De beste reisefilmene, del 2

av | Personlig | 0 kommentarer

Når det begynner å bli kaldere og mørkere ute, finnes det knapt noe bedre enn filmkveld i heimen. Da er det bare å finne frem popcornet og drømme seg vekk! Disse filmene vil ta deg med på noen høyst ulike reiser, fra Italia til New Zealand – Velkommen til filmkveld.

Into the wild (2007, Nord Amerika)

Denne filmen ble Oscar-nominert og er basert på en sann historie. 22 år gamle Christopher gir bort alt han eier og setter ut på en lang reise. Det handler om hans møter med andre mennesker og hvordan disse møtene former ham. Det er fantastisk natur og vi følger Christophers reise og de kamper han kjemper alene.

Eat, Pray, Love (2010, Italia, India, Bali)

Julia Roberts spiller Liz som er i ferd med å ta tilbake kontrollen over sitt eget liv. Nyskilt bestemmer hun seg for nyte mat (og ikke minst karbohydrater) i Italia, kjenne på bønn og dens kraft i India, og sist men ikke minst finne nytt fotfeste på Bali. Her opplever hun litt uventet fred og indre ro og ekte kjærlighet. En solid feelgood-film!

Thelma & Louise (1991, Amerika)

Klassisk og høyt elsket road movie om to venninner og deres strabaser og vennskap på sin tur gjennom USA. De ønsker seg ut av de daglige rutinene og den opprinnelige helgeturen ender mer som en fluktrute med sikte på Mexico. Herlig film som alle bør få med seg!

A good year (2006, England, Frankrike)

Russel Crowe spiller Max Skinner, en tøff bankmann fra London. Han arver onkelens vingård. Planen er å reise til Frankrike for å selge det hele. En romantisk komedie som er godt egnet til litt lettere underholdning.

Amélie (2001, Frankrike)

Denne filmen er det mange som har et spesielt forhold til. Amelie vokser opp i en beskyttet verden. Hennes far trodde hun hadde en hjertefeil og overbeskytter den lille jenta slik at hele hennes barndom blir uten noe særlig kontakt med andre. Amelie lager derfor sin egen fantasiverden.

Whale Rider (2012, New Zealand)

Kultfilm om Whangara-stammen på østkysten av New Zealand som mener at deres opphav går tilbake til én enkelt forfar, Paikea. Han unnslapp døden da kanoen veltet og han kunne ri på ryggen til en hval tilbake til land. Fra den gang har alle Whangara-høvdinger og førstefødte gutter, blitt sett på som Paikeas direkte etterkommer. Pai, en 11 år gammel jente tar opp kampen med en tradisjon som går tusen år tilbake når hun mener hun er den neste høvdingen. En herlig film om Maori-kultur og endring!

Little Miss Sunshine (2006, USA)

Familien Hoover er temmelig dysfunksjonell og når syv år gamle Olive ønsker å vinne konkurransen Little Miss Sunshine, legger hele sirkuset ut på tur. Det går fra galt til verre, men midt i det hele er humor og galskap om hverandre. Denne filmen har mange lag og jeg innrømmer gjerne at jeg ble gående å tenke litt på den etterpå. En film jeg er veldig glad i.