Stegastein i Aurland

av | Drone, Europa, Norge |

Med verden for våre føtter skuer vi ut over Aurlandsfjorden fra Stegastein, der vi står 30 meter over tretoppene. 650 meter lenger ned ligger fjorden der vi padlet tidligere på dagen. Turistene bak meg skravler og ler, men de blir helt stille når de ser den fantastiske utsikten.

Klikk på bildene for større versjon

Stegastein er en del av satsningen til Nasjonale Turistveier. Arkitektene Todd Saunders og Tommie Wilhelmsen har laget et elegant utsiktspunkt som ble fullført i 2006.

Det er en stor parkeringsplass noen meter unna. Toalettbygget som rett i bakkant av Stegastein er imponerende flott i svart granitt og tre. Det er lekker og stilren arkitektur – men så skittent! Pinlig berørt tar jeg meg selv i å unnskylde ovenfor turister som rygger ut med et forvirret ansiktsutrykk. Dette ventet de ikke på et sted hvor det tydelig er lagt ned mange penger i det visuelle!

Vi beveger oss videre de 30 meterne for å komme ytterst på plattformen og tar inn naturen fra utsiktspunktet! Den skrånende glassplatene ytterst forsterker det dramatiske landskapet under oss. Det er så flott at vi går helt amok både med kamera og drone. Dette er resultatet!

Klikk på bildene for større versjon

 

Engø gård