Verdens beste frokost! Cafe Limon, Tyrkia

av | Asia, Europa, Tyrkia, Tyrkia | 0 kommentarer

Tyrkisk frokost løfter dagens første måltid til nye høyder! Jeg garanterer at du vil like den – frokostmenneske eller ei: Nye smaker satt sammen i en kombinasjon som dekker surt, salt, søtt og bittert. I tillegg får du servert hjemmelaget limonade og tyrkisk kaffe.

Klikk på bildene for større versjon

Tyrkisk frokost på Cafe Limon, i Gümüşlük Tyrkıa.

Limon i Gumusluk er mitt absolutte favorittsted når det kommer til tyrkisk frokost. Med utsikt over Egeerhavet og den greske øya Kos, synker vi ned i dype lenestoler for verdens beste start på dagen.

Vi sitter ute i en hage under skyfri blå himmel, store parasoller og noen gamle fikentrær som fungerer som lampeholdere når kvelden kommer. Limon holder åpent fra kl.06.00 til 24.00. Heldigvis finnes det ingen strenge regler for når de forskjellige måltidene skal inntas i Tyrkia, så frokost serveres når du måtte ønske den: Komplett med egen detox-drikk eller hangover cocktail for de med lakenskrekk fra natten før.

Sofaene og de polstrede lenestolene flyttes ut i mai og tas inn igjen i oktober. Slik kan man gjøre det når faren for regn om sommeren nærmest er ikke-eksisterende. Limon har en uslåelig kombinasjon av avslappet stil med komfort og kvalitetsmat. Det ser så lett ut, men det er krevende å få til. Vi elsker det! Faren for at du treffer oss her om sommeren er stor!

Frokosten serveres på store trebrett med små skåler fulle av diverse herligheter.

Dette er noe av hva du kan forvente deg:

  • Tykk tyrkisk yoghurt med honning og sesamfrø
  • Flere typer brødbakst: glutenfritt, friterte rundstykker, grovbrød etc.
  • Menemen (tyrkisk omelett- se oppskrift under)
  • Syltede fiken
  • Aprikos syltetøy
  • Salat med solmodne tomater, bladpersille og agurker
  • En paste av solmodne tomater, chili, hvitløk …..og som smaker himmelsk
  • Oliven i forskjellige lake du trolig ikke har smakt før..
  • Fem – seks forskjellige oster. Blant annet lokalprodusert mozerella, en hvit ost basert på geitemelk – og stekt Haloumi ost.
  • mandarin- og kirsebær syltetøy
  • og mye mer!

Den tyrkiske kaffen serveres som du ønsker – med eller uten sukker. Men husk: Ikke rør rundt i koppen, da blir det bare kaffegrøt!

Oppskrift:

Menemen, klassisk tyrkisk eggerøre, er lett å lage. Det er en spennende variasjon av vår egne eggerøre. Denne lager jeg ofte hjemme når savnet etter den tyrkiske frokosten på Limon melder seg!

Dette trenger du:

  • olivenolje
  • finhakket løk, en stk
  • finhakket chilli, grønn eller rød
  • tomater uten skall, finhakket, 3 stk
  • paprika, grønn eller rød, 1/2 stk
  • 4 egg
  • salt og pepper

Varm olivenolje og legg i løk, paprika og chili. Fres dette en liten stund. Rør i tomatene og la dem bli varme. Tilsett eggene og rør under svak varme til omeletten (eller røren) får en kremaktig konsistens. Salte og pepre og server med en gang!

Afiet Olsun, smakelig måltid!

Oppskriften er hentet fra boken Meze Maritime av Camilla Thulin og Uluc Telmen. 

Klikk på bildene for større versjon

Engø gård