10 funfacts om Seychellene.

av | Afrika, Seychellene | 0 kommentarer

I forbindelse med forberedelsene til drømmeturen til Seychellene snublet vi over noen morsomme særegenheter som gjelder for dette paradiset. Disse funfactsene gir en liten sniktitt i kulturen og gjør at vi om mulig gleder oss enda mer!

Klikk på bildene for en større versjon

1.Mange har navn med både fransk og engelsk opprinnelse og mødrene bestemmer det meste, både over økonomi og barnas interesser.

Det meste brukte navnet på Seychellene er Jean-Pierre Kingsmith! Det snakkes fransk, engelsk og kreolsk seychellisk. Ulikt en del andre afrikanske land har mødrene siste ordet i viktige saker!

2. Det høyeste fjellet måler 905 meter over hav overflaten.

Tur i regnskogene eller fjelltur er populært. Utsikten fra toppen av fjellet er verdt turen!

3. Seychellene har færrest innbyggere av alle de uavhengige landene i Afrika og overraskende nok er basketball er den mest populære sporten!

 Det er også et av de rikeste landene på det afrikanske kontinentet. Barna begynner på skolen når de er 6 år og har obligatorisk skolegang i 13 år. Basketball er populært her, i motsetning til en del andre andre afrikanske land som foretrekker fotball.

5. Det lever over 1000 forskjellige fiskearter i havet rundt øygruppa.

Kanskje ikke overraskende siden Seychellene er verdenskjent for fantastisk snorkling og dykking! I Norge har vi i underkant av 300 fiskearter.

6. Seychelllene er det minste landet i verden med egen valuta og Victoria er verdens minste hovedstad.

Byen er oppkalt etter Dronning Victoria og hadde i 2002 tett på 25 000 innbyggere. Det er like mange som i Halden. Dette representerer en tredjedel av Seychellenes befolkning. De viktigste eksport artiklene er vanilje, kokosnøttolje, såpe, fisk og eksotiske frukter!

7. Verdens største frø heter Coco de Mer, de finnes kun på Seychellene og kan veie hele 30 kg!

På grunn av sitt interresante utseende er denne kokosnøtten omgitt av myter fra tidigere tider. Ulikt vanlige palmer finnes det et mannlig og et kvinnelig tre av denne arten. Derfor spiret aldri de nøttene, eller frøene som det egentlig er, når de drev i land på for eksempel på Maldivene. I den viktorianske epoken trodde general Charles George Gordon at Vallée de Mai på øya Praslin var den originale Edens Hage slik den var beskrevet i bibelen. Han mente at Coco de Mer var den forbudte frukten av kunnskapens tre.

«eksternt representerer Coco de Mer magen og lårene, det sanne sete for kjødelig begjær»

8. Det finnes to Unesco World Heritage steder, den ene heter Valee de Mai (ofte omtalt som Edens hage) og Aldabra som er verdens største korall atoll.

10. Av totalt 115 øyer tilbyr kun 16 av dem overnatting. Halvparten av landet er nasjonalparker eller reservater.

Seychellene var i en årrekke The Underdog i forhold til Maldivene som har mange uvanlige og spennende hoteller å tilby gjestene sine. Maldivene er også kjent for mange luksusresorter mens Seychellene har holdt en mer nøytral standard. De senere årene har dette forandret seg veldig, og i dag tilbyr Seychellene flere veldig spennende boalternativer. Samtidig finnes det flere rimeligere overnattingsmuligheter å velge mellom enn på Maldivene.

11. Piratene kommer!

Tidligere var Seychellene kjent for å være et fint sted å gjemme seg om du livnærte deg av å være pirat. Anse Forbans som betyr Piratenes Bukt, var et kjent tilholdssted etterhvert. Det sies til og med at det er en skatt begravet her et sted.. 

Klikk på bildene for en større versjon

Seychellene