10 gode grunner til å elske Malaga, Spania

av | Europa, Spania | 2 kommentarer

Malaga reiste seg som fugl Føniks og gikk fra å være et avansert veikryss til å bli en sjarmbombe av en by! Nå er det duket for sene kvelder med fantastiske lokale mattradisjoner.  Dagene fylles av opplevelser og det er nok å utforske! Her er 10 gode grunner til hvorfor Malaga har gjort seg fortjent til en plass i våre hjerter.

 

Klikk på bildene for en større versjon

1.Klima solkysten

Med sitt mediterianske klima og 300 soldager i året er somrene behagelige og tørre. Vintrene er milde, og selv om det blir kaldt om natten kan temperaturen ligge på ca 20 grader om dagen.

Etter min mening er den beste tiden å utforske Malaga by i mai, juni og september til midten av oktober. Er du ute etter en ren badeferie, kan du muligens bli noe skuffet over strendene, derfor passer byen bedre til en vår- eller høsttur etter min mening.

  1. Enkelt!

Direktefly fra mange av våre større byer gjør reisen enkel.  Flyplassen i Malaga er oversiktlig, det er lett å få taxi til byen og det tar bare 20 minutter å nå sentrum med en prislapp på ca 25-30 Euro.

Byens attraksjoner ligger ikke langt fra hverandre, og det er enkelt å orientere seg. Tårnet på katedralen er synlig fra de fleste steder – noe som gjør det lett å orientere seg, rene landemerket! Selv for en med litt under middels stedsans er det oversiktlig og greit, for en lettelse!

  1. Atmosfære, stemning,

I gamlebyen er det en helt egen stemning. Det er trange gater og smale smug. Tapasrestauranter, butikker, åpne plasser og palmer. Vi ble overrasket over hvor hyggelige alle var – alltid med et lite smil. Å sitte på en fortausrestaurant med en cafe con leche (kaffe med melk) og bare se på menneskene – det er herlig! Los ardnos som Málagas innbyggere kalles (direkte oversatt, sardinene) er rett og slett hyggelige folk!

Litt lengre ned i gaten ligger katedralen som kan tilby en annen stemning. En storslått og dramatisk opplevelse!

Men i Malaga kan du ikke forvente effektivitet. Alt snegler avgårde, men det er kanskje derfor det er så sjarmerende? Ting tar tid, men det er stressfri sone, og det tar ikke mange timene før vi er i samme siget. Det vi ikke rekker i dag, kan vi utsette til i morgen eller i overimorgen?

  1. Masse å finne på; moderne og gammelt.

Kulturhovedstad Malaga har fått internasjonal oppmerksomhet for sin transformasjon: Fra en hjelpeløs og sliten havneby, til en kulturby med stil og sjarm. Hvem elsker ikke en vellykket snuoperasjon? Bli med på festen og nyt! La Manquita katedralen, botanisk hage, tyrefekterarena, Alcazaba fortet, det romerske teateret, Picasso Museet, Pompidou senteret er bare noe av det byen kan tilby av historiske severdigheter.

  1. Mat

Da Malaga reiste seg fra asken som Fugl Føniks, skjedde det naturlig nok noe med stoltheten til innbyggerne også. Det autentiske lokale ble viktigere, og i dag kan vi som besøkende nyte godt av et spansk kjøkken som også har fått sin renessanse. Tørrfisk fra Norge servert med en egen appelsinsalat var fantastisk! Flere lokale delikatessebutikker er gjenåpnet, og vi besøker med glede restaurantene som serverer velsmakende lokale spesialiteter. For ikke å snakke  om det lokale matmarkedet som absolutt er verdt å få med seg!

  1. Shopping

Alle de velkledde spanjolene inspirerer, og det er klart for et lite Fashion Fix eller Retaill Therapy i Calle Larios. Gaten er over hundre år gammel, den er i marmor og de gamle nydelige bygningene gir denne gaten an ekstra estetisk løft. Her har butikkene sent oppe og det er mange spennende små sidegater med enda flere butikker.

Kjøpesenterkjeden El Corte Ingles finnes over hele Spania, og er fint om du er på jakt etter det høyst nødvendige. Personlig synes jeg det er lite inspirerende. Prøv heller ut Centro Comersial Larios, eller sterkest anbefalt: Hold deg til gamlebyen!

  1. Havneområde, Muelle Uno (betyr Pir 1)

Malagas svar på Aker Brygge. Det er butikker og restauranter i fleng med Pompidou museet som prikken over i`en. Her kan du ta en båttur og nyte solnedgangen med et glass cava. Eller bare la inntrykket og stemningen synke inn.

  1. Sykle!

Den beste måten å oppleve Malaga på er å leie en sykkel. På QE, som ligger i begynnelsen av havneområde, kan du til og med leie deg en elektrisk sykkel. Malaga er perfekt på to hjul med sine mange gågater og attraksjoner som verken krever perfekt stedssans eller supergod kondis for å finne.

  1. Bo autentisk:

Det er mange fine leiligheter å leie i gamle bydelen av Malaga. Denne leiligheten har alt og kan leies her

Ønsker du å bo på hotell er Villa Lorena et annet alternativ med sine syv rom i forskjellige farger. Hotellet ligger i åssiden litt utenfor Malaga. 

Vår opplevelse var at hotellene som ligger i bykjernen ikke kan tilby noe spesielt. Svømmebassengene var veldig små og man ligger litt på utstilling ovenfor gjester som besøker eller spiser lunsj.

  1. Perfekt for videre utforskning

Malaga er et ypperlig utgangspunkt for flere spennende turer, hva med sol- og vinturen gjennom områder hvor den søte vinen fra Malaga lages? Eller oliven-og fjellturen som går forbi innsjøer og små landsbyer?

Eller hva med å velge seg ut to byer og bli bedre kjent med disse. Vi valgte romantiske Ronda og bohemske Granada med Alhambra, som er enestående vakkert. Fra Malaga er det uendelig mange attraksjoner som ligger klare til å utforskes.

Klikk på bildene for en større versjon

Malaga city