10 ting du vil elske med Maldivene

av | Asia, Maldivene | 2 kommentarer

Maldivene er som en vakker drøm, og for meg er det først og fremst en naturopplevelse av de sjeldne. Avslappende ja – men du kan også få noen solide adrenalinkick hvis du våger! Her kommer mine topp 10 for Maldivene.

Klikk på bildene for en større versjon

 1. Naturopplevelser

  Hvit sand forener fastland og turkis sjø; man kan verken se hvor havet slutter eller himmelen begynner. Solnedgangene er praktfulle der solen omdannes til en glødende kule på rød himmel. Fisker hopper og spretter nysgjerrig i vannskorpen, og en skilpadde titter opp av havoverflaten for å trekke luft. Her finnes det ubebodde øyer med egne korallrev rett ved siden av. Nydelige fisker i de mest utrolige farger svømmer forbi når vi snorkler. Er du riktig heldig kan du se delfiner! Maldivene er som et postkort.
  Klima: På Maldivene er det blå himmel og temperatur i vannet fra 27-30 grader hele året, noe som gjør det til et interessant reisemål uansett når på året du ønsker å reise.

 2. Klima

  På Maldivene er det varmt og deilig hele året. Reiser du når det er monsuntid, vil du oppleve mer regn enn ellers. Likevel er dette en særdeles prisgunstig tid å reise på. Regnskyllene kommer i korte sekvenser og blir borte etter en liten stund. Blå himmel er aldri langt unna.

 3. Lekre resorter i alle prisklasser

  Resorter finnes i alle kategorier og prisklasser. Ønsker du et avslappet sted, eller noe mer elegant? Med nær 100 utbygde øyer er det rom for å finne akkurat den stilen du ønsker. Etter at Maldivene åpnet for en ny lov som tillater at det blir etablert pensjonater og billigere bo-alternativer, er det mulig for langt flere å reise. Les om Maldivene på budsjett her. Elegant og avslappet eller rustikt og moderne.

 4. God service

  Maldivere er helt avhengig av fornøyde besøkende, og det gjenspeiles i servicen. Mer serviceinnstilte mennesker skal du lete lenge etter!

 5. God mat

  Her kan du velge mellom bufféter og restauranter med a la carte. Buffétene har et bredt utvalg med spesialiteter fra forskjellige verdensdeler. Du kan også risikere å havne i en temakveld med maldivisk dans og skalldyrsbuffé. Maldivene er på mange måter spaets land. Ro, helse og komfort står øverst på prioritetslisten. I senere tid har dette også kommet mer til syne i maten. Mer fokus på sunne råvarer av høy kvalitet fremfor prosessert og behandlet mat.

 6. Snorkling og dykking i verdensklasse

  Ta Open Water dykkersertifikat og du kan dykke inntil 18 meter. Erfarne dykkere guider deg til de vakreste rev. En statistrolle i Finding Nemo er aldri langt unna!

 7. Sjøfly

  Jeg blir som et barn når jeg setter meg inn i et sjøfly. Turkist vann og overdådige korallformasjoner får en hver naturentusiast til å måpe. Det er fascinerende hvordan man kan observere det på så nært hold og likevel ikke få så mye som en dråpe vann i håret.

 8. Vann- og landaktiviteter

  Her kan du padle kajakk, ta et dykkerkurs, kokkekurs, seile, og SUPe. Mange steder har også fine tennisbaner. Øyene er små, så på grunn av begrenset areal finner du naturligvis ikke store fotballstadioner der. Men med litt research vil du se at det er mulighet for et par slag med golf enkelte steder.

 9. Ro

  På Maldivene garanterer jeg at du finner roen og du vil sove bedre. Massér stresset ut av musklene på spa, og flyt i takt med øyas rytme. Les den boka du aldri hadde tid til, ta en yogatime og praktiser mindfulness.

 10. Passer for alle

  Fra barnefamilier til par på bryllupsferie – Maldivene har noe for de aller fleste. Er du av den utålmodige typen, kan du sette sammen og booke en liten øyhoppingspakke. Har du fire dager på tre forskjellige resorter, vil du oppleve hvor forskjellig øyene kan være. Husk bare at du ikke kan dykke 24 timer før fly. Dette gjelder også for sjøfly på Maldivene.

Klikk på bildene for en større versjon