5 steder du må besøke i Montenegro

av | Europa, Montenegro | 4 kommentarer

Det eneste jeg visste om Montenegro før jeg dro dit var at de har en rapper som heter Rambo Amadeus. Jeg husket ham fra Eurovision og jeg tror fortsatt han er den eneste som noensinne har rimet ”Euroskeptik” med ”Kosmetik”. Noe jeg ikke visste var at landet hans er utrolig vakkert og gjestfritt. Vi dro dit i januar, og opplevde full sommer ved kysten og vinter med 1 meter snø i fjellene! Her har jeg samlet 5 imponerende steder du bare besøke før alle turister kommer seg dit.

Klikk på bildene for en større versjon

Kotor

Montenegro er best kjent for å ha Europas sydligste fjord – Bay of Kotor. Kotor er en liten UNESCO-by med en festning fra middelalderen på toppen av fjellet. San Giovanni-festningen, 1200 moh, byr på fantastisk utsikt. Turen opp er spennende (og krevende hvis du ikke tar trappene som alle andre). Byen er allerede veldig populær, men hvis du ikke reiser i høysesongen, kan du fortsatt være heldig å rusle rundt for deg selv.

Sveti Stefan

En spennende liten øy fra middelalderen. Med intakt bymur og bro, er hotellet Aman Sveti Stefan et imponerende femstjerners resort, spesielt populært for bryllupsreisende. Hvis du ikke vil betale 1000€ for én natt, finnes det en guidet tur for besøkende.

The ”Skadar Bend”

Du har sikkert sett bilder fra Horseshoe Bend i Colorado. Det finnes også et lignende sted i Montenegro. Vest fra Lake Skadar bare noen kilometer fra Rijeka Crnojevica, ligger denne vakre og stille plassen. Et fint sted for foto og kjøretur i landskapet på landlige småveier.

Lovcen Nasjonalpark

Hvis du liker å gå på tur, er Lovcen stedet for deg. Nijegos-mausoleet, ca, 2000 moh, har uslåelig utsikt og du kan vandre opp hvis det ikke er snø. Bobotov Kuk, (ja du leste det riktig) er en annen fin fjelltopp å legge turen til. På vinteren er Lovcen full av snø, og da fylles området med off piste-kjørere.

Perast

Best av alt er Perast, en gammel UNESCO-by noen få kilometer nord for Kotor. Stille og rolig, og krystallklart vann. Ta båt til de små øyene St George og Gospa od Skreplija og nyt den vakre utsikten.

Fly

Norwegian flyr fra Oslo til Tivat, men det kan også være smart å fly med SAS eller Norwegian til Dubrovnik. Montenegro er kun noen få kilometer sør for Kroatia og det tar ikke lang tid til grensen.

Bo

Det er ikke gåavstand i Montenegro, så jeg anbefaler å bo på et hotell med 5 stjerner, ca 50-70 € og kjøre til de forskjellige stedene med leiebil. Flere hoteller blir renovert akkurat nå og mange investerer i landet.

Spise

I Montenegro er røyking tillatt overalt. I passkontrollen, på restauranter… Men flere nye hotell er røykfrie. Så hvis du misliker restauranter uten røykeforbud kan du vurdere å spise på hotellet ditt. Vi bodde på Hotel Budva og var veldig fornøyde med restauranten som serverte lokale spesialiteter.

Service

Hoteller og restauranter i Montenegro tilbyr utrolig god service. Jeg har kun opplevd tilsvarende kvalitet på Bali.

Husk

Montenegriner betaler med Euro og alle tar kort. Hvis du trenger cash, er du ikke i Montenegro, men i Kroatia. Politiet er overalt, så hold øye med fartsgrensen. 

Klikk på bildene for en større versjon

Montenegro