Å svømme med delfiner

av | Asia, Maldivene | 2 kommentarer

Jeg trodde aldri jeg skulle skrive om erotikk på Happy Landing. Når det på toppen av alt handler om delfiners seksualliv, er jeg kanskje den mest overraskede av alle. Hadde ikke tenkt at jeg hverken skulle se eller mene noe om akkurat dette temaet, men der ser man hva reiser kan avstedkomme.

 

Klikk på bildene for en større versjon

Vi er på ferie på Maldivene og en flokk delfiner svømmer forbi rett utenfor terrassen. Det var ikke så mye rom for å vurdere frem og tilbake, så vi fant raskt dykkermaske og svømmeføtter. Plutselig var vi midt i det hele. Men hvor var de? Vi så dem jo nettopp!? Det var ikke mulig å se en eneste delfin, men vi hørte dem – høyt og tydelig.

Det var et utrolig lydbilde under vann med den karakteristiske plystringen. Det var mye lyd, til tross for at det bare var fortroppen vi hadde sett. Resten av gjengen kom susende etter, i full speed.Det var vanskelig å telle, men det var i hvert fall 30 delfiner.

Vi hører dem men hvor er de?

Det var en merkelig følelse å ligge i vannet å høre dem rett i nærheten, men ikke kunne se dem. En utrolig høyrøstet gjeng! Plutselig kommer flere finner i full fart. Et øyeblikk lurte jeg på om de ville svømme rett på meg.

Jeg så dem ganske tydelig og de var kanskje to meter fra meg. De svømte i en slags trommel formasjon mot bunnen. I midten var det to delfiner og kanskje seks-syv dyr til sammen i en liten gruppe. Det så ut som om den ene hadde en følgefisk på magen. Det er jo ganske vanlig i fiskeverdenen, men det var jo selvfølgelig ikke det det var.

På en eller annen måte var det så langt fra min tankegang at de paret seg rett ved siden av meg. Det tok litt tid før jeg forsto at det ikke var en følgefisk jeg studerte…

Her lå jeg og plasket og trodde selvfølgelig at hele verden handlet om meg. Ville de være redd meg? Kunne jeg bli redd dem? Ville jeg sjenere dem med mitt nærvær? Neida. Sannheten var at jeg var fullstendig uinteressant for disse delfinene. De var opptatt med helt andre ting.

Så der lå jeg og trådde vannet, mens delfinene holdt på med sine saker rett ved siden av. Den eneste som ble litt sjenert var meg selvfølgelig: En kikker med duggete dykkermaske og oppspilte øyne.

Det hele viste seg å være fort overstått, og den lille gjengen svømte videre. En engelskmann hadde vært vitne til hele seansen han også. «DID you SEE that?!» Roper han til meg! «Horny buggers!»

Amorøse delfiner

Senere på kvelden møtte vi Peter, som er ansvarlig for dykkersenteret på øya. Jeg fortalte ham om det vi opplevde. «Ja, de kan være ganske amorøse,» fortalte han med et lurt smil. «Ok…?» sa jeg. «Det har vært episoder hvor delfiner har tatt med seg svømmere ned til bunnen. Det er usikkert hva de egentlig vil, men det kan virke som om de er interesserte i å pare seg!» What!? «Ingen har dødd», kunne Peter konstatere, «de blir bare litt ivrige, men det har aldri skjedd her,» beroliget han meg. Var det virkelig sant? Eller var det en røverhistorie diktet opp av råbarka dykkere?

Peter kunne fortelle at flere av gjestene hadde sett noen av delfinene slå med halen i vannoverflaten. Det har visstnok også noe med paring å gjøre. Kanskje et signal om å vise seg frem? Ikke vet jeg. Det var uansett en fantastisk opplevelse, og nesten litt uvirkelig å kunne si at jeg har svømt med ville delfiner.

Delfinene møtte vi mens vi bodde på Veligandu som du kan lese mer om her!