Atlas bar, Singapore – velkommen til The Great Gatsby!

av | Asia, Singapore | 1 kommentar

Vi elsker Singapore! En sofistikert by med et hav av spennende ting å gjøre! For å komme gjennom lydmuren her må man tilby noen verden ikke har sett før! Det gjør Atlas Bar! Skal du gå på bar en gang i livet, så sørg for å legge turen til Atlas Bar i Singapore. Det er som om å gå rett inn i filmen The Great Gatsby. Egentlig må du glemme ordet «bar» fordi Atlas er mer et konsept hvor du kan innta high tea eller spise middag, nyte drinker selvfølgelig – eller se på verdens største samling av ginflasker! 

Klikk på bildene for en større versjon

Flyvende vin-fe

Før kom servitørene flyvende! Jo, det er helt sant! Når du bestilte et glass vin, kunne du risikere at servitøren forsvant oppunder taket for å hente flasken. Som på sirkus ble de løftet opp for å sikre at gjestene ikke bare fikk vin i glasset, men en liten overraskelse med på kjøpet. De gikk naturlig nok bort fra dette etter hvert, så nå har alle bena godt plantet på gulvet –  men det sier jo noe om hvor avansert og kreativt utelivet i Singapore er!

 

Super sexy Singapore!

Vår venn Simon, ekte singaporean som det heter, er en skikkelig bargjenger. Hans kjæreste har introdusert ham for en ny verden av cocktails og lekre drinker med avanserte smaker, og nå er det tydeligvis vår tur! 

Vi er nemlig sjelden å finne på en bar, drikker tett på aldri sprit og har ikke helt forstått hvorfor bar er så spennende. Men det var før Simon smittet oss med sin entusiasme. Så skal det også sies at Singapore har et hav av kule barer å velge mellom, alt fra rustikke små barer i annen etasje opp en snirklete trapp, til altså dette! På ett sted for eksempel, hvor de bare har fire bord og en bardisk, komponerer bartenderen drinker etter dine egne ønsker.

Blonde!

Vi ville gi ham en utfordring og fortalte at vi ville ha en drink som luktet godt (!), som var balansert mellom bitter og litt fruktig smak. Så ventet vi i spenning før drinken med navnet Blonde ble servert. På en perfekt stor isbit lå en jasmin blomst som luktet herlig, og drinken….? Jo, den var en himmelsk kombinasjon av litt bitter gin og litchi juice! Ferskpresset naturligvis, vi er tross alt i Singapore! 1-0 til bartenderen! Men ingenting kan likevel måle seg med Atlas Bar – må oppleves!

Gotham City!

Atlas bar er en art deco drøm i en bygning som kan ta pusten fra de fleste! Her finner du også Parkview Museum som akkurat nå viser moderne italiensk kunst. Utstillingene de har kan nok mest minne om det vi finner hos Astrup Fernley museet på Tjuvholmen i Oslo. Det er New York og Gotham City i Singapore!

Baren styres av Roman Faltan som kom fra et annet utrolig sted, nemlig Langham i London. Hovedansvaret for maten har chef Daniel Sperindio som har jobbet på restauranter med Michelen stjerne både i Tokyo, London og Chigaco. Vi er med andre ord i de aller beste hender og vår eneste oppgave er å nyte.

 Afternoon Tea serveres mellom klokken 15-17 mandag til lørdag, og skal du besøke Atlas bar om kvelden, er det ikke lov å gå med shorts eller slippers. 

Neste gang vil vi ha en helaften her, pynte oss litt, begynne med en drink i baren, og avslutte med et herremåltid i de myke sofaene. Atlas bar er avslappet på dagen og etter vår mening, litt mer som en opplevelse om kvelden. Da er alle lys tent, man kan nyte den helt spesielle stemningen og se på alle de stilige gjestene. 

Atlas Bar er et popluært sted, så pass på å bestille bord god tid i forveien. Les mer og sjekk menyen her!

 

Klikk på bildene for en større versjon

Atlas Bar, SIngapore