Verdt å huske på før du reiser på badeferie!

av | Afrika, Asia, Europa, Hellas, Maldivene, Reiseprodukter, Sør-Afrika, Spania, Tyrkia, Tyrkia

Visste du at du ikke bør vaske badetøy slik du vasker annen vask? Eller at det er forskjell på amerikansk og europeisk solfaktor? Her kommer gode tips til deg som skal på badeferie. 

Klikk på bildene for en større versjon

Mange blir solbrente når de snorkler. Solkrem på ryggen men ikke i ansiktet før snorkling.

Amerikansk eller europeisk faktor?

Sjekk om solkremen har amerikansk faktor eller europeisk. Mange har trodd at de har god beskyttelse men blir brente likevel. Det kan skyldes at solkremen har amerikansk faktor som er forskjellig fra europeisk. Amerikansk faktor 30 tilsvarer faktor 15 i Norge.

Duggende dykkermaske?

Nye dykkermasker dugger nesten uten unntak. Derfor får dykkere et slags kjærlighetsforhold til dykkermasken sin! Eller i hvert fall nesten! Jo eldre jo bedre. Duggingen skyldes et silikonlag som glassene beskyttes med. For å kvitte deg med det duggende silikonlaget kan du smøre masken inn med tannpasta natten over. Dette kan du gjenta, men er jo tidkrevende og kjedelig. Du kan også vaske gjentatte ganger med Jif. De små slipekulene i Jif vil ta noe av silikonen. Eller masken kan brennes. Hold en lighter (helst de med sånn lang hals på, under masken og brenn glasset på innsiden. La flammen være ca 20 cm fra glasset. Det pleier å hjelpe men kan også gjentas hvis duggingen fortsetter. Og husk ingen krem i ansiktet før snorkling! Da vil det dugge garantert.

Om svømmeføttene er vanskelige å få på, dypp de og føttene dine i vann.

Kjøp maskpad til barna!

Stroppen til dykkermasken floker seg inn i håret ditt? Kjøp et bånd i stoff til å tre over så slipper du det problemet! Det kalles maskepad. Dette kan du bestille for eksempel her. Eller om du er litt handy kan du lage et stilig selv!

Langt hår, balsam! Saltvannslook får en ny betydning etter timer i sjøen. Isteden for å se naturlig avslappet og kul ut kan du ende opp som Hufsa selv! Jeg pakker med dobbelt av hva jeg vanligvis bruker av balsam når jeg er på badeferie.

Nylonvask på tube til å vaske bikini og badebukser fungerer veldig bra. Et gammelt vidundermiddel som fungerer like bra til vindusvask som badebukse!

Ebok, lastes ned fra biblioteket. Supersmart for deg som liker å lese men ikke ønsker å ha med så mange kilo i baggasjen. Se mer info på eBokBib.

Øreproblemer?

Får barna vann i øret som ikke vil ut? Eller noen opplever å få «propper» i ørene? Ørelys er en fantastisk oppfinnelse. Produktet veier ingenting, det er ikke dyrt og kan fort spare deg for et besøk til legen. Ikke er det vondt å bruke heller så Ørelys er alltid med i vår bagasje! Det er en kremmerhus hylse som settes i øret og det tente lyset gjør at det utvikles et svakt undertrykk, akkurat som i en skorstein. På den måten renses øret forsiktig og problemer er løst!

Her står det mer om reiseprodukter som leverer.

Da er det bare å ønske god tur!