Spennende nytt badehotell på trappene i Sverige!

av | Europa, Sverige | 4 kommentarer

Artic Bath er perfekt for deg som er opptatt av arkitektur og design. Er du også glad i vakre naturopplevelser og søker noe spesielt, ja da er dette noe for deg! Når vi først er på disse trakter må vi oppleve søsterhotellet Treehotel som ligger kun tre kilometer unna. Fra arktisk badehotell på en elv, til designopplevelser i toppen av et tre! Det er duket for kreativ utfoldelse i det fri! 

 

Klikk på bildene for en større versjon

I Harads, nord i Sverige, bygges det i disse dager et flytende badehotell. Hotellet består av seks hotellrom, hver på på 25 m2. Alle rom er utstyrt med en liten peis og har store vinduer i taket, noe som gjør at du kan ligge i sengen og titte på stjernehimmelen! Rommene ligger i sirkelform ute på en elv. I midten av sirkelen er det et badehull. Så er du riktig tøff, kan du bade mens nordlyset danser over himmelen! Beste tiden for å oppleve nordlys er fra november til mars.

I tillegg finnes restaurant, badstu og spa-avdeling – alt i en ren og skandinavisk stil. Ikke mye nips i krokene her!

Artic Bath henvender seg til eventyrlystne besøkende som er ute etter spesielle opplevelser. Du kan nyte midnattsolen om sommeren, og om høsten må fargene i skogen være verdt turen i seg selv. Vi ble fascinert av arkitekturen som minner oss om at i denne elven har det vært tømmerfløting i tidligere tider. Det er tydelig at eierne og arkitektene har villet spille på kontrastene, det er materialer som glass og tre, kaldt og varmt.

Selve hotellet kan se ut som om en haug med fellede trestammer som driver nedover elven. Det har vært viktig å ikke ødelegge naturen rundt, og hotellet har blitt bygget med et fokus på bærekraft og så liten påvirkning på miljøet omkring som mulig.

Dette unike badehotellet kommer selvfølgelig med en prislapp, ca kr 5500 per rom for en natt er ikke rørende billig. Men at det blir en spesiell opplevelse er i ihvertfall sikkert!

Kombiner med et opphold på Treehotel

De utrolig stilige hyttene til Treehotel ligger bare tre kilometer unna. Her finner du alt fra fuglerede i toppen av et tre til en svevende UFO midt i skogen! Det er ganske vanvittig og vilt å tørre å bygge noe så spesielt her i ingenmannsland – og kanskje er det nettopp derfor det fungerer så bra? Nå har vi fått enda en grunn til å besøke Treehotel, kombinasjonen mellom disse to unike stedene vil garantert bli populært!

Treehotel består av tilsammen 7 høyst ulike hus/hytter som er plassert i toppen av et hvert sitt tre. Det virker som om ingen begrensninger har preget dette prosjektet og kreativiteten har blomstret! Alle hyttene er så stilige på hver sin måte, det blir vanskelig å velge!

Arkitekten bak de nevnte hyttene i Treehotel er Bertil Harstrøm, som også har tegnet Artic Bath. Han klarer på en unik måte å vise arkitektur og natur sammen! Et perfekt valg for det nye badehotellet.

Hvordan kommer du hit?

Luleå Flyplass og ca 70 minutter med bil. Du kan ta toget til Boden som ligger 35 min unna.

Aktiviteter

På Treehotel finnes det en rekke aktiviteter både sommer og vinter. Det største problemer blir å velge mellom alt sammen! Her er noen alternativer:

 • kjøre snøscooter på jakt etter nordlyset
 • isfiske
 • ridning
 • stå på ski
 • hundespann
 • skogs spa med jacuzzi
 • middag i tretoppene
 • zip line
 • kanoturer om sommeren
 • kajakk
 • elgsafari

Klikk på bildene for en større versjon

Treehotel Sweden