Boblende spamøte med Farris Bad, Larvik

av | Hotellomtaler, Norge | 6 kommentarer

Farris Bad tilbyr en spapakke fra søndag til mandag som vi skal prøve. Det er en besnærende tanke å nærmest boble seg inn i en ny uke! Gullende rene og innsmurt etter alle kunstens regler skal vi møte den nye uken med myke muskler og zen i blikket. Eneste skjær i sjøen er at undertegnende ikke er noe spamenneske. På siste spaopplevelse var jeg den utålmodige, litt slitsomme som travet rundt mens den berømmelige roen lot vente på seg. Mens venninnene lå og glippet med øynene i rent velbehag, var jeg den som lurte på hvor lenge det var igjen…. Så får vi se da, hvordan spahelg på Farris Bad skal gå!

Klikk på bildene for en større versjon

Hotellet

Farris Bad har 176 rom og er et forholdsvis stort hotell. Det er inndelte soner som innbyr til litt jobbing eller kanskje et glass vin i rolige omgivelser. Da vi besøkte i mai, var hotellet helt fullt. Likevel var det god plass i de forskjellige sonene. Hvor er alle? I spa eller kanskje konferansedelen? Hotellet oppleves ihvertfall ikke som fullt.

Vår favoritt lounge er Waterlounge – et deilig sted å lande. Myke sofaer med fine fotoportretter av Morten Krogvoll på veggene. Kunsten er en viktig del av Farris Bad, skulpturer av Nico Widerberg finnes flere steder. Få med deg portrettet av Nelson Mandela som henger i først etasje!

Tettheten til sjøen utenfor, vannet som går gjennom resepsjonsområdet, renner ned over skulpturen i spa og i restaurantene, for til slutt å ende opp ute på terrassen – stilig! Farris Bad er luftig og lyst med sjøen glitrende utenfor og tassende svaner der nede på den finkornete stranden som omgir hele hotellet.

Beliggenhet

I Larvik med Oslofjorden rett ut er det ikke noe å si på beliggenheten. Det tok 90 minutter i bil fra Oslo, og det er befriende lett å finne frem. Buss/tog er også lett tilgjengelig.

Rommene

Rommene er, etter vår mening, ganske basic. Det er lite sannsynlig at du finner den store inspirasjonen til å ominnrede soverommet hjemme. Det er enkelt og greit uten noen designmessig wow-faktor. Vi bodde på rom 254 som hadde en liten terrasse med nydelig utsikt over sjøen, og nøt sollyset som flommet inn på badet om morgenen. Sengen var god og det var fint å ha døren oppe så man kunne høre bølgene utenfor. Gå for enten rommene over resepsjonen som har sol hele dagen samt terrasser (287,299 osv), eller på den siden hvor vi bodde. Altså, ikke forvent å gå i bakken av rommene på Farris Bad, med mindre du slår på stortromma og booker deg inn på Fritzøe suiten. Denne er gjennomført inspirerende!

Konferansedelen på hotellet har gjennomgått en vellykket ansiktsløftning, og så vidt vi vet er det rommene som står for tur neste gang. Vi er spente og forventningsfulle i forhold til hvilke grep som skal gjøres for å få rommene mer i tråd med dagens krav.

De ansatte

Farris Bad er et uformelt, jovialt sted. Her er det lave skuldre – hele hotellet oser av en upretensiøs og avslappet stil uten at det går på bekostning av kvaliteten. De ansatte er hyggelige og imøtekommende og vi lar oss sjarmere. De vi møter er tydelig stolte av sitt hotell og ingenting smitter mer over på gjestene enn personale som tar den typen eierskap.

Spa

Farris Bad Spa er renskåret, nesten litt maskulint i stilen. Det er lekkert! Larvikitt-stenen som er brukt er så fin, den glitrer i det mørke! Vi går fra boblebad til basseng og ender til slutt i det som blir min favoritt; kildegrotten til selve Farris kilden. Rommet er vakkert med vår nye favoritt Larvikitt-sten over det hele. Vannet holder rundt 40 grader og vi nyter å sitte på hyllen som går rundt hele rommet, her siger virkelig roen inn over oss. Det er nesten litt sakralt. Bliss! Tenker jeg før jeg plutselig kommer på at jeg ikke er et spamenneske.

Så tasser vi utendørs og lar oss synke ned i atter et boblebad mens det duskregner lett i ansiket. ”Dette er jo herlig” sier jeg før jeg vet ordet av det. Mannen i mitt liv ser et øyeblikk forvirret ut….han hadde kanskje ventet at jeg skulle spørre om hvor lenge det var igjen? Spa avdelingen på Farris Bad har rett og slett så mye å tilby at jeg ikke rekker å kjede meg. Det er badstuer i fleng, tradisjonell finsk badstu, dampbadstu og en badstue som heter Rituals. Jeg er travelt opptatt med å utforske det hele mens mannen i mitt liv er opptatt av å nyte.

Det er program her! Spa program, sier jeg henrykt!

Aufguss er et badstu rituale som betyr å ”helle på”. Det legges to snøballer med eteriske oljer på ovnen i badstuen, og molekylene som frigjøres av varmen fordeles med håndklebevegelser utført av en guss; kan best beskrives som en mester i badsturitualer. Aufguss utføres på The Well utenfor Oslo og på Farris Bad. I Euopa er Aufguss stort og det arrangeres flere konkurranser. Utenom Aufguss ritualer er det saltskrubb og andre morsomme ting man kan delta på. Det er jo perfekt! Jeg som liker at det skjer litt rundt meg, synes det er spennende med program. Så kan de som nyter å ligge i fred og ro bare gjøre det!

I etasjen over bassenget finnes en egen liten oase. For skarve 95 kroner får man tilgang til et eget rom med deilige svevende henge-senger, gasspeis og stearinlys. Himmel, så herlig! Utsikten og tettheten til sjøen utenfor gjør dette til en helt spesiell opplevelse. Videre innover finnes enda en badstu med sjøutsikt, pluss en varmekulp.  

Klikk på bildene for en større versjon

 Hva liker jeg spesiellt godt;

Lekkert spa med stort og variert tilbud. Hotellet er fint med trivelige lounge områder og beliggenheten er helt topp. Hyggelig betjening og god valuta for pengene. Jeg liker den ujålete og avslappende stilen.

Verdt å komme ut av sengen for

Deilige spaopplevelser og nyte tid sammen i hyggelige omgivelser. Ta et nakenbad i sjøen eller nyt noen timer på stranden. Legg til et besøk i bøkeskogen noen minutter unna eller spis en is hos Ingers Is i Stavern. Utsikten til Citadelløya får du med på kjøpet. Farris bad er en herlig oase vi gjerne kommer tilbake til.

Happy Landing var invitert som gjester til Farris bad. Våre meninger er som alltid våre. 

HVORDAN KOMME SEG DIT

Toget til Larvik eller bil. Lett å finne frem, selv for en med under middels stedssans.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Vi besøkte i begynnelsen av mai og fikk med en fantastisk tur i den magiske bøkeskogen på kjøpet. Stavern er nydelig, kanskje spesielt om sommeren, mens spa er fantastisk også midt på vinteren.

p

HVA DU BØR VITE

Avslappet og jovialt sted. Perfekt for venninnegjengen eller kjærestetur. Farris Bad er ikke et utpreget luksusresort. Rommene er ganske ordinære, så ønsker du deg en spa-opplevelse som oser av eksklusivitet, bør du lete videre. Ønsker du deg derimot spa i en avslappet ramme uten å bli økonomisk flådd, er Farris Bad helt riktig sted.

Mandag, tirsdag og torsdag 07.00-21.00
Onsdag og fredag 07.00-23.00
Lørdag 08.00-23.00
Søndag 08.00-21.00. Kveldstimene på spa var de mest magiske etter min mening.

Grønn (lite folk) fredag 12-16, lørdag 20-23 og søndag 8-10 og 15-21

Gul (en del folk) fredag 19-23, lørdag 18-20, søndag 12-15

Rød (mange folk) fredag 16-19, lørdag 15-18, søndag 10-12

Farris Bad er obligatorisk uten badetøy på onsdager fra klokken 20.00 og siste søndag i måneden fra klokken 16.

VALUTA FOR PENGENE

God. Farris Bad er ikke et 5 stjernes resort, noe du heller ikke betaler for. I de forskjellige spapakkene kan du legge til behandlinger, og søndag –mandag pakken vi testet, gir veldig god valuta for pengene.

Klikk på bildene for en større versjon

Farris Bad