Bryllupsreise! Hotel Zawadi, Zanzibar, Tanzania: En hotellomtale

av | Afrika, Hotellomtaler, Tanzania | 2 kommentarer

Synes du det er lenge siden dere var på bryllupsreise? Mannen i mitt liv og jeg syntes det var altfor lenge siden, derfor bestemte vi oss for å reise på en bryllupsreise nummer to! Det går jo også an! Zawadi som betyr «gave» på swahili er virkelig det, en gave til kjæresteforholdet og til gjester som trenger en pust i bakken! Velkommen til vårt favoritthotell på Zanzibar, om dere skal leke nygifte eller kanskje er det! Lekre nye villaer innredet i beige og hvitt med en fantastisk utsikt over det turkise havet og et personale som skjemmer dere bort etter alle kunstens regler!

 

Klikk på bildene for en større versjon

Beliggenhet

Zawadi ligger på østsiden av Zanzibar, noe som betyr at vi ikke ser solnedgangen – kun refleksjonen av den på himmelen. Til gjengjeld er det mulig å bade både ved høy- og lavvann. Vi fikk anbefalt denne siden av øya av flere fastboende, det er også her de fleste hotellene ligger på rad og rekke. 

Stranden var vakker med fjellformasjoner og bukter. Litt lenger bortenfor ligger The Blue Lagoon, som er et populært sted å snorkle på grunn av de fine fiskene. Restauranten The Rock, som etter vår mening er et «must» å besøke, ligger ca 5 minutter unna med bil. Det tar ca en time med bil fra flyplassen.

Villaene

Det finnes 9 romslige villaer (100m2) som ligger så usjenert at du kan etablere din private nudistcamp på terrassen om du ønsker.

Alle villaene får nyte spektakulær utsikt over havet og stranden. Badet er stort, sengen er enorm og vi klarer ikke helt å forstå at dette hotellet er rimeligere enn det vi nettopp kom fra (Baraza.)

Det er nytt og lekkert og vi nyter at de store vinduene slipper inn både lys og luft.

De ansatte

Sjefen for det hele, Canadiske Evelyne, møter oss med et stort smil og ekte ivaretagelse. Resten av staben er like proffe, derfor oppleves Zawadi faktisk som et hjem hjemmefra. Her finner vi roen og blir stadig overrasket over hyggelige ting de ansatte finner på. Har du opplevd at noen kommer og tilbyr deg en vanilje milkshake på stranden bare fordi de tenkte at det fortjener du? Slike ting opplevde vi flere ganger. Likevel er det ikke så striglet at det blir uten personlighet. Full score til de ansatte!

Maten

Zawadi er all inclusive – så mat, husets viner og drinker er inkludert. Det passet oss fint i og med at vi ønsket å «lande» litt etter dager fylt med heftige opplevelser. Men vi er ordentlige «foodies», vi elsker god mat!

Alt som serveres – når det passer deg – er ferskt, sunt og utrolig godt. Ok, så er kanskje ikke de croissantene som serveres til frokosten verdens sunneste, men kanskje verdens beste? Grønnsakene som selvfølgelige er økologiske, dyrkes for det meste i hotellets hage. Eggene leveres helt ferske fra høner i nærheten. Faren for å bli lei av maten på et all inclusive er til stede, men vi gledet oss til hvert måltid. Friskt, lekkert, perfekt balanserte smaker, alt vi fikk servert var utsøkt!

Hva burde du vite

Selv om man kan bade både ved lavvann og høyvann, er det ikke så mange som gjør det. Grunnen kan være at det er langgrunt og man må gå på en lang utstikker i betong som oppleves som ganske glatt. Det er fullt mulig, men litt styrete.

Zawadi er et sted man kommer til for å finne roen og slappe av, her er det ikke mye som skjer på kvelden. Blir du utålmodig, må du besøke nærmeste by – den ligger 5 minutters bilkjøring unna.

HVORDAN KOMME SEG DIT

En del besøkende til Zanzibar velger å kombinere oppholdet med en safariopplevelse, enten i Tanzania eller Kenya. Romantiske Zanzibar er også en populær destinasjon for bryllupsreiser. 

Fly med Air France via Paris, KLM via Schiphol, British Airways via London eller Turkish Airlines via Istanbul.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Juni til oktober er den kjølige vårperioden. Vi besøkte Zanzibar i juli og hadde en del skyer pluss en dag med regn – noe som var veldig uvanlig fikk vi vite. (Til info: Zanzibar Open-Air filmfestival er mellom 10 – 18 juli.)

Desember – februar er best fordi dette er den tørre, varme sommersesongen. Prøv å unngå midten av mars til og med mai, som er regnsesong. November er også vanligvis en regnfull periode. Med klimaforandringene er det vanskeligere enn før å følge vanlige værprognoser.

LANDETS VALUTA

Tanzanian shilling (TZS) men den mest bruke valuta er US Dollar. Husk at Zanzibar har få minibanken (ATM).

VALUTA FOR PENGENE

Zawadi er et all inclusive luksushotell, og prisen i høysesong ligger på rundt kr 7000 pr døgn. Dette opplevde vi som god valuta for pengene. Da sammenligner vi med andre hoteller i samme klasse på Zanzibar (Kilindi, Baraza). Zanzibar er, i motsetning til det mange tror, ikke spesielt rimelig. Høye skatter gjør at hoteller og aktiviteter som dykking er forholdsvis dyrt.

SCORE 7-10

Zawadi leverer! Vakker beliggenhet, profesjonelle ansatte, nydelig mat og privatlivets fred gjør dette hotellet til en verdig kandidat for den perfekte bryllupsreise. Mange velger safari først og så litt avslapning på Zanzibar etterpå. Vi anbefaler Zawadi som var vår soleklare favoritt på Zanzibar.

Hotel Zawadi, Zanzibar