Como Cocoa Island, Maldivene: En hotellomtale

av | Asia, Hotellomtaler, Maldivene

Å uttale navnet på øya blir trolig det vanskeligste du gjør i løpet av hele oppholdet; Makunufushi heter den. Como Cocoa er et superkoselig hotell med masse sjel og sjarm, en kombinasjon som ikke er så lett å finne på Maldivene! Er du klar for å sparke av deg skoene, kjenne myk melis sand under føttene og nyte måltider med god, sunn mat? Bruke dagene på aktiviteter som yoga, snorkling og kanskje få tid til å lese den boken du har tenkt på det siste året også? 

Klikk på bildene for en større versjon

Det er ingen hemmelighet at vi elsker Como hotellene. Den lille luksuskjeden eies av stilikonet Christina Oong (hun er også eier av firmaet som lager Mulberry vesker). Hotellene kjennetegnes av veldig god service, fantastisk mat og ofte med prisvinnende spa.

Bakgrunn

Vi hadde en gang et fantastisk opphold på søster hotellet som heter Como Maalifushi (også på Maldivene), så våre forventninger var skyhøye da vi skulle ta inn på dette lille intime hotellet. Maldivene er en favoritt destinasjon for oss, og vi drømmer om sjel og atmosfære fremfor gull og glitter. Det er roen og naturopplevelsene vi er ute etter – god mat, trening og ikke minst fantastisk dykking/snorkling. Maldivene er stedet for de gode samtalene, under en stjernehimmel som er så vakker at du må klype deg i armen. «No news, no shoes» er hele poenget mens vi er avsondret fra resten av verden, på en liten vakker øy langt ute i det indiske havet.

Det som slår oss, er at få turoperatører i Norge promoterer Como kjedens to hoteller på Maldivene.  Vi undrer oss litt over dette, fordi vi selv opplever at dette er to av Maldivenes aller beste hoteller. Vi tror absolutt konseptet vil appellere til nordmenn – både i forhold til interiør, stil, stemning og det meste annet. 

Hotellet

Lite og sjarmerende fremstår Como Cocoa som et ujålete hotell med bena godt plantet i sanden. Her er det heldigvis ingen fancy helikopterlandingsplass. Det er barbent luksus, interiøret er lekkert på en nedtonet måte. Utedusj i drivved og hele stedet oser av en avslappet enkelhet som lar den fantastiske utsikten spille hovedrollen. Dette hotellet har ingenting å bevise, tenker jeg der vi går over en vakker sandbanke. Her er det så hyggelig at man ikke kan unngå å merke det!  

Det er rett og slett hjemmekoselig, og vi elsker det! «Alt er så lite hjemme hos meg», sier den lille prinsen i boken i det han løper rundt den lille planeten han bor på. Da rekker han å se solnedgangen flere ganger. Vi skulle ønske vi kunne gjøre det samme i det himmelen går over fra rosa til rødt for å avslutte i en nesten lilla farge. 

Det finnes en restauarant (Faru) og en bar (Ufaa).

HVORDAN KOMME DIT

Fly med Turkish Airlines via Istanbul til Male International Airport. British Airways via London kan du også velge, eller Qatar Airways via Doha. Alternativt kan du ta Emirates via Dubai.

Når du går av flyet på Male ligger Como Cocoa bare en rask båttur unna.

 

 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Maldivene har et subtropisk klima med varmt vær hele året (fra 29-32 grader) og kan med hell besøkes alle årstider. Fra juni til desember kan det være mer regn og også noe mer vind, men med klimaforandringene er det vanskeligere enn før å forutse været.

VALUTA FOR PENGENE

Maldivene er dyrt om du skal bo på de lekre hotellene – så enkelt er det. Como kjeden er en luksus hotellkjede, men likevel opplever vi god valuta for pengene på Cocoa. Da sammenligner vi med andre resorter på Maldivene i samme klasse, ser på kvalitet, beliggenhet, servicenivå, maten og spatilbudet. Total opplevelsen er et lite personlig luksus hotell som er veldrevet og lekkert.

SCORE 7-10

En liten postkortvakker drømmeøy med hjemmekoselig atmosfære er ikke lett å finne på Maldivene. Vi elsker den nedtonete luksusopplevelsen og de ansatte som gjør hva de kan for at du bare skal nyte ferien din! I det vi går mot båten som skal ta oss til Male vet vi begge at dette er en øy vi kommer til å drømme oss tilbake til på en grå dag. En av våre klare favoritter på Maldivene.

Villaene/båtene

Totalt 33 boenheter som spenner fra suiter til villaer, alle inspirert av de tradisjonelle maldiviske tre-seilbåtene Dhoni. Vår klare favoritt er villaen på 125 m2 med ett soverom. Som å være på en egen øy nærmest, veldig privat og super romantisk. Dette må være det ultimate stedet for bryllupsreise! 

Como Shambhala Spa

Prisvinnende spa med en egen serie produkter. For mange av gjestene er dette god nok grunn til å komme tilbake! 

Maten og de ansatte

Flere av de ansatte vi snakket med på Como Maalifushi hadde tidligere jobbet på Como Cocoa, og de kunne ikke skryte nok av denne lille øya. En av instruktørene på dykkesenteret måtte reise tilbake for å dykke med noen stamgjester som hadde blitt så skuffet over å høre at deres dykkevenn hadde begynt på søsterhotellet. 

Vi opplevde den samme hyggelige imøtekommenheten og serviceinnstillingen hos de ansatte på Cocoa, ingenting er et problem! Alt er mulig og vi synker inn i den avslappete og vennlige stemningen med en gang. 

Como Shambhala Cuisine sikrer et sunt alternativ uten at det går ut over smaken, snarere tvert imot. Det er økologiske råvarer så langt det er mulig. Maten er velsmakende, blanding av indisk og europeisk, mye sjømat med økologiske grønnsaker. For min del må jeg innrømme at maten var enda et hakk bedre på Maalifushi, men så var dette også desidert den beste maten vi har fått på Maldivene!

Hva liker jeg spesielt godt?

 • Jeg liker husene, det nedtonede interiøret og hyggen. Restauranten og baren er nydelige rom å sitte i, alt er riktig plassert med herlig utsikt og brisen fra sjøen.
 • Hydrobassenget i spa avdelingen er en opplevelse, som å gå inn i en egen verden!
 • Det finnes hele to husrev (korallrev hvor man kan snorkle i nærheten) og i denne delen av Maldivene er snorkling/dykking fantastisk!
 • Det er masse å finne på for hele familien. En marinebiolog kan svare på alt hva som skjer i sjøen, det er mulig å leie en båt, man kan oppleve solnedgangen på sjøen, besøke en lokal øy, padle i kajakk og så videre. 
 • Et sterkt fokus på detaljer gjør at alt stemmer – det ser så enkelt ut, men er egentlig så krevende.  
 • Makanufushi er en vakker øy med mange lange sandbanker. Det er vanskelig å forklare, men vi opplever at det er store forskjeller på øyene. Her er sanden som melis på den ene siden av øya, og det er garantert at du vil kunne ta noen fantastiske bilder!
 • Como Cocoa er et genuint sted med karakter, noe som ikke er lett å finne på Maldivene! 

Hva burde du vite?

 • Terrassene utenfor båtene kan oppleves som litt små og mulig litt for tett på naboen
 • Dette er en liten øy. Blir en i reisefølget fort rastløs, kan det være en ide å dele oppholdet mellom flere resorter. Her kan du lese om noen alternativer vi anbefaler. Eller Sri Lanka som også er en veldig populær kombinasjon med et opphold på Maldivene, se våre anbefalinger her.
 • Det er en 40 min båttur fra Male til hotellet, ikke sjøfly. Er du litt flyredd er det sikkert en fordel, men flyturen med sjøfly er vakker og bør oppleves i ihvertfall en gang!
 • Er du på jakt etter å få vist frem dine danseferdigheter kan nok det bli en utfordring på denne lille øya. Her er det stort sett ro i rekkene ved midnatt.

Ler mer om våre anbefaler på Maldivene her!

Klikk på bildene for en større versjon

Makunufushi