Dar7 i Marrakech: En hotellomtale

av | Afrika, Hotellomtaler, Marokko | 8 kommentarer

Dar7 eies av Prinsesse Letizia Ruspoli. Når ikke hun og familien ferierer der, kan du få være prinsesse eller prins for en helg! Det beste av alt er at det ikke er stivt og stressende, men avslappet og hyggelig. 

Klikk på bildene for en større versjon

Noen få hoteller er nesten bedre i virkeligheten enn de ser ut på bildene. Dar7 er ett av dem, en vakker og elegant riad som klarer den perfekte kombinasjonen av å holde gjennomgående høy kvalitet uten at det kjennes masete. Med kun fire rom er det nesten som å komme hjem, og de ansatte behandler deg også som om du var en savnet gjest.

Design & Interiør

Interiøret er holdt i beige, hvit, sort og bruntoner. Det er utsøkt lekkert og alt er avstemt uten at det oppleves som en reportasje i et interiørmagasin. For en opplevelse å komme tilbake til Dar7 fra hektisk bytur med masse inntrykk – og bli tatt imot med et hav av tente stearinlys og rolig lounge musikk  i hele riaden! Etter noen dager i Marrakech blir det veldig tydelig at dette var et klokt valg. Kontrasten mellom det hektiske, intense og fargesprakende livet utenfor og den rolige og nedtonede livet i Dar7 er helt perfekt. Her får øynene ro og vi kan gjøre oss klar til mer av Marrakech!

Beliggenhet

Dar 7 ligger i gamle bydel av Marrakech i midten av medianen, med ca 10 minutters gange til soukene. Hotellet har mange soner hvor man kan slappe av. De serverer middag i patioen hvis man bestiller på forhånd. Fra vårt opphold i Marrakech er denne kvelden et veldig hyggelig minne. Ikke bare fordi maten var fantastisk, men også fordi stemningen i denne riaden er så spesiell. På takterrassen kan man ta inn utsikten over Marrakech. Eller kanskje du ønsker å jobbe litt med brunfargen.

Rommene

Fire rom innredet som en variasjon over et tema. Alle rommene er holdt innenfor de samme fargetonene som ellers i Dar7, men har et ganske forskjellig utrykk. The Loggia Suite er det eneste rommet (22m2) med en egen terrasse (20m2)  som vender mot patioen.  Dette er et herlig rom med sofaer på terrassen; perfekt å synke ned i med et glass vin etter alle opplevelsene.

Det hvite rommet er det største (30 m2),  og det brune rommet er det minste (15 m2). Gjesterommet ligger på bakkenivå (20m2). Alt er like lekkert, så det er ingen krise om det rommet du ønsket deg mest er booket.

Greit å vite

En riad er et tradisjonelt marokkansk hus eller palass med en indre hage eller patio. Fordi fokuset i huset er innover, betyr det at noen kan oppleve det som litt tett. De fleste riader er heller ikke spesielt godt lydisolerte, så man kan fort ta litt for stor del i hverandres liv. Vi opplevde ikke dette som noe problem under vårt opphold på Dar7. Det å bo i en riad gir en helt annen opplevelse enn å bo på et vanlig hotell!

Det å finne frem i medinaen er krevende selv for en person med god stedsans (nei vi snakker ikke om meg). Dar7 utstyrer sine gjester med mobiltelefon og anbefaler å ringe når man har kommet fram til torget. Der blir man hentet.

De ansatte

Frokosten ble servert der vi ønsket og til den tid vi ønsket. Når vi kom tilbake om kvelden var sengen oppredd, mengder av stearinlys tent. Til og med på badet var det stearinlys rundt badekaret…..Vi ble fulgt til en restaurant om kvelden og vår vert fra Dar7 ordnet et hyggelig bord til oss. Alle vi møtte var smilende og velvillige uten å bli påtrengende. For en drøm det hadde vært om alle hoteller hadde slike ansatte!

HVORDAN KOMME SEG DIT

Norwegian flyr direkterute til Marrakech fra de største byene i Norge. Deretter kan man ta taxi eller buss til sentrum av Marrakech. Hotellet har eget personell som henter deg med kofferttralle i Marrakech sentrum, ettersom veiene inn til hotellet er for smale for vanlige kjøretøy. 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Jeg anbefaler å reise enten vår eller høst. 

LANDETS VALUTA

Marokkanske Dirhams.

VALUTA FOR PENGENE

Dar7 er stedet for å bli skjemmet bort. Det er gjennomført lekkert!  De ansatte følger deg dit du vil og henter deg når du ikke finner veien tilbake. En suite koster 310 Euro for to personer pr natt, noe vi opplevde som en god pris, den høye standarden tatt i betraktning. 

SCORE 1-10

Jeg vil veldig gjerne komme tilbake! Dar7 er en veldrevet liten riad som er gjennomført ned til minste detalj. Anbefales!

Klikk på bildene for en større versjon