Det gode liv i toppen av et tre! De beste internasjonale Tretopphyttene!

av | Asia, Europa, Frankrike, India, Norge, Uncategorized | 6 kommentarer

Det å bo i toppen av et tre forener ønsket om både frihet og nærhet til naturen. Nedenfor finner du alt fra små slott i trærne i Frankrike til en minimalistisk, moderne speilkube i de svenske skoger! Vi ønsker oss spesielle opplevelser, og nå bygges det flere tretopp-hytter rundt om i Norge.  I resten av verden finnes det interessante utvalg med høyst forskjellig profil og spennende tilbud.

Klikk på bildene for en større versjon

Vi i Happy Landing søker opplevelser utenom det vanlige, og tretopphytter er midt i blinken! Likevel opplever vi at enkelte tilbydere kan bli litt vel kreative når de skal promotere sine trehytter. For oss skal en trehytte ligge i – ja nettopp – et tre! Da holder det ikke å bygge et lite hus på påler, plante et tre ved siden av og kalle det en trehytte! Nei, det må være på ordentlig. Disse stedene drømmer vi om å besøke!

Zambia. Luksus og spennende aktiviteter i Afrika.

Et privat trehus med utsikt over den vakre Zambezi elven. Bygget inn i grenene til et gammelt ibenholdt tre må dette være den ultimate luksusopplevelsen. Stor dobbeltseng, badekar, spiseplass og sofaer. Den nydelige utsikten kan man ikke unngå å se da huset er helt åpent på den ene siden mot elven!

Skulle du ønske noen aktiviteter, kan du oppleve det utrolige fossefallet Victoria Falls , reise på båttur eller ta en safaritur og se på de ville dyrene! Victoria Falls betyr forresten «røyken som tordner» og har høyeste fall på 108 meter. 

India. Roen senker seg!

På en kaffeplantasje i populære Kerala i India kan du nyte livet i et trehus 14 meter over bakken. Med utsikt over dalen kan du finne roen i Tranquile House. Det finnes et spa på plantasjen som tilbyr ayurvediske behandlinger, eller du kan ta en tur i den flotte naturen!

Sverige. Design destinasjon i tretoppene!

For de som er opptatt av design og arkitektur, er det bare å legge turen til Luleå i Lappland (70 minutter med fly fra Stockholm)! Høyt henger de og lekre er de! Treehotel er virkelig en sanseopplevelse i skogen!  Hva med å bo i en moderne speilkube eller et fuglerede? De Instagram-vennlige hyttene har fått stor internasjonal oppmerksomhet og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor! Mange aktiviteter som hundeslede, rafting og zipline finner du også her – eller hva med elgsafari?

Frankrike, 4 små slott! Perfeksjon i tretoppene!

I Chateaux Dans les Arbres (slottene i trærne) har de lagt lista høyt. Av de fantastiske slottene som alle er små mesterverk, drømmer jeg om å tilbringe en natt i Chateau Puytbeton. Her finnes til og med badstu! Franskemennene har tatt konseptet med trehytter til et helt nytt nivå! I tillegg til de fire mesterverkene i trærne har de to flytende miniatyr-slott.

Det finnes mange spennende aktiviteter i nærheten, for eksempel noen helt ekte slott som Chataux Haute Brion eller Monbazillac. Så flotte at de er verdt turen i seg selv! Det er vinsmaking og noen skikkelige gourmet restauranter ikke så langt unna! 

Sør-Afrika, luksus i treet!

I Plettenberg i Sør-Afrika finnes 6 tretopphus og dette er virkelig luksus! Husene har 2 soverom, bad (innendørs og utendørs dusj) samt peis. På terrassen finnes til og med et lite infinity basseng. Plettenberg er et populært område i Sør-Afrika med aktiviteter som ridning på stranden, zipline etc. Hvorfor ikke kombinere et opphold her med safari?

Eller kanskje vil du heller kose deg med mat og vin i Sør-Afrikas «gourmet»hovedstad Franshhoek?

Costa Rica, trehyttenes hjemland!

Fredelige  Costa Rica er nærmest tretopphyttenes hjemland – her er det mye spennende  å velge mellom! Joseph leier ut et unikt trehus som ligger på en økologisk gård. Disse hyttene henger i treet ved hjelp av wire (minimalt bruk av påler) og består av 4 rustikke enheter. Ni meter over bakken finnes et utsiktsrom, et soverom (med en hengende seng), bad og kjøkken. Det finnes rennende vann, toalett og strøm – i dette trehuset må det virkelig være en opplevelse å bo!  Pura Vida (alt er bra) i Sacred Geome-Tree House.

Norge. Ved vann, sjø, skog eller fjell? 

I skogen i Brummundal finner du  Tretopphyttene. Her har vi bodd, og utfyllende informasjon samt mange bilder og film finner du her! Dette var de første tretopphyttene i Norge.

Mellom Kragerø og Arendal i Gjerstad har Trehyttene laget tre moderne og lekre hytter med god standard. Her kan du velge mellom Kråkeslotet, Gjøkeredet eller Flåklypa. Det er mye hyggelig å finne på i nærområdet, du kan for eksempel ta en tur til hjemmebakeriet og så gå ut i skogen for å se etter bever!

Turid Wenche Åsum har snart sin Trollhetta Tretopp hytte ferdig. Den ligger 40 meter fra Gjersøen og blir en hytte på 18m2 pluss stor hems. Her er det gode muligheter for å stå på skøyter på Gjersøen om vinteren. Eller hvis det frister med litt mer action, kan du booke Paint-Ball spill! Ca en times tid fra Oslo.

Ved Horten bygges det i disse dager noen flotte trehytter med utsikt over fjorden! Dette gleder vi oss til å sjekke ut! Oslofjord Tretopphytter. 

Kjenner du til flere tretopphytter som ser spennende ut? Del gjerne med oss i kommentar feltet!