Design og natur paradis, Comporta, Portugal

av | Europa, Portugal | 0 kommentarer

Elsker du de enkle tingene i livet men har et stort hjerte for design og arkitektur? Verdsetter du naturopplevelse? Da er kanskje Comporta, en time utenfor Lisboa, stedet for deg. Reis nå før alle oppdager denne perlen!

Klikk på bildene for en større versjon

Portugal er virkelig et vakkert land, og vi er mange som elsker Lisboa. Comporta er et magisk og ganske uoppdaget sted, iallefall ennå, bare en times biltur sydover fra Lisboa. Mange sammenligner det med The Hamptons i USA på 70 tallet eller Ibiza før alle skulle dit.

Her kan du fortsatt oppleve det ekte og autentiske Portugal. Kjendiser som Phillip Starck og andre kreative kommer hit for å slippe unna alt, ta på seg flipp floppene og ikke skulle prestere noe som helst.  Øde strender, risåkre, kanaler og noen veldig stilige boalternativer gjør Comporta til et sted jeg har lyst til å feriere! 

Så mens innbyggerne demonstrer mot overturisme i byer som Roma, Barcelona og Venezia, kan det være spennende å vende nesa mot noe mer uoppdaget. Comporta er et av disse stedene verdt å vurdere (Montenegro, Korsika, Tyrkia er noen andre). Lekent, kreativt, ukonvensjonelt, naturopplevelser, ro i sjelen og kult design. Dette er fristende, her kommer litt inspirasjon!

Drømmesteder å bo i Comporta

Sublime Comporta, en hotelldrøm!

Patricia og Goncalo kjøpe Sublime Comporta for å bruke det som sitt sommersted. Det ble istedet en drøm av et designhotell med 34 rom, suiter og to/tre roms «Cabana Villas» .

Dette må være det ultimate stedet for kjærestetur. Gode middager, lange turer på stranden (60 kilometer), tid sammen og en avslappet stemning. Maten som serveres dyrkes på stedet og er økologisk. Det finnes solnedgangs-minikonserter (sommersesongen), et superlekkert spa og et vakkert område å utforske!

Nevnte jeg at det serveres 8 forskjellige typer Mojito? Sublime Comporta ligger 128 kilometer fra flyplassen i Lisboa. En tur litt utenom sesong kan være verdt å vurdere, da er prisene litt hyggeligere også.

Spennende AirBnB alternativer, lei et hus!

Beliggende mellom to strender.

Denne 70 m2 store hytta har 2 soverom og plass til 6 personer. Ti minutters kjøretur unna landsbyen Comporta og heller ikke langt fra stranden. Her kan man beundre den fredfylte utsikten fra terrassen og nyte maten på de lokale restaurantene som er en sykkeltur unna. Du kan lese mer om dette huset og eventuelt leie det her!

 

Lekkert, minimalistisk hus 

Er du glad i rene linjer og lite nips er dette stedet for deg! Tre soverom/bad med plass til 6 personer. Huset ligger tre kilometer fra stranden. Du kan lese mer om dette huset og eventuelt leie det her!

 

Her drømmer jeg om å bo!

Tre soverom, men med plass til 10 personer, må dette huser være perfekt å reise med et vennepar. Utfordringen kan bli at jeg ikke klarer å komme meg ut av døren i og med et så stilig interiør. Her er det bare å nyte! Du kan lese mer om dette huset og eventuelt leie det her!

 

Klikk på bildene for en større versjon

Comporta