Drømmehotellet Como Maalifushi, Maldivene, En hotellomtale

av | Asia, Hotellomtaler, Maldivene | 1 kommentar

Como er en luksus hotellkjede med 14 unike hoteller og resorter spredt fra Buthan til Miami. Deres målsetning å gi gjestene uforglemmelige opplevelser og varige minner. En modig uttalelse som sier noe om hvor de legger listen særlig fordi mange av de besøkende har reist og opplevd mye fra før.  I den delen av Maldivene som fortsatt er Robinson Crusoe land ligger Thaa Atoll og Como Maalifushi.

Klikk på bildene for en større versjon

Bakgrunn

Maalifushi ligger i usjenerte Thaa Atoll, sørvest på Maldivene. Hotellet åpnet i 2014. En sjøflytur fra flyplassen i Male på 60 minutter og vi lander i dette postkort vakre paradiset av ubebodde palmekledde øyer og hvite sandstrender. Med alle sjatteringer av turkis vann er dette noe av det vakreste vi har sett på Maldivene.

Como kjeden er ikke så kjent i Norge og vi gledet oss til vårt første møte! Den prisbelønte arkitekten og interiør designeren  Koichiro Ikebuchi har tegnet dette boutique hotellet med 65 villaer, hvor 33 av dem ligger over vannet. Eieren av Como kjeden er stilikonet Mrs. Christine Ong.  Vi gledet oss spesielt til å se designet og arkitekturen, nyte den sunne maten og mannen i mitt liv så frem til å bli knadd i Spa avdelingen som er Como kjeden egen filosofi med Shambala.

Maalifushi øya

Irrgrønne palmer på en øy med hvit pudder sand, omgitt av turkis vann i alle sjatteringer. Den beskrivelsen kan passe på mange øyer på vakre Maldivene.

Så hva gjør at vi synes denne øya er så spesiell? Opplevelsen av plass er en ting.  Mange blir nok forbauset over hvor små de fleste av øyene på Maldivene er. Med bryggeanlegg og hus på påler er det ikke store sandbanken som skal til for å kalle det en øy. Maalifushi er en ganske stor (ca 800×200 meter) i maldivisk målestokk. Vi elsket opplevelsen av plass, både på øya og i villaene! Å ga en lang tur på stranden uten å møte et menneske. Det å kunne sette seg på sykkelen og bare utforske var herlig. Det finnes også golfbiler som tar deg rundt om du ønsker det.

Det er utrolig frodig og oppleves mer «ekte» enn noen av de andre øyene hvor det kan oppleves som litt vet «finkjemmet». Flere sandbanker og avstikkere gjør at har du kan ha en strand for deg selv, ja det oppleves veldig privat!

I tillegg til alt dette finnes det en egen:

ROBINSON CRUSOE ØY

En ubebygget øy som er i akkurat passe vasse avstand (ved lavvann) eller en liten padle tur unna. Omringet av hvite strender dette den ultimate tropiske drøm. Som barn løp vi gjennom palme skogen midt på øya og lå i vannet ved den lange sandbanken uten å se en annen gjest i løpet av hele dagen. Kun en liten strandkrabbe holdt oss med selskap. For en luksus!

Hotellet

Består av 65 hus i 11 forskjellige kategorier. Fra  Garden Rooms på 72m2 til  den rålekre Como Villa på hele 408m2!

Villaene

Lekkert og gjennomtenkt interiør minner om en skandinavisk stil med kalkede eikemøbler og tunge lintekstiler i nedtonede jordtoner. De store villaene er en opplevelse av de sjeldne og har du mulighet vil vi absolutt anbefale å gå for en Water villa (120 m2). Veggene mot sjøen består av glassdører til å folde sammen og vips så fjernes skille av ute/inne. Om kvelden tente vi lykter med lys og sov med dørene åpne mens alt vi hørte var litt svake bølger fra havet. Stjernehimmel, ro i sjelen og hyggen, vi kunne ikke ønsket oss noe mer!

På den store terrassen finner du en utedusj, et eget infinity basseng og en stor Gazebo med tykke madrasser. Det perfekte stedet å løse store problemer som hvilken restaurant skal vi spise på i kveld mon tro? 

På badet finnes det tykke hvite frotteehåndkler i fleng, deillige kremer og såper fra Comos egne Shambala serie. Det finnes også et enormt badekar.

For barnefamilier er strandvillaene perfekte som har tilgang til stranden bare noen skritt unna. 

Maten

Madi (betyr Manta Ray) serverer mat hele dagen. Cross over retter (skalldyr og grill) med smaker fra østen og europa.

Her serveres også frokosten som er en drøm. Sykkelturen over brygga, gjennom den lille palmeskogen for så å begynne dagen med ferskspresset juice og fruktsalat var helt perfekt. Her får du både buffet og al la carte.

 

Tai er den japanske restauranten, serverer blant annet sushi og sashimi retter.

 

Kombinasjonen av disse to stedene var prefekt!

Maten er førsteklasses! Vi snakker fortsatt om den hjemmelagde yoghurten eller sahsmien. For ikke å snakke om alle andre oed smaker. Ekte foodies kommer til å be om oppskrifter og se frem til neste smaksopplevelse! Maten er grunn nok til å komme tilbake til Maalifushi!

Thila Bar serverer heftige coctailer som serveres til noen fantastiske solnedganger før middag.

 

Como Maalifushi har et fokus på sunn livsstil. Maten er for en stor del økologisk og til dels dyrket på øya. Yoga tilbys i vakre omgivelser og et velutstyrt treningsrom sikrer at ikke all den gode maten setter varige spor.

Shambala Spa

Holistiske behandlinger i et spa man bare kan drømme om. Como Shambala er en del av av en egen utviklet filosofi som inneholder spesielle næringsmettede menyer, trening og yoga samt et prisvinnende Spa konsept. I tillegg til en lang rekke behandlinger kan du kjøpe såper og kremer fra deres egne serie.

De ansatte

Det er aldri for mye, aldri for lite.  Under frokosten får vi diskret oppsummering av nyhetene i en miniavis, på norsk. Vi er vant til en viss navneforveksling fordi mannen i mitt liv heter Inge som på mange språk er et kvinnenavn. Det er også vanlig og høyst forståelig med visse problemer med uttalen. Como ansatte hilser oss med navn, uttalen er riktig og det er ingen forvekslinger.

De fleste vet hva vi har gjort i løpet av dagen og lurer på hvordan vår opplevelse var. Det gjøres aldri den typiske feilen å legge inn en språklig føring som; Jeg tar det for gitt at dere hadde et fantastisk dykk i dag? Nei, på Como Maalifushi er de opptatte av vår opplevelse, de spør ikke for å få bekreftet hvor flinke de er! Det er aldri påtrengende eller anmasende men avslappet hyggelig.

Vi observerte gartnerne i arbeid når de kuttet kokosnøtter hvorpå de snur seg og tilbyr oss fersk kokosnøtt juice som den største selvfølge. Disse små tingene som er så hyggelige og uventet gjør mye med stemningen på øya. De ansatte på Como Maalfushi imponerte og inspirerte en ekte hotell nerd!

 

Hva vi likte spesielt godt

Arkitektur/design – Como Maalifushi er en design destinasjon hvor arkitekturen og interiøret er en estetisk nytelse. 

Det er hyggelig og imøtekommende, vi får lyst til å slå oss ned og det oppleves aldri som stivt eller formelt. Kombinasjonen lekkert/superprofft og avslappet er så mye vanskelige å få til enn man tror. Her oppleves det som helt naturlig. 

Gjennomført filosofi – Como legger lista høyt å innfrir med egne Spa produkter, spesialmeny for de som er opptatt av å spise riktig, førsteklasses yoga timer i inspirerende miljø.

The Devil is in the details, det glipper verken på et gjenglemt glass i en krok eller på feil uttale av besynderlige norske navn.

God plass både på selve øya og i villaene, vi får opplevelsen av å skjemmes bort med noe av det som er vanskelig å oppdrive på Maldivene nemlig plass nok! 

Det er ikke så ofte vi sliter med å virke objektive fordi det er så lite negativt å trekke frem. De fleste steder vi besøker har naturlig nok ting de kunne forbedret men vi finner det vanskelig å peke på noe spesielt på Como Maalifushi. Det er rett og slett et veldig veldrevet resort som innfridde alle våre skyhøye forventninger. Med fare for å virke ukritiske positive må vi innrømme at det er lite negativt å trekke frem.

Vi bodde på Como Maalifushi som såkalt Mistury guest, det vil si at vi selv betaler for oppholdet og at de ansatte ikke vet at skriver en anmeldelse av våre opplevelser.

Barnepass

En rask oppsummering fra Flavia på 5 år kunne fortelle at hun egentlig ikke hadde tid til å snakke med oss fordi hun veldig gjerne ville tilbake til barneklubben. Hennes oppsummering av aktiviteter var imponerende, de hadde laget sushi, lekt leker på stranden, malt bilder osv. Hennes forslag var at jeg kunne bli med til barneavdelingen fordi det var mye morsommere å være der!

 

Aktiviteter

Yogaklasser, romantisk middag på stranden, besøk på lokal øy, kajakkturer, vannsafari med Marinbiolog, surfing (skal ikke påstå at vi prøvde men det finnes visst flotte bølger å surfe på rett utenfor resortet.) Seiltur med lokal seilbåt som kalles Dhoni, fisketurer etc. I tillegg finnes dykking i verdensklasse. Vurderer du å ta dykkersertifikatet på Maldivene? Et lite tips kan være å ta teorien i fred og ro hjemme (det kan du gjøre her) og gjennomføre den praktiske delen på Maldivene! 

Dykkesenteret

Hammerhai og Hvalhai – Godt drevet senter med seriøse og erfarne instruktører. Flere spennende muligheter for mer erfarne dykkere hvorav muligheten for å se Hammerhead haier for mange er høydepunktet. Drift dive, det kan være sterk strøm på noen av dykkestedene, da hekter man seg fast med en krok og henger i stram line mens livet der nede spiller som i en film foran øynene på oss. Siden mange av fiskene jakter når det er strøm er det masse aktivitet. Utrolig fascinerende og litt skummelt. 

Svømme med hvalhai, fiske båtene lystrer i vannet med sterke lyskastere, det tiltrekker også hvalhai som er en fredsommelig kjempe. En uforglemmelig opplevelse å synke ned i vannet med 3 hvalhai som foret på fisken i den enorme lysstrålen. En stor natur opplevelse!

Ellers finnes det enklere dykkersteder som ikke krever annet enn å nyte opplevelsen.

Eneste innvending jeg kan ha er at noen av de ansatte på dykkersenteret kan virke litt lite lydhøre eller ydmyke i enkelte situasjoner. De fleste er veldig hyggelige men dessverre var noen av jentene litt unødig tøffe i sin kommunikasjonsform noe som skaper en litt avventende holdning fra gjestene. Ikke verre enn av vi bestilte nye dykk dagen etter men likevel unødvendig.

Como Maalifushi har et søster hotell på Maldivene som heter Como Cocoa. En ide kan være å dele oppholdet mellom disse to stedene som tilbyr helt ulike opplevelser. Du kan lese vår omtale av Cocoa og andre resorter på Maldivene her!

KLIMA

På Maldivene er det tropisk klima med høye temperaturer og høy luftfuktighet, men det er sjeldent over 32 grader. Vær likevel obs på at det merkes større klimavariasjoner nå, enn tidligere.

HVORDAN KOMME DIT

Fly med Turkish Airlines via Istanbul til Male International Airport. British Airways kan du også velge via London eller Qatar via Doha. Eller du kan ta Emirates via Dubai. Fra Male som er flyplassen på Maldivene tar du et sjøfly i ca en time. Du kan glede deg til en vakker naturopplevelse, utsikten over atollene og det turkise vannet er fantastisk.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Maldivene er en helårsdestinasjon. Fra juni til desember kan det være 5 dager med regn per måned. Kan også komme litt regn i januar. Det er ofte heftige skurer som er fort overstått. Man kan også oppleve mer vind fra tidlig juni til sent desember.

VALUTA FOR PENGENE

Luksus hotell på Maldivene er dyrt, det er ikke uten grunn at disse turene er vanligvis er forbeholdt bryllupsreiser eller store feiringer. Sammenligner vi prisene med andre hoteller på Maldivene i samme klasse kommer Como Maalifushi forbausende godt ut. Da sammenlignere vi bostandard, kvalitet på mat og service, tilbud av aktiviteter og generell opplevelse av oppholdet. Når vi sammeligner disse faktorene er vi ikke i tvil, Como Maalifusku kommer overlegent best ut!

SCORE 7-10

Et av våre favoritt hotell på Maldivene! Como Maalifushi er en estetisk nytelse og himmelrike for ekte foodies! Profesjonelle og kompetente ansatte sikrer at du blir tatt vare på etter alle kunstens regler! Beliggenheten er perfekt på en postkort vakker øy. Shambala Spa er fantastisk og naturopplevelsene står i kø både over og under vann! Sammenlignet med andre hoteller på Maldivene i denne klassen gir Como Maalifushi god valuta for pengene. Her gir vi full score!

Klikk på bildene for en større versjon

Como Maalifushi