Eagle View, Masai Mara: En hotellomtale

av | Afrika, Hotellomtaler, Kenya | 4 kommentarer

Fantastiske safari opplevelser med masse dyr og storslått natur. Bærekraftig turisme med fokus på å bevare naturen, det unike dyrelivet og støtte til lokalbefokningen. En nordmann som samarbeider med masaiene og en camp som helt og holdent er drevet av masaier? Det var mange grunner til at valget falt på Eagle View. Ønsker du deg en ekte safari opplevelse, er dette stedet!

Klikk på bildene for en større versjon

Maten og de ansatte

Det å møte masaiene og få muligheten til å bli kjent med deres kultur og ikke minst deres humor er verdt turen i seg selv! Det er utrolig spennende å høre om oppvekst, barneoppdragelse, jakt og annet der vi sitter rundt bålpannen om kvelden eller når vi er ute på dagsturer.

Maten er helt grei, men heller ikke mer. Etter vårt besøk på Eagle View har det vært satt i gang tiltak for å høyne matopplevelsen, og etter hva vi forstår er det nå betydelig bedret. Det skal kanskje presiseres at vi er over snittet opptatt av god mat…..

Vi liker nordmenn, de går fint med masai! Det er som om vi vokser et par hakk når vi hører om alt Svein Wilhelmsen og hans kolleger i Basecamp Explorer har fått til. Når et japansk ektepar hører at vi er norske, kommer spørsmålene og ikke minst nysgjerrigheten på dette landet vi kommer fra. Skal bare innrømmes at det var litt 17 mai stemning i baksetet på jeepen der et øyeblikk, helt ufortjent selvfølgelig. Vi har jo virkelig ikke bidratt på noen som helst måte, men vi er jo norske og her oppleves det som helt fint!

Safariopplevelsen

Vi har vært på safari før og er godt bortskjemte med storslåtte opplevelser. Men aldri har vi sett så mange løver med unger noe sted! Det er helt vilt!! En gang snur jeg meg til mannen og i det jeg skal til å si «vet du at nå er det faktisk flere timer siden vi så en løve»….. så slentrer det selvsagt en forbi i bakgrunnen.

Flodhestene ligger og sløver i elven, det er vanskelig å forstå at dette er Afrikas farligste dyr. Det virker som rene idyllen i den fredelige flokken, helt til en av dem kommer opp av det grumsete vannet med hele hodet og vi innser hvor enorme disse dyrene er.

Den store migrasjonen

Gnuene trekker i enorme flokker for å finne nye beiteområder, noe som blir til en stor migrasjon. Du har kanskje sett de filmene hvor gnuene står ved elveleiet og skal krysse, mens krokodillene ligger i vannet og venter? David Attenborough snakker i bakgrunnen? Det er i dette området det skjer, så er du ute etter en helt spesiell naturopplevelse er dette stedet.

Hva liker vi spesielt godt?

 • Bærekraftig turisme er ingen enkel vei å velge for en liten hotellkjede, og når vi i tillegg befinner oss på savannen i Masai Mara er det bare å ta av seg hatten. Verdiene som gjennomsyrer alt Basecamp Explorer står for gjør oss stolte!
 • Den avslappete stemningen i campen, å sitte rundt bålet om kvelden og dele opplevelser fra dagen. Vi liker kontrasten mellom campens trygge favn og dagens elleville opplevelser.
 • Vi hadde ønsket oss en safari opplevelse med tetthet til dyrene og det fikk vi!
 • Å ligge i en deilig seng i teltet og høre på løvene som brøler i nærheten er ikke noe man lett glemmer. Selv om det kjennes litt skummelt i begynnelsen, er det en utrolig opplevelse å høre hvordan lydene endres fra natt til morgen.
 • På Eagle View får du oppleve ekte safari uten staffasje. Vi elsket å føle oss som Indiana Jones for en stund.
 • Romantisk! Ja, til vår store overraskelse er det superromantisk å tilbringe natten med sin utkårede i et safari telt i Masai Mara.
 • Noe av mest unike ved å bo på Eagle View er likevel kontakten med alle masaiene som driver campen. Deres humor, varme og naturlige eleganse setter en helt egen stemning. Vi lærer ikke bare om dyrelivet, men blir også innviet i livet som masai i dagens samfunn. Hvordan det går an å se så ubesværet elegant ut finner vi dessverre ikke ut…

Hva burde du være klar over?

 • Campen og teltene har alt du trenger, men Eagle View er ikke for de som søker luksus – altså hvis luksus er enbetydende med spa, eller med gourmetopplevelser. Det er andre luksusopplevelser som råder her – som et fantastisk dyreliv og en utsikt som ikke så lett glemmes.
 • Masaier er stolte og naturlig elegante mennesker som til en viss grad lar det være litt opp til deg hvor godt kjent dere blir. Bjudar du på, er de med og humoren sitter løst – men det er (heldigvis) under deres verdighet å trenge seg på.
 • Eagle View passer godt til litt sporty mennesker som liker den avslappede og nedtonede stilen denne campen har. Maten er god og sunn, men forventer du hvite duker, sølvkandelabre og fem retters gourmetmiddag, er ikke dette stedet for deg.
 • Nettilgangen er begrenset og vi fikk en ikke helt planlagt «digital detox» som skapte litt problemer den første dagen. Etter det første sjokket er det en befrielse å lære å nyte øyeblikket uten å tenke på uviktige mailer.
 • Så vidt vi vet har ikke masaiene som driver campen gått på hotellfagskole i Sveits! Det de (heldigvis) ikke utviser av striglet service tar de igjen på genuin ivaretakelse og varme. Vi velger å se gjennom fingrene med at ikke all informasjon bestandig er helt på plass.
 • Naboisho er kåret som verdens best forvaltede dyrereservat – av Responsible Tourism Africa. Jurien vektla spesielt samarbeidet med Masaiene – ref at Basecamp Explorer leier landene; det fordrer gjester – så deres besøk og dermed bidrag er HELT avgjørende for bevaring av dette enestående området.

Mange ønsker å legge til et strandbesøk før eller etter safari oppholdet sitt. Vi reiste fra Eagle View til Zanzibar som du kan lese mer om her!

HVORDAN KOMME DIT

Vi tok et småfly fra Nairobi. (Les mer om Nairobi her! )

Fra Nairobi Wilson flyplass til Mara Naboisho tar det ca 1 time. Du blir hentet på flystripen, og så er det bare en grei kjøretur til Eagle View. Du kan også kjøre fra Nairobi, noe som tar 6-7 timer.

Basecamp Explorer ordner alt det praktiske rundt flybilletter for deg!

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Hele året. Det finnes egentlig ingen lavsesong, men vår og sommer – altså juli/august kan være kjølige på morgenen og kvelden. 

VALUTA FOR PENGENE

Safari er i utganspunktet dyrt, men Eagle View har holdt et ganske fornuftig nivå etter vår mening. Når vi i tillegg vet at mye av omsetningen går til veldig gode og godt dokumenterte formål, er vi veldig godt fornøyde med kostnadsnivået.

Fantastiske safari opplevelser i en ujålete ramme er midt i blinken!

SCORE 7-10

Basecamp Explorer er noe så uvanlig som et reisebyrå/en hotellkjede som gjør deg stolt av å være norsk! Eagle View står ikke for striglet service og unødig tjaf,s men tilbyr genuine møter mellom masai kulturen og gjestene. I tillegg får du fantastiske safari opplevelser. Hatten av for å legge lista høyt – og innfri!

Klikk på bildene for en større versjon

Eagel View