En liten dose idyll – Brønnøya utenfor Oslo!

av | Europa, Norge | 0 kommentarer

Synes du det virker som om verden har gått av hengslene noen ganger? Når Dagsrevyen minner mer om en skrekkfilm enn om nyheter? Plast i sjøen, den gale mannen med håret i Amerika, det kan bli mye for noen og enhver! Da kan det hjelpe å ta en tur til Brønnøya. Der råder idyllen helt uavhenging av hva som skjer ellers i verden. En bilfri oase av fuglekvitter og rådyr, bølgeskulp og blåveis.

Klikk på bildene for en større versjon

Stopp verden, jeg vil av! Jeg orker ikke flere koder eller passord som skal huskes. Skrekkelige nyheter og absurde ledere som ikke evner å bli enige. Når det oppleves som om plastikken tårner seg opp og det ikke finnes gode nok løsninger på problemene, da er det på tide å ta seg en god tur til roligere strøk! 

Deilige Brønnøya!

Brønnøya ligger som en stille oase i Oslofjorden. Her finnes ikke biler. Stillheten er bare avbrutt av fuglekvitter og forsiktige bølgeskulp….bakken er dekket av tepper av hvitveis og en lubben humle brumler rundt i sin egen verden. Litt senere komme liljekonvallen og syriner og alt lukter herlig.  Selve navnet stammer fra den gangen sjøfolk bunkret drikkevann herfra; vannet var regnet som veldig bra og vi vet nå at det skyldes mye kalk i jorda.

Sol, sol og atter sol!

Vi sykler på bortgjemte stier og blir belønnet med vakker utsikt på hver topp vi kommer til. Blåveis i mengder, knallblå himmel og glitrende sjø, det er så vakkert! Og akkurat nå på våren, på sitt aller vakreste. Irrgrønne tunneler å sykle gjennom, hvor trærne lager tak og vegger. På en gressplen foran en tømmerhytte ligger et rådyr og glipper med øynene. Det blir ikke mer idyllisk enn dette!

Sveiv deg over!

Avsondret fra resten av verden ligger Brønnøya der som et fredelig lite himmelrike på jord. Om sommeren sveiver man seg over med en kabelbåt og om vinteren er øya forbundet til Nesøya med en flytebrygge. Legg merke til stemningen i det du kommer inn på øya, det er et helt merkbart skifte!

Vi er heldige å bor i nærheten, så sykkelen er perfekt for oss. Hvis du tar bil, kan du parkere på en stor parkeringsplass nederst i veien og gå bakken opp. Ta med et teppe og litt lunsj, finn et hyggelig sted å sitte og bare nyt den spesielle stemningen. Husk badetøy og kamera hvis du liker å drømme deg tilbake, der du sitter en kald februarkveld og lurer på om det aldri skal slutte å sne? 

Andre morsomme ting å gjøre i nærheten?

Brønnøya ligger i Asker, rett utenfor Oslo. Det passer perfekt å kombinere tur hit med andre aktiviteter i området. Du kan avslutte med en herlig middag eller fortsette moroa til sjøs! Eventuelt en intim konsert kanskje? Det er mange muligheter, her er noen av dem!

Spisesteder i område:

  • Bambus og Caspar er to restauranter som ligger i Sandvika. Bambus har god sushi og mat med asiatisk vri. På Caspar må du husk å sjekke ut vinlisten.
  • Strand Restaurant er en liten perle som ligger på Strand i Bærum. Her kan du glede deg til fantastisk mat og best av alt er at de serverer økologisk mat. Anbefales!

Konserter, båttur eller shopping? 

  • Bærum Kulturhus ligger i Sandvika og har konserter og oppsetninger gjennom hele året. Hit kommer alt fra Ingebjørg Bratland til Chick Korea for å opptre. Sjekk programmet!
  • Musikkflekkken i Sandvika er perfekt for intim konserter, her kommer du tett på artistene og det lille lokalet booker mange spennende artister. 
  • Sandvika Storsenter er Norges største shoppingsenter med over 200 butikker. Her finner du med andre ord det aller meste av det du måtte drømme om. Det finnes også noen spisesteder inne på senteret.
  • Kino i Sandvika, hvem ønsker vel å bruke en sommerdag inne i et mørkt kinolokale….. men skulle det begynne å regne eller hva vet jeg, så finnes det altså en kino der, rett ved siden av Storsenteret.
  • Hennie Onstad, ligger en liten kjøretur unna, men er absolutt verdt turen. Kanskje rekker du å se en av de mange spennende utstillingene? Fint turområde nede ved sjøen.
  • Rigmor og Rigfar er to båter som kan ta deg med på en liten minicruise i Oslofjorden. Dette er en herlig opplevelse som passer perfekt som en kombinasjon med en herlig dag på Brønnøya. Sjekk programmet, så kan det hende dere kan ta en tur med en av båtene ut fra Brønnøya. 

Som alltid er vi veldig glade for tips! Noe vi har glemt, legg igjen en kommentar under 🙂 

Klikk på bildene for en større versjon

Brønnøya