En smak av verden på Vippa i Oslo

av | Europa, Norge | 4 kommentarer

Snakk om Happy Landing! Vi er på Vippa, en kortreist tur til det gamle sukkerlageret i Skur 40 ytterst på Vippetangen i Oslo. Her fikk vi hele verden rett i fleisen i form av herlige smaker og deilige vibber! Vi elsker Vippa! Bli med på en kortreist tur og finn ut hvorfor!

Klikk på bildene for en større versjon

Tusen kvadratmeter med god stemning og spennende smaker fra hele verden i en uformell og jovial setting. På toppen av det hele har du sjøen, lyset, utsikten og brygga snublende nær. Konseptet er mat fra bunnen med stort utvalg av økologiske, vegetariske og veganske retter. Det skal ikke være så dyrt at du får hikke, ikke så hipt at du føler deg utilpass. Også kommer selvfølgelig hele clouet, nettopp poenget med hvorfor vi elsker det, det er høy kvalitet!

PapirØen i København med Copenhagen Street Food har noe av det samme konseptet. Internasjonal streetfood med høy kvalitet servert fra foodtrucks.

Maten

Fantastiske saftige svinedumplings fra Kinabolle. Aleppo Bahebek som betyr «Jeg elsker deg Aleppo» på arabisk, serverte en veldig god syrisk shawarma og vegetarisk falafel. Raketten serverer pølser (vegetar, røkt reinsdyr og biff). Mamma Pizza serverer klassikk italiensk pizza. Duck It! serverer ulike retter med pulled duck. Tunco som har reiseinspirert wok mat fra Thailand og Vienam. Det er nok velge mellom og på Vippa kan du smake deg gjennom verden.

Kunst

Stemningen er satt av giraffen på høyveggen og turbanmannen som ønsker oss velkommen.

Oslos Nye Takhage

Stiftelsen Kretsløpet (se www.startskudd.no) vil drifte takhagen. Du kan bli med i form av en crowdfunding, da kan du enten få billetter til takhagefest eller sette ditt fotavtrykk på taket. Ved å bidra økonomisk (enkelt ved å Vippse) kan du velge din belønning i form av kurs, fest eller mat. I tillegg vet du at du har gitt et bidrag til Oslos kuleste nye takhage.

Kunnskapsformidling

Fra jord til bord, det handler om mer enn gode smaker og kul DJ. Vippa skal være et mat-, kultur- og læringssenter. Konserter og happenings. Du skal kunne spise og drikke, men også lære om fisk, beitedyr, urbant landbruk og mye mer.

Folka bak

Heidi Bjerkan, tidligere kjøkkensjef på Credo i Trondheim og Erlend Mogård-Larsen, som blant mye annet er involvert i Salt og Vulkana. Kaja Skovborg-Hansen er daglig leder på Vippa og vært med i prosjektet gjennom tykt og tynt!

Hva skjer?

 Vippa er åpent fra torsdag til søndag.

Fredag er det After Work

Lørdag er det Bryggedans vorspiel

Søndag er det aktiviteter for barn

Internasjonalt

Vi elsker at Norge kommer på kartet med et stilig sted med god stemning og en åpen jovial holdning. Den kvelden vi var på Vippa var det folk i alle aldre og mange nasjonaliteter. Far var med sønnen og gjengen hans på en fredagspils, et par klina borti kroken, der kom en seiler med trapesen hengende rundt livet og ullua på snei etter en frisk seilas ut i Oslofjorden. Noen venninner hadde bestemt seg for å kaste lavkarbo hysteriet på sjøen og mesket seg med all verdens lekre retter.

Vippa har ikke gått i fella med for dyrt eller for hipt. Det er inkluderende og avslappet med høy kvalitet på alt som serveres! Det er internasjonalt og norsk på en gang. Lykken er fullkommen for min del når fredags stemningen siger på, et glass økologisk hvitvin i hånden, Oslofjorden glitrer der ute og DJ spiler verdens beste remix av gode gamle Grace Jones. 

Det er på alle måter høyt under taket og det er duket for en virkelig Happy Landing på Vippa!

Klikk på bildene for en større versjon

vippa