Enkle og raske forbredelser til Sør-Afrika turen

av | Afrika, Sør-Afrika | 0 kommentarer

Skal du reise til Sør-Afrika, men har ikke tid til å sette av månedsvis til forberedelser? Fortvil ikke, her kommer noen raske tips som gjør at du vil forstå mer av dette fantastiske landet!

Musikk: Dette er Johnny Clegg

Han blir også kalt den hvite Zulu. Johnny Clegg er tospråklig zulu/engelsk med en fot i både hvit og svart kultur. Han er en musiker mange sørafrikanere er stolte av, ikke bare fordi han lager fantastisk bra musikk, men fordi han samtidig gir større forståelse og innsikt. Under apartheid måtte han emigrere til Frankrike fordi han spilte med svarte musikere. Her kan du bli litt bedre kjent med ham:  

Konsert i Kirstenbosch botaniske hage

Skal du på ferie til Cape Town, er det en opplevelse å få med seg en konsert med Johnny Clegg. I Kirstenbosch botaniske hage har de konserter fra desember (julesanger) til april. Det er stor stemning på plenen når publikum kommer med tepper og piknikkurver for å nyte musikk, natur og mat/vin samtidig. Snakk om kinderegg for voksne! På toppen av det hele er det en unik mulighet til å møte lokale sørafrikanere på der man sitter! Sjekk programmet og bestill billetter. Du kan til og med forhåndsbestille piknikkurv, så slipper du å tenke på det!

Film; Invictus – regissert av Clint Eastwood

Filmer er også en fin og enkel måte å forberede seg på. Vi prøver alltid å se i hvert fall en film fra landet vi skal besøke, og Invictus er en film man absolutt bør få med seg før turen til Sør-Afrika.

Litteratur; Andre Brink

Når det kommer til bøker er jeg veldig glad i Andre Brink, en sørafrikansk forfatter som evner å fange selv en utålmodig sjel som meg. Skal du til Cape Town og legger turen innom vindistriktet er boken Philida spesielt interessant, for å forstå litt av historien til dette vakre området. Det er ikke lystig lesning, men det er forklarende og kan hjelpe deg å forstå litt mer av dagens Sør-Afrika. Du kan lese litt mer om boken.

Dronefilm fra CapeTown

Avslutningsvis kan du ta en liten titt på denne filmen som viser noe av det som gjør at vi elsker Cape Town! God tur!