Fra Bergen til New England’s Finest

av | Amerika, USA | 0 kommentarer

Norwegian har nylig lansert direktefly til gunstige priser mellom Bergen og små flyplasser på østkysten av USA, blant annet Providence. Men ikke fly til Providence hvis du skal til New York eller Boston. Dra heller dit for å utforske New England’s finest – Newport, Cape Cod og Martha’s Vineyard. Bli kjent med Amerikas vakreste kyst, pittoreske små samfunn og det beste av amerikansk kultur og historie.

Klikk på bildene for en større versjon

Newport – Tennis, klipper og Gilded Age Mansions

Newport er kjent for tennis, spesielt ATP-turneringen Hall of Fame Open hver juli. Det er stor stemning i byen og arenaen fylles med entusiaster fra hele verden. Den aller første internasjonale tenniskampen i Nord-Amerika ble spilt allerede i 1881 på Hall of Fame Arena – USA´s første grass court. Fortsatt den dag i dag er det mange som synes dette er ”The Wimbledon of USA”. Hvis du er glad i tennis, ville jeg anbefale å besøke tennismuseet og spille på grass courten selv. Hvis du ikke har reisefølge kan du spille mot guiden din. Men det er ikke enkelt. Jeg tapte og fikk kun 1 (15) poeng. På dobbeltfeil.

Newport er også kjent for sine store klipper og fine vyer. Hvis du går på tur langs Cliff Walken rundt byen, får du også et glimt av alle de lekre villaene fra Gilded Age-perioden. Flere av disse husene er åpne for besøkende. Blant annet Vanderbilt-”hytten” Marble House som er laget i 14 000 m3 marmor og Doris Duke’ sitt Rough Point.

Cape Cod – rolig og hjertelig

Janteloven eksisterer ikke i USA og mye skal være stort og dyrt. Men Cape Cod er alt annet enn LA eller Newport. Cape Cod er det klassiske New England. Pittoreske trehus, fargerike små gater, søte butikker og trivelige restauranter. Ikke mye endres i Cape Cod og sånn ønsker folk å ha det. Det er en ydmyk og varm halvøy – mye mer jordnær og ekte enn The Hamptons.

I 1620, kom de første pilegrimene til USA og endte opp i Provincetown. I dag er Provincetown en liten fiskerby og de er meget stolte over å være den eldste byen i Amerika. ”P-town” tilbyr fantastiske sjømatsrestauranter og mye livemusikk. 16% av lokalbefolkningen lever i likekjønnet ekteskap og byen profilerer seg som en kjærlighetsby. Sommersesongen tiltrekker turister i alle aldre fra hele verden.

Opplev en amerikansk klassiker i Wellfleet Drive-in-Theater og besøk Chatham med fyrtårn og mange små butikker. Ta en tur til Monomoy Island med vakker hvit sand og dyreliv. Hvis du er heldig får du se sel, hai og hval.

Martha’s Vineyard – upretensiøs luksus

Martha’s Vineyard er Obama’s favorittsommerøy. Ikke bare presidenter liker de velholdte husene med velpleide hager. I løpet av tre dager så jeg Meg Ryan og Larry David. Lokalbefolkningen og turistene er likevel ikke særlig imponert over stjernene. Det er ingen tendenser til selfie-taking med kjendiser så langt øyet kan se. På The Vineyard ser det ut til at man er for kul for slike ting.

Edgartown på østsiden, er utrolig koselig. Vakre strender og fine hvite hus med sorte skorsteiner. Innbyggerne malte skorsteinene sine svarte allerede på 1700-tallet, da de fryktet at England ville invadere. Sort skorstein ville vise støtte til de britiske troppene og kunne dermed forhindre krig. Tradisjonen er vel bevart i dag.

Sydsiden tilbyr flotte strender og er helt perfekt for familien. Du er kun en kort flytur unna øya Nantucket, med gamle fyrtårn og koselige sommerhus. Jeg anbefaler at du tar med leiebilen din til øya. Det høres kanskje dyrt ut, men hvis du ikke har bil blir du nødt å leie sykkel eller moped. En moped koster $89 per dag, en sykkel ca $30. Bare leie av sykkel på The Vineyard koster dobbelt så mye som leiebil i Providence. Tre dager er perfekt for en tur til The Vineyard. Husk å bestille plass for bil på Steamship Authority i god tid i forveien!

Dronevideo Newport

HVORDAN KOMME SEG DIT

Fly enkelt fra Bergen til Providence fra 699,-, retur ca 1600,-.

LEIEBIL I PROVIDENCE

Ca $15-30 per dag. Bensin koster ca $2,5 per gallon (3,8l)

BO

Det er mange flotte hytter/hus og bed & breakfast-muligheter på Airbnb, som ligger omkring $180 per natt. Hotell: 3 stjerner koster ca $200, 4 stjerner $300. 

Klikk på bildene for en større versjon