Gave fra en annen verden

av | Europa, Spania | 0 kommentarer

Jeg overhører en samtale:
– Mann: «Må ha en gave til kona og jeg aner ikke hva jeg skal finne på! Hun påstår at hun har alt, og ønsker seg ingenting.»
– Venn: «Hva med en opplevelse?»
– Mann: «Ja, men hva da? Hvor skal jeg i det hele tatt begynne?»

 Ja, men hva!

Man kjenner seg så godt igjen. Stresset stiger. Det er ikke lenge til den store dagen og alt av kreative ideer er fraværende. Men hva med en tur til herlige Malaga? En romantisk by med perfekt størrelse. Det er lett å finne frem, enkelt å komme dit, det er vakkert, deilig klima – i det hele tatt, en perfekt gave til deg og din kjære. Ingen ønsker et altfor krevende reisemål på kjærestetur. Det skal være hyggelig, romantisk og stas, ikke sant? Da gjelder det å gå for noe som er sikkert. Her er En guide til en vellykket romantisk langhelg i vakre Malaga på den spanske solkysten!

Klikk på bildene for en større versjon

Du vil selvsagt også nyte godt av denne turen. Din kjære vil (om mulig) like deg enda bedre og sannsynligvis bli svært så imponert over dine planleggingsferdigheter. Tapas, sene kvelder og romantikk på en privat takterrasse i gamlebyen i Malaga. Ja, er du ikke klar nå, så blir du det aldri!

Perfekte sted å bo!

Både Norwegian og SAS har direkteruter fra Oslo, samt fra utvalgte større byer i Norge. Flyturen tar ca fire timer, og du trenger ikke tenke på jetlag – tiddsonen er den samme som i Norge. For å gjøre opplevelsen enda mer spesiell vil jeg anbefale å booke en leilighet gjennom Airbnb fremfor å booke hotellrom. Denne lekre leiligheten i Malaga er et perfekt alternativ. Den har fin beliggenhet og utleieren opptrer svært profesjonelt. Leiligheten er lys og fin med hyggelig interiør, samt en takterrasse med jacuzzi hvor du kan nyte et glass eller to. Husk at champagne eller cava nytes best når man minst venter det. På kjærestetur er det lov å hygge seg litt ekstra! Send en mail til utleier og spør om hun for en ekstra godtgjørelse kan fylle kjøleskapet med litt vann, yoghurt, frukt, en flaske vin og kaffe til dere ankommer. Har din partner en spesiell forkjærlighet for spansk skinke og oliven, er dette en gyllen anledning til å bestille det. Sånn! Da er flyreisen booket og Airbnb leiligheten er bestilt, hva skal dere så finne på?

Forslag til program

Torsdag – Utforsk gamlebyen

Fra flyplassen tar dere enkelt taxi til leiligheten. Start med en tur i gamlebyen. Små hyggelige gater og trange smug senker skuldrene, og den vakre arkitekturen omringet av eksotiske palmer vil få deg i feriemodus ganske raskt. For den fotoglade, kan jeg melde at kameraet kommer til å være i hyppig bruk. Dere merker fort at ting tar litt lengre tid enn hva man er vant til i Norge. Som for eksempel å vente på maten på en restaurant. Til tross for litt ekstra ventetid, er kelnerne særdeles hyggelige og serviceinnstilte. Er det ett sted man skal ta seg god tid, så er det på ferie. Dere er i deilige Malaga med ingenting annet på agendaen enn å nyte hverandre. Og kanskje titte litt på folk mens dere venter…..En eldre mann med elegante klær og perfekt press i buksene. Med nypussede sko er han ute med sin stilsikre kone som stiller i en lekker drakt og høyhælte sko i anledning fredag kveld. En overvintret hippie mistet flyet hjem for et par år siden og sykler fortsatt forbi med rastaflettene til alle kanter. Det er nok å ta inn, så om tempoet er lavere enn normalt vil dere garantert ikke kjede dere! Når det er på tide med mat, kan jeg anbefale følgende steder for en vellykket kveld:

El Meson des Cervantes. Dere bør bestille bord på forhånd, det kan enkelt gjøres på hjemmesiden. Dette er et hyggelig uformelt sted med nydelig mat og rolig stemning.
Restaurant Salón El Tres er et annet bra alternativ. Her er det litt mer formelt enn på El Meson des Cervantes og maten smaker himmelsk!

Fredag – Katedralbesøk og shopping

Finnes det noe bedre enn å våkne uthvilt med en storby for sine føtter? Neppe. Kaffe på sengen løfter morgenen enda et hakk. Ta frokosten med på takterrassen for litt ekstra luksus. Det er flere herlige bakerier som selger ferske croissanter og andre bakevarer like i nærheten. Ønsker du å gjøre ekstra stas på frokosten, er du kun en svipptur unna en kolonial! Etter frokost er det på tide å besøke den fantastiske katedralen La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnacion. Stress og romantikk hører ikke sammen. Ta dere tid til å sitte ned og kjenne litt på den spesielle stemningen. Det er storslått med 42 meter lange ganger! Det er vakkert – gull, glitrende detaljer, dramatikk og høytid, med 42 skulpturer og to barokke orgler fra 1871. Bli med en tur opp i selve domen, men husk at katedralen er stengt på søndager. La Manquita (som katedralen heter på folkemunne), betyr «den enarmede kvinnen». Katedralen tok mer enn to og et halvt århundre å bygge (fra 1528 til 1782), og fikk dette spesielle kallenavnet fordi det merkelig nok bare ble bygget ett tårn. Senere vil kanskje din kjære titte litt i butikker, og dette er en perfekt anledning til å kjøpe noe til hverandre!

La Calle Larios og alle de små gatene som går på tvers av denne, er stedet for litt «retail therapy». I Spania tar man lunchen svært seriøst! Vi satt ved siden av tre dresskledde herrer. Et øyeblikk var jeg redd de hadde glemt at de hadde en jobb. To og en halv time, to flasker vin og tre sigarer senere var det på tide å bevege seg tilbake til kontoret for den ærverdige trioen. Det var fascinerende å se hvor avslappet de var, sammenlignet med hva vi er vant til i Norge. Vi har mye å lære…

Dette er steder som sikrer en herlig lunsj opplevelse:

Meson la Cepa ligger i gamleby-delen. Dette er ikke verdens rimeligste sted, men veldig hyggelig med deilig mat. Hvite duker, stilfulle og hyggelige kelnere. Det er aller best å sitte ute.

Et annet alternativ er KGB som ligger rett ved katedralen (Calle Fresca 12).
Så er det tid for hammam (tyrkisk bad). Min anbefaling er å besøke Hammam al Andalus. Hvis du ikke har vært borti hammam før, vil du garantert få en nydelig opplevelse. Hammam er et arabisk bad hvor du kan bestille et hav av ulike typer massasje. Mannen i mitt liv benyttet anledningen til å gi meg en aldri så liten fotmassasje mens vi lå å døste i bassenget her. Unødvendig å si at han sikret seg en del poeng der. Les mer om vår opplevelse her. For en herlig middag, dra på La Taberna del Pintxo, restauranten er uformell og særdeles hyggelig. Pintxos er navnet på tapas i de nordlige delene av Spania (Baskerland). Kelneren kommer rundt med fat toppet med alskens herlige retter, så forsyner du deg ganske enkelt av det du har lyst på.

Lørdag – Havnebesøk og «sunset cruise»

Ta gjerne frokosten ute, om ønskelig. Beveg dere nedover mot havnen. Gå gjennom Paseo del Parque for en liten botanisk opplevelse på veien. Så krysser dere gaten for å komme ned til Muello Uno (betyr pir én) – en boulevard som leder ned til havneområdet. Pompidousenteret ligger til venstre for havneområdet – lett gjenkjennelig med flerfarget glasskube på taket. Absolutt verdt et besøk! I havneområdet finnes det mange lunsjalternativer. Valget vårt falt på La Tagliatella, med super salat, masse liv og hyggelige kelnere.

Ønsker dere å leie sykler, finnes QQ i begynnelsen av havneområdet. El-sykler er verdt å vurdere om dere ønsker dere helt til toppen av åsen Gibralfaro for å se den øverste delen av fortet Alcazaba. Synes du det blir litt strabasiøst, er utsikten vakker også fra den delen av fortet som ligger lengre ned i åssiden. Å utforske Malaga på sykkel er uansett morsomt og enkelt! Tilbake ved havneområdet kan dere vurdere et sunset cruise, der katamaranen er det beste alternativ. Da sitter dere på en oppspent duk hvor dere kan titte rett ned i havet – en fin nærkontakt med det våte element og hyggelig, kort tur til sjøs. Nyt solnedgangen sammen – mer romantisk blir det ikke.

På veien tilbake til leiligheten kan dere stoppe på Antigua Casa de Guardia som er et sted med mye historie i veggene. Smak på søt muscat-vin fra Malaga og kjøp med lokal vin som et lite minne fra Malaga-helgen. Vinsmakingen gjøres stående langs en lang bar, og vinen tappes fra tønnene bak baren. Regningen skrives med kritt på disken – en tradisjon de har beholdt fra langt tilbake. Adressen er Alameda Principal 18! Jeg kan anbefale å booke en tur med Spain Food Sherpas som er veldig morsomt. De tilbyr tapas-runder guidet av innbyggere med god kunnskap og interesse for lokalmat. Dere blir tatt med til de små utvalgte stedene som serverer sine spesialiteter. Vi bestilte Malaga Wine & Tapas Evening Tour. Ønsker dere noe mer privat kan dere vurdere Alumbre – en moderne restaurant og cocktailbar med fantastisk mat fra Andalucia. Søndag returnerer dere til Norge.

Klikk på bildene for en større versjon

Malaga, Spania