Gjesteblogg: 4 vakre steder å besøke i Portugal

av | Europa, Portugal | 2 kommentarer

Portugal hører vi ikke så mye om. Gjesteblogger, Ingeborg Haarr, deler sine tips til en ferie i Portugal du sent vil glemme.

Klikk på bildene for en større versjon

Det er ikke mye vi hører fra Portugal hjemme i Norge. Som voksen har jeg hørt mitt om, og besøkt opptil flere ganger, de store destinasjonene i Europa. Historiske, vakre Italia, bade- og byferielandet Spania, maten og det landlige livet i Frankrike. Portugal forble lillesøsteren i hjørnet som ikke gav noen særlige assosiasjoner. Kanskje var det derfor jeg ble så positivt overrasket, men kanskje også fordi Portugal helt enkelt er fantastisk! Helt spontant dro jeg på en liten ukesferie til Portugal, og fikk insidertips fra lokalbefolkningen om hva som kunne være verdt å oppleve på den korte tiden. Her er mine skildringer, i tekst og bilder.

Vi bodde hjemme hos venner i Cascais første delen av ferien og opplevde områdene rundt dette tettstedet. Jeg anbefaler leiebil for å oppleve mest mulig av Portugal. Da kunne vi dra på dagsutflukter fra denne vakre kystbyen som er mye fredeligere enn nabobyen Lisboa der det yrer av liv. Med base i Cascais opplevde vi herlig sjømat, kulturopplevelser og flere nydelige havnebyer med sin karakteristiske arkitektur som en fotograf som meg bare kan drømme om. Her er mine topp 4 favoritter:

1. Ericeira

Dette er en havneby med nydelig arkitektur, restauranter helt inntil sjøkanten, klipper så langt øyet kan se, minimalt med turister og strender å grave føttene ned i. Her kan du spise middag til solnedgangen. Ericeira er også en badeby, men besøker du utenom sesongen har du god sjanse for litt privatliv, slik vi følte vi hadde.

2. Sintra

Her får du oppleve fantastisk utsikt, og et kunstverk av et palass du kun forbinder med Disney-prinsesser. Helt ekte og perfekt bevart fra 1800-tallets romantikk, fullstendig overdådig. Det er flere palass i Sintra-området, men vi besøke Pena Palace som er et av de mest eventyraktige. Her kan du enkelt parkere og gå en lett tur opp til palasset og nyte utsikten til et glass vin.

3. Obidos

Med base i Lisboa eller Sintra, kan du ta en dagstur til Obidos, omtrent 1-1,5 timers kjøretur fra Lisboa. Obidos er en veldig fotogen og søt liten middelalderlandsby omsluttet av en høy mur du kan gå rundt på en halvtime. Her er trange små gater, og fra muren har du utsikt over et nydelig kulturlandskap. Nyt en god iskrem her, og ta turen tilbake til Lisboa eller dra videre til Ericeira for en middag. De har også flere restauranter i Obidos. Hvis du er ute etter et avbrekk fra by- eller strandlivet er dette et utmerket reisemål som er litt annerledes enn det du kanskje tidligere har opplevd i Lisboa.

4. Lisboa

Lisboa er en spennende by som har mye å tilby. Trange gater, trikkevogner som går i bratte bakker, pulserende uteliv, og gamle festninger. Og ikke minst utsikt. Her kan du spise på flere restauranter med utsikt over byen, både fra vest- og østkanten. I Lisboa er det mest chic å oppholde seg i Chiado eller Bairro Alto området, med brosteinsgater og kule butikker. Du kan enkelt ta trikken ned i dalen og opp til festningen hvis du vil (Lisboa er veldig kupert, litt som San Franscisco). Vi var ikke lenge i Lisboa, men om jeg skal gi deg en anbefaling, er det å finne et hotell i Chiado, ta en tur til festningen og nyte en middag med utsikt.

Restaurantanbefaling

Vi oppholdt oss mest i Cascais på kveldstid og nøt god mat med venner. Jeg ble helt overbevist om at Portugal har verdens beste og ferskeste sjømat å tilby. Jeg har aldri hatt en særlig interesse for sjømat, etter en mindre heldig opplevelse tidligere. Men sjømat kan de her! I Cascais besøkte vi en restaurant TRE ganger fordi jeg likte den så godt. Helt ferskt tilberedt fra kjøledisken får du alt du kan tenke deg av sjølevende krepsdyr. Helt fantastisk, lett å spise, og ikke minst sosialt siden dette er mat man deler i godt lag med hvitvin til! Jeg anbefaler på det sterkeste Marisco Na Praca om du skal til området.

Hotellanbefaling

Jeg har hatt mine turer til storbyer og bodd på rimelige hoteller utenfor sentrum, og gjør det aldri igjen! Hva er poenget med å oppleve en by når du må ta siste banen hjem kl 23.00 og ikke få oppleve det pulserende livet byen har å tilby? Vi bodde på The Independente Hostel & Suites som er et chic hostel, men som også har suiter med takterrasse. Vi betalte kun €90 for en suite og kunne sitte på taket og drikke medbrakt vin om kvelden. Frokosten har byens beste utsikt! Og det er et steinkast til (sitat fra lokalbefolkningen) «byens beste uteliv». Enough said. Det er også en kul restaurant i bakgården. Det veier opp for at hotellets lobby er litt mer rusten enn rustikk… Anbefales!

GJESTEBLOGGER

Ingeborg er fotograf og masterstudent og kombinerer gjerne begge deler med reise. Når hun reiser, bruker hun et gammelt analogt kamera fra Nikon som ble produsert på 80-tallet. Det gir en ekstra sjarm over bildene å fotografere med film.

VALUTA OG PRISER

Portugal benytter Euro. En halvliter øl koster €3-5 på byen, og du kan få en god middag til €10. Vil du ha vin på restaurant kan du få det beste av det beste fra Portugal selv, til €25 for en flaske på restaurant. Hotellpriser kommer an på hva du ønsker, men vi booket et super-chic hotel i Lisboa til €90 inkludert frokost fra takterrasse, og spa-hotell i Viseu til €75 for to personer.

HVORDAN KOMMER JEG DIT

TAP Portugal flyr direkte til Lisboa fra Gardermoen. Det tar omtrent 4-5 timer å fly. Det er enkelt å leie bil på flyplassen i Lisboa, eller du kan booke bil på forhånd med de fleste store selskapene.

Klikk på bildene for en større versjon