Grand Daddy, heftig hotell opplevelse i Cape Town

av | Afrika, Hotellomtaler, Sør-Afrika | 2 kommentarer

På taket av Grand Daddy Hotel står det 7 stk vintage Airstream trailere som ble sendt over fra USA til Cape Town. Hotellet, som forøvrig ble bygget i 1874, ligger midt i byen! Som om det ikke er kult nok, har de utendørskinoen «The Pink Flamingo» og en stilig bar der oppe på taket. Så mens bartenderen disker opp med noen drinker jeg ikke tør uttale navnet på, er det duket for kultfilm. Seks etasjer nedenfor pulserer storbylivet i det som kan skilte med å være vinneren av verdens vakreste hovedstad.

 

Bakgrunn

Det er på tide å slå ut håret! Har vi ikke følt oss «on top of the world» før, så skal det i hvert fall skje nå! Grand Daddy tilbyr en unik opplevelse. Midt i Long Street (ja, det er en lang gate) med sentral beliggenhet i Cape Town ligger hotellet med butikker, coffee shops og cafeer som nærmeste naboer. Der på fortauet strener turistene forbi uten å vite at på toppen av den vakre bygningen finnes det en annen verden.

Dette er Daddys verden, et eget kreativt univers hvor folkene bak hotellet ikke ser ut til å ha noen sperrer. I hvert fall ikke noe som minner om begrensninger. I huset som har operert som hotell i 138 år er det bare muligheter, og vi som elsker hoteller som tilbyr noe spesielt, kan ikke motstå denne fristelsen.

Hotellet

Bygget er en gammel ærverdig dame som ruver 27 meter over bakken. Beliggenheten er perfekt for å utforske fantastiske Cape Town.

Vognene på taket har egne temaer:

Winelands!»The Grape Escape» som referer til «The Winelands» – eller vinområdet som ligger rett utenfor Cape Town. Dette er den største av de 7 vognene.

«Cheetah Plains, Roaring With Colour» tilbyr en rooftop safari opplevelse bare uten de ville dyrene, denne vognen har fargene fra savannen og kommer komplett med utendørs dusj!

«Beach House, To the Beach» spiller på et surfetema med grønn og blå toner.

«Gold Rush» er perfekt for dem som ikke får nok av glam. Gullet ble først oppdaget i Sør-Afrika og denne vognen er ….

«Blooming Daisies, Bloomin’ Cool», her kan du nyte alle blomster som finnes i Sør-Afrika – uten allergi. Fargene er i gult og oransje.

«City Flights, This one is Fly» –  med kartene til eierne på veggene feirer denne innredningen reiselyst og er dermed vår favoritt i denne trailer parken!

«Karoo Dorps, Get away from it all» – dedikert til et område som heter Karoo: Åpne sletter, vindmøller og et perfekt sted til å komme unna det hele.

Rommene

Det finnes luxury, superior og standard rom i tillegg til de kule vognene på taket. Grand Daddy er ikke et luksus hotell og rommene kan oppleves som litt trange for noen. Vi gikk for traileren, det kan anbefales!

De ansatte

Hotellet oser av kreativitet og som kjent er det ikke alltid kreativitet og struktur går hånd i hånd. Vi bestiller en drink som ikke kommer, men hva gjør vel det når alt annet er så stilig? Stort smil og høy latter når vi får unnskyldningen for forglemmelsen. Og med drinken i hånden og Cape Towns silhuett i bakgrunnen er det vanskelig å ikke bli sjarmert i senk. Lettheten og lekenheten er det som setter stemningen, og vi som elsker disse spesielle opplevelsene, vet at vi vil ta frem minnet om trailer parken på toppen av et ærverdig hotell i Cape Town som en helt spesiell skatt.

Verdt å vite?

Grand Daddy er et kreativt og funky hotell (i mangel av et bedre ord.) Det er ikke nødvendigvis alt av interiøret som er like estetisk vakkert. Det meste med dette hotellet er utradisjonelt og det setter også stemningen. Det er avslappet og lekent på en gang. Long Street er pepret med utesteder, så denne delen av Cape Town våkner enda mer til live om kvelden. Du bør altså ikke glede deg til en tidlig kveld med en god bok på sengekanten. (Da ville du vel ikke booket deg inn på Cape Towns morsomste hotell heller?) Grand Daddy nytes best om man flyter med i dette egne universet, så får vi sove natten bort en annen gang. Ikke så egnet for familier med mindre barn, men for et lekent par som skal oppleve livet er dette perfekt!

KLIMA

I vinterhalvåret er temperaturen omkring 8 – 15 grader i snitt, mens i sommerhalvåret og tidlig høst kan man oppleve bortimot 35 grader. Cape Town har en del vind som kalles «Cape Doctor», den gjør at varmen ikke oppleves som så påtrengende.

HVORDAN KOMME SEG DIT

Fly til Cape Town med KLM via Schipol, eller via London med British Airways. Turkish Airlines flyr via Instanbul. Mulighetene er mange, og du må beregne 11-12 timers flytid fra f eks Schipol, men det er det verdt! Cape Town er en fantastisk by som anbefales på det varmeste!

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Desember til og med mars er fin tid i Cape Town. Februar er ofte den varmeste måneden med minst vind. Våren (november) kan være fantastisk, men litt uforutsigbar. (Sesongene er motsatt av Nord-Europa, det er sommer når vi har vinter.) Desember og januar er min favoritt tid i Sør-Afrika!

LANDETS VALUTA

Sørafrikanske Rand

VALUTA FOR PENGENE

Hoteller er ofte dyrere enn forventet i Cape Town. (Trøst deg med at du får et herremåltid med god vin til under kr 200, så totalt blir det ikke så galt.) Daddy’s trailervogner koster R …i høysesong, noe som er i øvre sjiktet. Men så er også opplevelsen helt spesiell, og hvem kan si at de har kunnet nyte utsikten over Cape Town fra hotelltaket en stille morgen? Vi synes det gir grei valuta fordi opplevelsen er så spesiell!

SCORE 7-10

Selv om det glipper litt her og der, er Grand Daddy en kjær favoritt. Vi elsker det lekne og ikke minst galskapen. Bare tanken på å laste 7 vogner opp på taket av en gammel bygning midt i pulserende Cape Town er en ting, men å faktisk gjøre det er så stilig! Sjarmerte i senk ser vi gjennom fingrene med litt forglemmelser her og der og nyter et morsom og lekent opphold!

 

38 Long St, Cape Town City Centre, Cape Town, 8001, Sør-Afrika