Nå kan du få et slott i Italia helt gratis!

av | Europa, Italia | 0 kommentarer

Italia gir bort slott, villaer og gamle skolebygninger gratis! I alt 103 slott skal gis bort i år, neste år er det ytterligere 200 eiendommer som skal få nye beboere. Det er nesten for godt til å være sant! Drømmen om å våkne opp på landet i sitt eget italienske palass kan bli virkelig. Ok, så hvor kan jeg hente nøklene?

Klikk på bildene for en større versjon

 

No such thing as a free lunch!

Min første tanke var, hvorfor? Det er ganske enkelt fordi italienske myndigheter ønsker å få turiststrømmen over i litt nye baner. De vil lette trykket på for eksempel Venezia, Roma og Cinque Terre. Og det er selvfølgelig en hake. Du må selv besørge oppussingen av slottet ditt og formålet skal være turisme. Eiendommene har litt forskjellig grad av forfall, fra fullstendig krise til noe bedre.

«La Dolce Vita»

Slow tourism!

Så drømmer du om å starte et hotell eller bed and breakfast i Italia, er dette en mulighet å vurdere. De fleste eiendommene retter seg mer inn mot «slow tourism» – som for eksempel å sykle fra hotell til hotell, eller pilegrimsturer. Er drømmen din å lage et fantastisk spa, en bryllupsdestinasjon eller noe lignende, er det også helt fint. Italienske myndigheter er ute etter mennesker som tør å satse og som har en eller flere gode ideer!

På landet i Italia

Eiendommene som gis bort ligger litt utenfor de typiske turistløypene. Det kan være gamle skolebygninger, forsvarstårn og forlatte slott. Turister søker stadig nye måter å tilbringe sine ferier på og «digital detox» er i vinden som aldri før. Mange søker opplevelser som innbyr til fred og refleksjon i en hektisk hverdag, så her er det bare å henge seg på en voksende trend!

Send en søknad

Italienske myndigheter har noen kriterier for hvem som skal få eiendommene. Liker de planen din, kan du få eiendommen for 9 år med mulighet for forlengelse i ytterligere 9 år. Gjør du en god jobb og de er fornøyde med resultatet, kan eiendommen bli din i 50 år . Mer informasjon (på italiensk) finner du her!

Tidsfristen for å søke i år var i juni, men ingen grunn til å fortvile, det er fortsatt to år igjen –  så her er det bare å henge med for å realisere den italienske drømmen!

For mer info se her!