Harahorn i Hemsedal: En hotellomtale

av | Europa, Hotellomtaler, Norge | 0 kommentarer

Harahorn eies i dag av Knut Kloster jr. og er ett av til sammen elleve hoteller i ”Det virkelig gode liv”. Fantastisk beliggenhet på 1100 m sikrer at utsikten er i orden.  Bygningsmassen består av til sammen 17 hus og hytter. Alle er satt opp i lokal byggeskikk, og noen av hyttene har historie tilbake til 1800-tallet.  Dette er stedet for bryllup, jubileum, ledersamlinger eller prosjektarbeid. Det er åpent for gjester jul, påske, vinter og høstferie.

 

Klikk på bildene for en større versjon

Bakgrunn

Etter en bryllupsfeiring på Harahorn for mange år siden, har jeg flere ganger tenkt på å reise tilbake. Mange gode minner – og jeg var spent på om stedet hadde klart å opprettholde den samme høye standarden. Var også nysgjerrig på om det er like avslappet som før – da kunne man krølle seg opp i sofaen med en god bok, få en kaffe fra kjøkkenet og føle seg hjemme. Kombinasjonen høy kvalitet og avslappet stemning er en vinner hos flere enn meg, men ikke alltid så lett å få til.

Hotellet

Harahorn er ikke et hotell i den forstand at man kan booke et rom når det passer. Harahorn brukes mest til bryllup, jubileer, ledersamlinger og lignende. Hele stedet leies og er dermed utilgjengelig for andre besøkende.

Det er fire rom i hovedhuset hvor man finner stue, spiserom og kjøkken. De rommene er nok det nærmeste en «hotellopplevelse» man kommer. De fleste gjestene bor i hytter som har varierende størrelse og dermed også innhold. Flere av hyttene har en spesiell historie, som for eksempel den vi bodde i. Det var der den tidligere sorenskriveren holdt til, og mellom vinduene står det skrivebordet han brukte når han jobbet.

Store peiser og masse stearinlys gjør at roen kommer krypende etter kort tid. Det er spennende bøker og dype sofaer å finne. Peisen er tent og mens jeg krøller meg sammen, begynner blåtimen – bøkene får jeg se i en annen gang. Dette er Norge på sitt vakreste!

Rommene

Det finnes fire rom i hovedhuset, ellers er det hytter i varierende størrelser. Flere av hyttene har badstue, kjøkken og stue med peis samt andre fasiliteter. Det er til sammen 17 hus og hytter,alle i lokal byggeskikk og med masse historie i veggene.

De Ansatte

Etter middagen tar de ansatte oss i hånden spør om vi har hatt en hyggelig kveld. Deretter ønsker de oss en god natt. Det sier vel det meste?

Hva liker jeg spesielt godt?

Ingen hemmeligheter her. Interiøret og maten har gjennomgående høy kvalitet, hyttene er komfortable og mer hyggelige enn luksuriøse. Det er peis og badstue, gode senger og kjøkken med nødvendig utstyr, men heller ikke noe mer. Elsker kombinasjonen av hytte og hotell på en gang. Du får det beste av hytteverdenen med mye plass og privatliv, samtidig som du bare tasser noen skritt over tunet til restaurant og alt det andre et hotell tilbyr. Naturen, utsikten, lyset, de ansatte – stemning og atmosfære.

HVORDAN KOMME SEG DIT

Du bør ha bil. Blir styrete å komme frem uten egen transport.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Det er åpent for gjester i vinterferie, påske og høstferie. Bestill i god tid.

VALUTA FOR PENGENE

Harahorn er for deg som søker en ekte fjellopplevelse – uten den moderne «hyttegrenda» med nye hytter tett i tett, som er veldig typisk for dagens fjellhytter. Det er få steder av disse i Norge, som virkelig tar deg tilbake til den klassiske fjellhytta med interiør full av historie – virkelig valuta for pengene. 

SCORE 1-10

Jeg elsker Harahorn! En dansk familie sitter ved siden av oss i restauranten og jeg kjenner at stoltheten kommer sigende. Den gode følelsen av å være stolt av å være norsk og hva vi har å tilby. Det er nesten så bunaden må på! Glemt er alle gangene jeg har krympet meg over dårlig service og manglende oppdragelse. Ja, sånn gjør vi det i Norge, kan jeg sitte og briske meg med  – mens den ene fantastiske retten etter den andre kommer susende. Dette nydelige stedet er jo på alle måter veldig norsk med høyfjellet utenfor, antikvitetene og de store kleberstenspeisene. En liten ripe i min romantiske melodi, er når jeg tenker på alle de flotte stedene som har blitt vandalisert av moderne nybygg som verken er kule eller fine. Eller utbyggere som har fått lov til å sette opp kasser de kaller hotell hvor saksbehandleren i kommunen har sovet i timen. Men her på Harahorn kan jeg fortsatt kjenne meg stolt og takknemlig for at slike steder finnes.

Harahorn får en score på 9 av 10 oppnåelige. Et herlig sted! Anbefales!

Klikk på bildene for en større versjon

Harahorn