Unik konsertopplevelse på slott i England!

av | Europa, Storbritannia | 4 kommentarer

Den typiske turen til London med shopping og musikal er jo kjent for mange nordmenn, men hvorfor ikke prøve noe nytt neste gang? Hampton Court Palace er et imponerende slott som var tenkt å konkurrere med Versailles. Det ligger ca. en times tid utenfor London. Her kan du dessuten oppleve den sjarmerende engelske landsbygda med puben hvor alle kjenner alle. Det er bølgende grønne åser, en liten landsby med koselige cafeer og shopping, elver og kanaler, ro-konkurranser og alt dette erkeengelske.

Imponerende hageanlegg

Slottet ligger i en hage som vil imponere den mest blaserte. Det er ingen forutsetning å elske blomster for å kunne nyte dette. Du trenger ikke engang anstrenge deg med å gå langt. Hopp på en hestevogn og len deg tilbake. I dette området finnes det også en labyrint og en antikk tennisbane!

Gal konge i vakkert slott

Så venter slottet som er en estetisk nytelse av dimensjoner. Peiser som dekker hele vegger, saler på saler og trapper som måler 8 meter i bredden. Dette var Henry den 8. sitt slott i sin tid. Han var neppe noen drømmemann med sine 170 kg og verkende sår på leggene. Enda verre var det da han åpnet munnen. Mannen var så tyrannisk og gal at det har vært spekulert i om hjerneskade eller syfilis var mulige årsaker til hans endrede personlighet. Han hadde nemlig vært en flott fyr som ung. To av til sammen seks koner ble halshugget.

Vi slipper heldigvis å forholde oss alt for mye til den despotiske kongen, men får innblikk i hvordan de levde på den tiden slottet var bebodd. Kjøkkenet er der, badekaret og soverommet. Vi kan se de fantastiske kjolene de brukte, hvordan bordene var dekket. Det er til og med utstilt hva slags mat de serverte. Ikke alt ville vært like naturlig å servere i dag, eller hva tenker du om litt svanelår?

Konserter

En venn av meg forteller at slottet er en arena for konserter. Tankene mine går straks til en klassisk variant. Kanskje en kvartett med strykere? Sikkert strålende, men ikke helt min ting. «Nei nei,» sier han. «Det er snakk om Bryan Adams! Eller Eric Clapton. Det er fart og moro.» Men det må vel være i hagen? spør jeg fortsatt skeptisk. Men nei. «Det er inni i slottet! Det er fest inni slottet! Det er det som er så utrolig tøft!» forteller vennen min entusiastisk. I den intime Base Court holdes konsertene akkurat som på 1700 tallet (?). Her tilbys konserter også for oss som liker kultur, men som kanskje ikke orker mer enn noen timer av gangen…

Hvis du vurderer du en tur til London neste sommer kan dette anbefales på det varmeste. Her kommer noen tips om hvordan du kan gå frem:

Book konsert, fly og hotell

Sjekk konsertprogrammet på Hampton Cort Palace, trykk her. Vær tidlige ute, billettene er populære og forsvinner fort! Du kan bli informert når billettene legges ut ved å sette deg opp på liste her. I fjor var konsertperioden mellom 9.-18. juni.

Det går mange direkteruter til London fra flere flyplasser i Norge på svært gunstige tider. Flyturen tar drøye to timer.

Ønsker du å tilbringe natten på et hotell i nærheten av slottet, kan dette være et alternativ:

The Mitre Hotel. Jeg har ikke bodd her selv, men hotellet har fått gode anmeldelser fra tidligere gjester. I tillegg er det kun få skritt unna slottet, så beliggenheten er perfekt og du kan spasere til hotellet etter konserten.

Slik kommer du til slottet

Ta tuben til Waterloo Station, hvor du hopper på direktetoget til Hampton Court Station. Noen minutters gange til slottet. Det er to direktetog i timen. Tar 40 min. fra Waterloo Station. Bestill billetten her

Book et bord på The mute Swan for en ordentlig engelsk pubopplevelse! God mat og herlig stemning. Ligger rett over gaten for inngangen til slottet.

Skal du ta helt av, kan du leie en kul vintage kabriolet og suse ut til slottet med cat eye solbriller og tørkle på hodet. Mannen i ditt liv kan stille med kjørehansker og gjerne tweed blazer. Så ankommer man standsmessig til slottet og det hele kan begynne. Husk å legge inn en solid oxford english aksent (studer for eksempel, Downton Abbey-serien) så kan den erkeengelske opplevelsen begynne! Fikk du mange morsomme bilder i hodet nå? God tur!

HVORDAN KOMME SEG DIT

Direktefly til London etterfulgt av en 10 minutters tur med tuben til Waterloo Station. Ta deretter tog til Hampton Court Station. Reisen tar ca 1 time.

ADRESSER

Slottet:
Hampton Court Palace
Molesey,
East Molesey KT8 9AU
England

The Mute Swan pub:
Hampton Court palace
East Molsey
Surrey KT8 9AU
England

Hotell Carlton Mitre:
Hampton Court road,
Hampton Court, Surrey
KT8 9BN England
Tlf +44 (0)28 979 99 88

Hampton Court Palace