Heftig spa opplevelse mellom vinrankene i Sør-Afrika!

av | Afrika, Sør-Afrika

Vi har tatt turen ut av Cape Town. Og idet vi svinger inn til Babylonstoren etter ca 40 minutters kjøring, tenker vi at turen ut var så vakker at vi hadde vært fornøyde med bare den! Høye fjell som i Lofoten stuper ned i vinrankene, vi er nemlig kommet til det området som kalles Winelands. Det er der en del av den sørafrikanske vinen produseres. I det vi går ut av bilen hører vi noen amerikanere si til hverandre «Napa Valley go home»…. de var tydeligvis like imponerte som oss! Her mellom vinrankene skal vi bli knadd og skjemt bort på stedets spa!

For et sted! Edens hage!

Vi har skrevet om Babylonstoren tidligere, og det er ikke uten grunn at vi har gledet oss til å prøve stedets spa. Alt her er preget av høy kvalitet. De to restaurantene som selvfølgelig har vunnet en masse priser, serverer smakfulle retter hvorav mange av ingrediensene kommer fra gården. Vinen de produserer her er fantastisk- og butikkene gjør at du kan risikere å måtte bli slept ut før du handler deg fra sans og samling! Det er lekkert og gjennomført ned til hver minste detalj. Det enorme hageanlegget er delt inn i soner med planter som dufter, man har sansehagen, frukttrær….eller hva med å leke fugl og slappe av i de enorme fugleredene? – Dette er rett og slett et imponerende sted!

Hotellet

Nå skal vi altså prøve spa, og forventingene er skyhøye. Vi blir møtt i gårdsbutikken og tatt med gjennom hagen av Karen, som er presseansvarlig på Babylonstoren. Har dere lyst til å ta en titt på hotellet også, spør hun. Her bor gjestene våre, de små husene ble tidligere brukt av de ansatte på gården. Gammeldagse på utsiden og moderne på innsiden! Vi oppfordrer hotellgjestene til å nyte det som dyrkes i hagen, mange av dem tar med seg en kurv og høster inn det de ønsker seg til dagens middag. Det er noe med å plukke de forskjellige fruktene rett fra treet.

Hvorfor har vi ikke småbruk og dyrker alt vi spiser selv, spør jeg. Dette er jo helt perfekt! Ja, så er det også utrolig mange ansatte her, sier mannen i mitt liv tørt. Dessuten er ikke snømåking noe stort problem her, sier han – og minner meg derved på den meter høye brøytekanten vi forlot hjemme. Det er februar og full sommer i Sør-Afrika, men tidsforskjellen slipper vi!

Spa

Vi blir vist inn i spa avdelingen som ligger skjult bak høye bambusbusker. Etter at vi har skiftet over til badekåper og tøfler, blir vi henvist til et rom hvor det venter litt forfriskninger. Så kommer våre to massører som skal ta oss inn i det doble behandlingrommet. Sollyset filtreres gjennom bambusstokker i det vi går inn i gangen mellom de forskjellige enhetene. Babylonstoren er en gammel gård, og på et sted som dette må man være kreativ for å få lov av myndighetene til å bygge. I Sør-Afrika er reglene minst like strenge som de er i Norge når det er snakk om å bevare og ivareta gammel bygninger.

Det blir 90 minutter med pur lykke! Jeg som egentlig ikke er så glad i massasje, merker at dette er helt riktig. Passe hardt, jeg kjenner at musklene slipper og skuldrene synker på plass. Dette er deilig! Vi fikk prøve Bamboo Massage, som er stedets signatur massasje med etterfølgende lunsj.

Når behandlingen er over, blir vi vist til et bord og noen stoler under det store eiketreet. Der i skyggen får vi litt lunsj og en utrolig god drikke med grønn te og sitrongress. Ikledd badekåpene og tøflene har vi kommet ned i hvilepuls – men vi må jo se resten av dette flotte anlegget! Det er et basseng her og solstoler med parasoller, vi er enige om at vi avslutter besøket med en dukkert.

Saltrommet!

Har dere sett saltrommet? Kom jeg skal vise dere, sier en av de ansatte. Hun tar meg i hånden og peker mot en liten sti, den hadde vi oversett. Der er det enda et basseng, dette er nesten som en oppdagelsestur, sier jeg. Hva venter rundt neste sving?

Her må dere sitte, sier den søte damen og viser oss et rom som er bygget av saltblokker i samme farge som himalayasalt. Det er så vakkert når lyset skifter og det er som en meditativ opplevelse å sitte her og bare nyte synet. Til slutt virker det som om hele rommer gløder! Jeg tenker med skrekk på en del spa steder som har blitt vel ivrige med ledlys i all verdens farger…. sirkus-fornemmelsen det kan gi, er så langt unna Babylonstoren man kan tenke seg.

Det finnes også et basseng til, en varm kulp laget i buet glass, steam badstue og vanlig badstue. Det er til og med et tyrkisk hammam her!

Et spa skal jo være litt lekkert, det er det lett å være enige om. Babylonstoren tilfredsstiller alle sanser, og spesielt godt liker vi opplevelsen av intimitet. De forskjellige sonene er spennende, og når vi finner tilbake til bilen som står parkert under noen vinranker, vet vi at dette er et sted vi vil drømme om å komme tilbake til!

Noen forslag!

  • Er noen i reisefølget glad i å spille golf, finnes et en Jack Nicklaus signatur golfbane ikke så langt unna!
  • Franschhoek, regnet som Sør-Afrikas mat- og vi hovedstad, ligger ca 15 minutter unna med bil. Avslutt dagen med en middag på en av de mange fantastiske restaurantene der! (Foliage, Lepards Leap, Dieu Donne….det finnes et hav å velge mellom.)
  • Stellenbosch er en annen hyggelig by som lett kan kombineres med Babylonstoren.
  • Vinsmaking? Dere er jo tross alt i nærheten av mange flotte wine estates, legg turen innom disse to stedene for en opplevelse av de sjeldne, avslutt det hele med en middag!

Les mer om Cape-Town og omegn her!

Her kan du se mer info om Babylonstoren!

Happy Landing var inviterte gjester til Babylonstoren Spa, men våre meninger er som alltid våre egne!

Babylonstoren, Sør-Afrika