Her kan du bo i Verona, Italia, Il Relais dell’abbazia

av | Europa, Hotellomtaler, Italia | 0 kommentarer

Il Relais betyr Bed&Breakfast på italiensk. I det hyggelige huset til Franscoise er det godt å være! Fire lekre rom med god plass og alt du trenger for at oppholdet i Verona skal bli perfekt. Til og med noen filmkjendiser har likt seg godt her skal det vise seg.

Bakgrunn

Vi hadde hatt Verona i kikkerten lenge. Interessen ble vekket da venner fortalte om fantastiske spisesteder, en by som er oversiktlig og ikke minst vakker. Elver og tårn, konserter og fin shopping. Vi drømte om en vårtur, og april viste seg å være perfekt – med blomstrende magnoliatrær og innehavere som plantet ut blomster i store steintrau foran butikkene sine. Her er det vår – og vi som forlot Norge med snøskuffa i hånden! 

Vi ønsket oss et sted å bo med bra beliggenhet. Vi leter, som vanlig, etter steder hvor eieren møter deg i døren, hvor det er lekkert men uformelt og med høy hygge faktor.

Hotellet

Det kan være noe støy midt i sentrum av Verona, særlig i helgene – litt avstand er derfor lurt. Dette hotellet ligger ca 10 minutters gange til sentrum, i en stille og rolig gate med lave småhus i vakre farger. Den lille turen forbi en vakker bro og gjennom små gater er en fin start på dagen eller kvelden. 

I dette huset bor også vertinnen, som har sin egen separate del – adskilt fra gjestene. De fire rommene som leies ut er alle lekkert innredet og ligger i husets annen etasje. Noen av rommene har peis, hvor romantisk er ikke det? En hyggelig hage finnes også, et herlig sted å innta frokosten! 

Rommene

Med kun fire rom er Il Relais dell’Abbazia et av de mer intime stedene vi har bodd, og det gjør noe med oss som gjester. Litt småprating ved frokosten og utveksling av nyttig info. Det er lite og hyggelig uten å være påtrengende. Alle rommene er lekre og personlige. Vertinnen har drevet en interiørbutikk tidligere, og det synes! Alt er gjennomført og stilig! Vi opplevde at rommene er større enn det vi så på endel andre hoteller. Praktisk med stort klesskap og – for en gangs skyld – med nok kleshengere.

De ansatte

Dette er på mange måter «a one man show» eller i dette tilfellet a one woman show. Franscoise som opprinnelig kommer fra Belgia, er akkurat slik man håper en vertinne skal være. Hun kjenner Verona og områdene veldig godt (bodd her hele sitt voksne liv) og er mer enn velvillig i forhold til å hjelpe med bordbestilling og deler gode råd. Hun tipser oss om et slott i Valpolicella området, beste steder for vinsmaking og så videre. Alle hennes anbefalinger gikk inn i minneboken som våre favoritter.

Verdt å vite?

Siden vi bor hjemme hos Fransoise og hennes familie, så dette er ikke stedet å tromme sammen til høylytte naschspiel. Her er det stille og rolig – et godt hus å være gjest i, herlig atmosfære. Er du på jakt etter et vennlig, lekkert og funksjonelt hotell med god størrelse på rommene, så er dette stedet! Les mer her! 

Syretesten er jo ofte om man ønsker seg tilbake og vi er helt enige begge to etter en uke hjemme i Norge. Neste gang vi skal til Verona skal vi bo samme sted!

KLIMA

Verona er etter vår mening perfekt å besøke vår eller høst. Forholdsvis milde vintre. Vi besøkte i april som var en veldig fin tid med blomstring og grønt. September og oktober er også fine måneder for en Verona tur!

HVORDAN KOMME DIT

Norwegian flyr direkte til Verona fra Oslo fra midten av april til og med 21 oktober (siste hjemreise er 25 oktober). Reisetiden er 2 timer og 40 minutter og prisene er rimelige hvis du planlegger litt i forkant!

Ellers finnes det er utall av kombinasjoner med mellomlanding i for eksempel Munchen. 

VALUTA FOR PENGENE

Vi sammenlignet med en del andre hoteller i samme klasse og vi synes Il Relais dell’Abazzia gir god valuta for pengene. Et lite sjarmerende hotell med fine store rom og praktiske bad. Bra beliggenhet og god frokost, det er vi villige til å betale litt for!

SCORE 7-10

Et godt sted å være. Det er uformelt og hyggelig, vi ble veldig godt tatt vare på av Franscoise. Rommene er store og nydelig innredet med gode senger og fine møbler. Stemningen er herlig og vi møtte mange hyggelige gjester i løpet av vår uke her. Hit ønsker vi oss tilbake. Anbefales!

 

Il relais dell'Abazza, Verona