Hotel Tres i Palma, Mallorca: En hotellomtale

av | Europa, Hotellomtaler, Spania | 4 kommentarer

Super beliggenhet, stilig interiør og hyggelig betjening. Hotel Tres har det som skal til for å sikre en hyggelig helg i Palma. Hotellsjefen ser ut som en spanjol, men viser seg å være norske Svenn.  Han lurer på om vi har lyst på et glass Cava før vi går til rommet? For en start! 

Klikk på bildene for en større versjon

Hotel Tres ligger i gamlebydelen i Palma, med den fantastiske katerdralen La Seu som det selvsagte bakgrunnsmotiv for foto tatt fra takterrassen. Etter å ha fått anbefalt Hotel Tres utallige ganger ønsket vi å sjekke det ut selv, på en liten kjærestetur. Det skulle vi ikke angre på!

Bakgrunn

Hotel Tres er et palass fra 1600-tallet som er gjort om til et veldrevet hotell, og som mange skandinaver har et langvarig kjærlighetsforhold til. Kombinasjonen gammelt og moderne synes vi er spennende. Om det gjøres på riktig måte får man historikken i veggene samtidig som all komfort er ivaretatt. I tillegg har Hotel Tres et veldig rent formspråk, her er det ikke mye nips og dill. Det storslåtte i den gamle bygningsmassen får derimot velfortjent oppmerksomhet. Hotellet er bygget rundt et atrium som blir det naturlige samlingspunkt for venninnegjengen eller kjæresteparene som ferierer her.

Hotellet

4 stjerners hotell med takterrasse og et lite svømmebasseng. Frokost og småretter serveres, blant annet skandinavisk smørbrød (!). Hotel Tres Bar Lounge sørger for at cocktailene kommer i en jevn strøm.

Fra små enkeltrom på 18m2 til The Grand Suite som er på 70m2. Til sammen 41 rom. Det finnes syv kategorier å velge mellom: Suite, junior suite, dobbel med terrasse, dobbel superior, double twin, dobbel og singel.

The Grand Suite er som en leilighet med to bad og et boblebad på terrassen.

De ansatte

Et veldrevet hotell med norske Svenn i spissen har alt under kontroll. Det er heldigvis løst og ledig, og med en innstilling om at alt lar seg ordne, har Hotel Tres opparbeidet en solid fanscare. De bidrar til at gjesten får en fantastisk opplevelse – og ikke bare innen for hotellets vegger. Veldig behjelpelige med tips og råd gjør personalet at du føler deg ivaretatt uten at det blir påtrengende.

Hvor er hotellet

I gamle bydelen av Palma ligger Hotel Tres midt i smørøyet. Rett utenfor døren har du supre tapasbarer, musikksteder og spennende shoppingmuligheter. Det er trange gågater og sjarm i massevis.

Hva liker jeg spesielt godt?

Kombinasjonen gammelt og nytt og en litt kul, avslappet stil. Noen hoteller kan bli litt påtatte med lounger i øst og vest og for mye staffasje. Hotel Tres har ingenting å bevise, det er bare å nyte. Liker veldig godt den litt nedtonede stilen, og fotokunsten på rommene er fine.

Hva burde du vite?

Noen av rommene ut mot gaten kan ha en del støy, be om rom inn mot atriet. Du kan nok oppleve at det er en god del skandinaviske gjester her, alt fra vennegjenger til kjærestepar.

Palma er rimelig tettpakket med turister i høysesongen som er mellom slutten av mai – august og det kan oppleves som varmt og tett å bo midt i byen, men for en vår- eller høsttur er det fantastisk! 

HVORDAN KOMME DIT

Norwegian og Ryanair har direktefly. Deretter tar det en kvarters taxitur før du er fremme ved hotellet. Belag deg på at du må gå et lite stykke før du kommer til hotellinngangen, da hotellet ligger inni en smal sidegate. 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Det er enormt mange turister på stedet, og midt på sommeren ønsker man å være så tett på sjøen som overhodet mulig. Vi bodde på Hotel Tres i september og det var en veldig fin tid. Når høsten begynner å bli kaldere og mer regntung her hjemme er det herlig å reise bort en helg til sydligere strøk. Mange blir nok overrasket over at våren ikke alltid er like tidlig ute, og ender opp litt skuffet over manglende varme. Reiser du på høsten derimot er varmen der, uten at det blir plagsomt. Mindre turister og herlig vær for å utforske og oppdage. Blir det fristende med et bad finnes det altså et lite basseng på taket.

LANDETS VALUTA

Euro

VALUTA FOR PENGENE

 Det finnes forskjellige priskategorier, fra enkeltrom til suite. Det er ikke rørende billig, men Hotel Tres har perfekt beliggenhet og er et vakkert hotell med sjel og atmosfære. Det er vi villige til å betale for. God valuta for pengene!

SCORE 7-10

Hotell Tres får en sterk 8, et herlig sted som jeg gleder meg til å komme tilbake til!

Klikk på bildene for en større versjon

Hotel Tres, Palma