Hotell Amanruya, Bodrum, Tyrkia: En hotellomtale

av | Asia, Europa, Hotellomtaler, Tyrkia, Tyrkia | 8 kommentarer

Aman-resortene er verdenskjent for å levere unike luksushotellopplevelser i 20 land. Aman betyr fred, sikkerhet, trygghet på sanskrit. Ruya betyr drøm på tyrkisk og der har du nettopp den opplevelsen vi sitter igjen med etter et besøk på Amanruya, Bodrum, Tyrkia. Et opphold som best kan beskrives som en fredfull drøm.

BAKGRUNN

Tyrkia er for mange norske reisende mer forbundet med rimelige charterturer enn med luksussegmentet. Det er nok en sannhet med ganske store modifikasjoner; hoteller i øvre prisklasse er stadig tyngre representert i Tyrkia.

Vi har alltid vært fascinert av Aman-resortene. Et besøk på Amanpuri i Thailand satte standarden for mange år siden og vi besøker alltid et Aman-resort om de finnes i området der vi er.Når sant skal sies kjørte vi ganske langt en gang, bare for å ta en titt på Amandari – ett av to hoteller fra Aman-resortene på Bali. Grunnen er enkel, få hoteller kan tilby en estetisk opplevelse på samme nivå. Lokale arkitekter setter preg på en filosofi som sparer naturen rundt og som ivaretar lokale skikker så langt som mulig. Du kan kjenne igjen et Amanhotell selv om de er høyst individuelle.

Alle detaljer er på plass: Vakker arkitektur og en helt spesiell atmosfære av ro, fred og ivaretakelse. Dette er Amanruya, bli med til en drøm av et hotell. Om ikke oppholdet på Amanruya akkurat kan defineres som gratis, er det i hvert fall gratis å drømme seg dit!

HOTELLET

En kombinasjon av mediterransk og ottomansk arkitektur. Gjestene bor i egne hus med hvert sitt private basseng. I tillegg finnes det diverse hus og loungeområder. Det finnes mange forskjellige spisesteder både ute og inne, samt et eget hus med bibliotek og fantastisk utsikt over området og bukten. Det er resepsjon, teppebutikk, klesbutikk og en beach club nede ved sjøen. For å komme dit må man kjøres med en liten elektrisk golfbil.

ROMMENE

Alle gjester har hvert sitt lille hus med privat basseng. Lekkert stort bad med tyrkisk marmor. Se foto. Noen av husene har sjøutsikt, men ikke alle. Til sammen er det 36 hus, og selv om vi besøkte Amanruya mens hotellet var fullt, opplevdes det som om vi hadde stedet nærmest for oss selv.

DE ANSATTE

Du merker nesten ikke at de er der! Men snur du deg litt for å se om du finner noen, er de der med en gang. Aman-resortene har lykkes med å få de ansatte til å føle tilhørighet og stolthet over hotellene de jobber på. En av de ansatte fortalt oss at han hadde flyttet til Bordum da han hørte at Amankjeden skulle åpne hotell der. Det var hans drøm å jobbe der, kunne han fortelle.

KLIMA

I vinterhalvåret er temperaturene omkring 8 – 15 grader i snitt, mens i sommerhalvåret og tidlig høst kan man oppleve bortimot 35. 

HVORDAN KOMME SEG DIT

Fly til Bodrum via Istanbul, Frankfurt eller London. Norwegian og Thomas Cook flyr direkte Oslo til Bodrum.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Min absolutte favoritt tid i Tyrkia er september. Da er det færre turister og temperaturen er helt perfekt. Fra 15 juli til 15 august er vanligvis varmest. Juni kan også være en nydelig tid.

LANDETS VALUTA

Tyrkiske Lire (TRY) og Euro

VALUTA FOR PENGENE

Dette er stedet for de virkelig store opplevelsene eller feiringene som type bryllupsreise og lignende, men med en prislapp på ca kr. 10 000 i døgnet vil dette forbli en drøm for de aller fleste. Når det er sagt, er det få steder som kan måle seg. Har du interesse for arkitektur og design og bare vil nyte en helt utrolig opplevelse, da er dette stedet for deg. Det gjelder å ta hele stedet inn og ikke sove bort mer en høyst nødvendig av oppholdet her. Amanruya er  som en deilig drøm og det bør det også være, prisen tatt i betraktning. Å si at det er full valuta for pengene vil være å ta i. Tyrkia er ikke et lavprisland som mange tror. Arbeidskraft er derimot ikke så dyrt og det ville nok vært lettere å akseptere en lavere pris for denne herligheten.

SCORE 1-10

9 av 10. Et fantastisk sted men en vel høy pris trekker ned. Ellers er det vanskelig å finne noe å sette fingeren på. Et opphold på Amanruya kan man drømme seg tilbake til når vinteren oppleves som uutholdelig lang og mørk!

HOTELL AMANRUYA