Hotell Union Øye, Vestlandet: En hotellomtale

av | Europa, Hotellomtaler, Norge | 4 kommentarer

Hotellet ligger i Ørsta kommune på Sunnmøre, ved en fjord med smaragdgrønt vann og et imponerende fossefall. Bak ligger spektakulære fjell med hvite topper hele året. Denne melkesjokoladereklamen kommer selvfølgelig komplett med kuer som beiter ved en elv.

Hotellet ble reist i 1891 og selve bygget kom seilende inn fjorden i store skip som ferdigmoduler. Jeg ble helt nødt til å sjekke ut dette spesielle hotellet. Spørsmålet var: Er det kult og fungerer det i dag, eller er det et nedstøvet museum som har sett bedre dager? Stuffy, innestengt, selvhøytidelig, gått ut på dato eller er det annerledes, interessant, spennende? Sjelden har jeg hatt så motstridende følelser når jeg sjekket inn et sted….

Klikk på bildene for en større versjon

Beliggenhet

I Øye med utsikt til den fantastiske Nordangsfjorden. Øye er en liten bygd som ligger tett omkranset av de storslagne Sunnmørsalpene. Her kan du bestige tinder som Slogen, Jakta og Saksa. Det er nærmest uendelige turmuligheter her!

Norangsdalen ligger rett bak hotellet og fra mange av rommene har du utsikt til fossen Helgåna. Dalen er beskrevet som ett av Norges trangeste dalfører. Helgenåfossen ligger på 650 høydemeter med et fall på 100-150 meter. Nordangsfjorden ligger 150 meter nedenfor hotellet. Å padle ut her en stille morgen, det er balsam for sjelen og en naturopplevelse av de store.

Rommene

27 høyst forskjellige dobbeltrom, i tillegg er det 3 rom som deler to bad. De tre rommene har køyesenger og gjør at fleksibiliteten er stor i forhold til for eksempel å kunne ta med barn og deres venner. Disse tre rommene koster fra kr 690 til kr 990 pr døgn.

Ellers er det 5 standard rom (kr 1390 – 2390), 14 deluxe rom med balkong, fjordutsikt eller himmelseng (kr 1850 – 2850), pluss 3 juniorsuiter (kr 3350).

Det er deilige madrasser, tre retters middag som man kan glede seg til hele dagen, god vinkjeller. Vi settes 100 år tilbake i tid, men med lekre bad og all komfort vi ønsker oss i dag.

Det blå rommet, som vi bodde på, har en helt spesiell historie og det sies at det spøker der.

De Ansatte

Hyggelige og med humor. Mer familiært og imøtekommende enn formelt og profesjonelt. Her ligger, etter min mening, nøkkelen til suksess. De ansatte med Mariann i spissen setter stemningen og byr på latter og smil. Det gjør at hotellet oppleves oppdatert og lite selvhøytidelig. Dette er gøy og vi lar oss sjarmere! De ansatte forteller om historien til hotellet. En av kelnerne synger og spiller gitar, og det hele er avslappet og upretensiøst i en helt spesiell ramme. Vi elsker dette litt lekne og uformelle, uten at det noen gang blir påtrengende.

Hva burde du vite

Det er ikke TV på rommet eller noe annet sted for den saks skyld. Det finnes heller ikke minibar på rommene. Ikke heis. Foretrekker du en moderne, ren stil, er nok ikke dette stedet for deg. Det er ingen butikker i umiddelbar nærhet, ei heller andre restauranter.

Hva liker jeg spesielt godt?

Hotell Union Øye er en opplevelse. Det er ikke «stuffy» eller pompøst men mer morsomt og spennende! Det er helt fint å spise middag i vanlige klær og du kan lage din egen matpakke til fjellturen. Det er absolutt herskapelig, men avslappet. Og det er nøkkelen til suksess etter min mening. Hotell Union Øye et sted hvor latteren sitter løst og hvor vi kan synke ned i dype stoler etter dagen ute i fantastisk natur. I resepsjonen får du kjøpt pinneis og kvikklunsj.

Konklusjon

Å tenke det og å ønske det, men å faktisk gjøre det! Det å påta seg et restaureringsprosjekt i denne dimensjonen krever et enormt pågangsmot, mye stahet og en dose galskap. Det liker vi! Ildsjeler med store drømmer må vi ha! Ellers ville ikke Union Øye eksistert i dag. Det er nok av hoteller og steder rundt i Norge som står og forfaller.  Eller som ikke har turt eller villet satse skikkelig og ender opp med et hotell uten personlighet eller noe særpreg.

På Union Øye har de stått løpet helt ut og det vinner de alt på. Det er kreativt og vennlig og vi blir tatt med på en reise 100 år tilbake i tid. Når de samtidig klarer å holde en gjennomgående høy standard, da bli vi sjarmert og begeistret. Takk og takk for at det ikke finnes et moderne påbygg som ødelegger den gamle vakre hovedbygningen.

HVORDAN KOMME SEG DIT

Vi kjørte privat bil, noe jeg anbefaler på det sterkeste for enklest mulige fremkommelighet. 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Vår, sommer og høst. Hotellet er åpent fra 29. mars til og med 15. desember. Høysesong er fra 20. juni til 20. august, og prisene varierer en del mellom høysesong og ellers i året. En ting å merke seg er at det ikke er sol i denne dalen fra ca midten av oktober på grunn av de høye fjellene rundt.

LANDETS VALUTA

Norske kroner NOK

VALUTA FOR PENGENE

Veldig god standard i en helt unik og leken ramme gjør at vi er villige til å betale for denne spesielle opplevelsen. Et stort pluss er at det er mulig å leie rimeligere rom, noe som gjør dette til et veldig fleksibelt hotell.

SCORE 1-10

På Union Øye har de stått løpet helt ut og det vinner de alt på.

Hotell Union Øye