Hotell Walaker, Vestlandet: En hotellomtale

av | Europa, Hotellomtaler, Norge | 0 kommentarer

Det er som å gå inn i en annen tidsepoke. Walaker hotell er mer en opplevelse enn et overnattingssted. Vi nyter beliggenheten, stemningen og interiøret i fulle drag. Det er det flere enn oss som gjør, så her bør du være tidlig ute med å bestille!

Klikk på bildene for en større versjon

Hotellet

Walaker hotell har vært i familiens eie i mer enn 300 år. Det er åttende og niende generasjon som driver steder i dag. Til sammen 25 rom som alle er høyst forskjellig innredet. Det er peisestuer og spisesteder med herlige stoler og sofaer å synke ned i. Nostalgi og sjarm i mengder. Det er som å gå inn i et museum, bortsett fra at det er ikke støvete og innestengt. Det er fyr på peisen, stearinlysene er tent og vi kan bare nyte dette veldig levende og livlige hotellet. I sofaen sitter en liten bande med 5 gutter som spiller kort, de er så ivrige som bare 6-7 åringer på ferie kan bli – og det er deilig å oppleve at Walaker er til for å brukes! Blir gutta litt mye kan man bare flytte seg videre til en ny stue for å nyte stillheten eller en god bok. 

Rommene

Rommene i hovedbygningen er vakre og mine favoritter er rom nr 20 eller 24. Rom nr 20 er litt større og koster kr. 2850 pr døgn mens rom nr 24 koster kr. 2350. Jeg opplever rom 22 som litt mørkere og trangere. I den andre gamle bygningen «Tingstova» er det soverom i annen etasje, og spisestue og salonger i første etasje. Soverommene er fine, men det er lavere under taket, så mine favoritter er derfor i den andre bygningen. Vær forberedt på å måtte booke rom langt tid i forveien, særlig de historiske rommene er veldig populære og kan være reservert opptil 1 år i forveien. Vi forsøkte å booke rom på Walaker, men alt var bortbestilt. Vi tok likevel veien innom for å få et inntrykk.  Vi skal derfor være raske med å fortelle at vi ikke har overnattet, men besøkt Walaker en dag og mener derfor at vi har grunnlag nok til å komme med noen anbefalinger.

Så kommer vi til nybygget, hvor det finnes 11 rom. Her har jeg egentlig litt lyst til å fortrenge det hele og bare late som det ikke finnes. Det skal sies at jeg er kresen og ganske nøye. Min oppgave er å formidle til dere lesere hva jeg synes med et kritisk blikk, og nybygget er dessverre ikke min favoritt. Skal du ha konferanse eller større selskap og velger å legge det til nydelige Walaker, kan du innlosjere de som ikke er så opptatt av historien eller interiør her. For all del, det er rent og praktisk, men dessverre uten den personligheten og sjarmen som preger resten av stedet. Ja, det er en seng og bad og du kan se fjorden – men pent eller stilig, nei det synes jeg nok ikke! Nå skal det sies at disse rommene skal oppgraderes og det ser vi frem til!

De ansatte

Hit er det hyggelig å komme! Blide og hyggelige ansatte ønsker velkommen med varme og et stort engasjement knyttet til hotellet. Dette eierskapet de ansatte har i forhold til Walaker Hotell er nøkkelen, deres entusiasme er smittende og det er deilig å komme til et hotell hvor de ansatte trives så godt!

Hotellets beliggenhet

Den lille bygda Solvorn ligger vakkert til med fjell bak og fjord i front. Walaker hotell ligger rett nede ved havna med vakker utsikt over fjorden. Det er en stor have, komplett med et lite lysthus. Vi møtte skotske høylandskuer på vei ned til Solvorn og noen kosete hester, en flott velkomst komité! Vi tok fergen fra Lærdal (husk å få med deg trehusbebyggelsen) til Sogndal. Fra Sogndal til Walaker tar det knappe 20 minutter med bil.

Hva liker jeg spesielt godt?

Jeg elsker Walaker! Jeg blir myk i knærne av å tenke på hvor lett det ville vært å bli inspirert av datidens trender og male alt sammen hvitt. Eller hva nå det var som var moderne på den tiden. I stedet har de klart å bevare stedet akkurat slik det var, fortsatt å beholde det levende og ikke som et museum. Det lukter godt, det er blomster og liv og røre – og vi nyter å få være en del av opplevelsen. Walaker Hotell er et sted jeg gleder meg til å komme tilbake til, og nyte i fulle i drag! Hoteller med sjel og atmosfære er det ikke mange igjen av, derfor blir gleden ekstra stor!

Hva burde du vite?

Du bør jo helst ha en klar formening om hvilke rom du foretrekker siden det er et så stort spenn. Jeg vil anta at det er litt lytt, men siden jeg ikke har overnattet er det vanskelig å si. Maten var veldig god og de serverer «4 rettars framifrå middag til kr 615.»

Jeg ønsker meg tilbake til Walaker Hotell og da skal jeg være tidlige ute med bestillingen for å kunne nyte ett av mine favoritt rom!

 

HVORDAN KOMME SEG DIT

Hotell Walaker er et typisk urnorsk sted som ligger et godt stykke unna flyplasser og togstasjoner. Du må ved hvert alternativ benytte bil eller annet kjøretøy for å komme til hotellet. Det anbefales derfor å kjøre egen bil. Fra Oslo tar det omlag 7 timer med bil eller buss. 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Hotellet er åpent fra 15/4 til 1/10. Vi besøkte i juni 2016, som var herlig. Vår og sommer er vakkert, men å nyte Walaker i høstfarger er heller ikke å forakte!

VALUTA FOR PENGENE

Etter min mening er rommene i hovedbygget god valuta for pengene fordi du også får med resten av hotellet og vakre Solvorn. Det er totalopplevelsen som blir spesiell slik jeg ser det, rommet og omgivelsene understreker hverandre. Alt henger sammen og blir et herlig besøk tilbake i tid, men med all komfort vi ønsker oss i 2016.

SCORE 1-10

Vi har fått vite at hotellet`s påbygg skal pusses opp. Det er gode nyheter og forhåpentligvis blir denne delene mer personlig og oppdatert. Da vil Hotell Walaker få en høyere score, men vi har tatt utgangspunkt i dagens bygninger slik de står nå.

Klikk på bildene for en større versjon

Hotell Walaker, Solvorn