Houston, we have a problem, del 3

av | Asia

En sjiraff som leker busk, eller en landsby i Indonesia dekorert med hakekors? Det er mye man skal oppleve på reise, og vi vet ikke alltid om vi skal le eller gråte. Merkverdigheter er iallfall som oftest morsomme og her deler vi noen med deg! 

Vi skulle besøke et tempel på Bali hvor dette skiltet vekket litt oppmerksomhet. Når alt kom til alt var ikke dette tempelet så veldig spennende, så kanskje det var en god ide å bli hjemme på grunn av menstruasi?

 

I Masai Mara møtte vi denne giraffen som først så ut som et tre. Den perfekte kamuflasje eller bare midt i lunsjen? 

Så lenge håret er høyt! I Tyrkia møtte vi denne herlige familien i veikanten. Vi ble invitert til å smake på frukten fra hagen, og her var ikke snakk om å være beskjedne. Tyrkisk gjestfrihet er utrolig! Lille babyen våknet og ville være med, og til tross for iherdige forsøk fra alle familiemedlemmene sto håret rett opp. Det ble mye latter rundt den lilles hårsveis og språkbarrierer var ikke noe problem!

Denne bilen tilhører samme eier som huset avbildet øverst. Her trengs det nok mer enn bare litt oppmerksomhet før ting er på stell. Vi stoppet egentlig for å se etter veien, men eieren synes det var så hyggelig at vi tok bilder at han gjerne ville vi skulle ta noen flere. I Tyrkia finnes det til og med biler som har installert grill bak, slik at eieren på et vips kan starte et lite matutsalg.

I Indonesia så vi store plakater og skilt med tegnet som minner om et hakekors. Vi begynte å lure på hva som egentlig foregikk,  men det skulle vise seg å være tegnet for solguden. Vår guide som hadde sett turistenes forvirrede utrykk før, forklarte «no nazi, only sun» før han holdt på å le seg i hjel!

I Tyrkia skulle vi innom sykehuset for å undersøke en hoste som ikke ville gi seg. Vi kjørte flere ganger forbi det vi trodde var et luksushotell, før vi forsto at dette var sykehuset. I resepsjonen hang det til og med klokker med tiden i forskjellige verdensdeler, akkurat som på noen hoteller. Acibadem (som betyr søt mandel) er en privat sykehuskjede som gjør at du nesten kan glede deg til å bli syk. Veldig profesjonelt og like stilig som det flotteste hotell 🙂