I ett med elementene! De beste internasjonale Glamping stedene!

av | Afrika, Amerika, Europa, Frankrike, Norge, Sør-Afrika, Uncategorized | 0 kommentarer

Drømmer du om å sove på stranden, i et fint telt med ståhøyde og med ordentlig madrass? Kvelden kan du bruke til å titte opp på en vakker stjernehimmel etter en god middag. Hva med å høre lydene fra naturen rundt deg mens du ligger varm og god i en behagelig seng? Glamping er perfekt for oss som drømmer om ekte naturopplevelser, men som foretrekker litt komfort.

Mexico, unik naturopplevelse på stranden

Verten Andrea henter deg i båt, og etter en knapp time kommer du til denne øde øya som heter Isla Espiritu Santo. I dette naturreservatet skal en liten gruppe heldige gjester skjemmes bort med både mat og opplevelser – og det beste av alt: den unike beliggenheten.

Du sover på stranden i Glamping telt, og rett utenfor duken du oppleve ett av verdens rikeste økosystemer. I bukta ved siden av kan du svømme med lekne sjøløver! Det er grillet sjømat på menyen, og når natten kommer er det en stjernehimmel du trolig aldri har sett maken til. Snorkling, kajakk, fiske, soling, turer, hvalsafari, delfinsafari…. og er du glad i å dykke, er dette et paradis også under havoverflaten (mulighet for å se både hammerhead hai og hval)! Åpent fra slutten av mai til midten av september. (Juni er perfekt) Her får du nyte en varm dusj, og det serveres kjølige cocktails! I dette naturparadiset tilbys aktiviteter som passer både for barn og for den som søker litt mer adrenalinfylte aktiviteter. Se mer her!

 Baja Camp ligger ca 100 km fra nærmeste flyplass La Paz. Hva med å kombinere med et opphold i Tulum? 

Island, i den helt egne boble!

På Island kan du virkelig gå inn i din egen boble! Robert Robertsson henter deg på hotellet i Reykjavik og etter 1,5 time er dere klare til å oppleve boblene. Oppvarmede og med ventilasjon må dette være et fantastisk sted å oppleve nordlys (beste måneder er fra september til april).

Du kan delta på en guidet tur som tar deg til Thingvellir nasjonalpark , Geysir’s varme kilder , Gullfoss vannfall og du får oppleve å flyte rundt i en hemmelig lagune. Tilbake i din egen boble vil du trolig falle til ro under stjernene etter en opplevelsesrik dag. Toaletter og dusj i servicehus i nærheten. Se mer her! 

Sør-Afrika, luksus på savannen

Sørafrikanerne er glamping eksperter! Med kun en tynn kanvasduk mellom deg og de ville dyrene er du virkelig midt i alt som skjer. Lydene på savannen om natten må oppleves i ihvertfall en gang i livet! Se her for mer info.  

Frankrike med utsikt

I Sør-Frankrike, en time fra Toulouse, ligger den lille landsbyen Pradies  i Labastide de Penne. Det vakre landskapet, fransk lokalmat og muligheten til å hoppe i en utendørs Jacuzzi gjør dette stedet verdt å sjekke ut. Du kan til og med bestille massasje hvis du da ikke er ute i kano, fisker eller er ute på tur i fjellene. Fra sengen inni i din egne boble har du orkesterplass til stjernehimmelen! Ler mer her!

USA, opplev Yellowstone nasjonalpark

I USA rett ved Yellowstone nasjonalpark ligger det et sted som har tatt Glamping konseptet til nye høyder! Her kan du bo i luksustelt med utsikt over innsjø og flotte fjell. Har du en fiske-entusiast i familien er dette et himmelrike. Når det er sesong, er det fisk og vilt på menyen, til og med bisonokse kan du få servert her! Det er sykling, turer, kano, og fjellklatring for å nevne noen aktiviteter. Det finnes bad med vann og en eget leirbål/grillområde til hvert telt. Liten ovn inni teltet sikrer varmen og ivaretar opplevelsen av å være i naturen! Hit kommer mange tilbake! Les mer her!  

Sverige, nyt Stockholms vakre skjærgård

På øya Fejan som  ligger 1,5 times tid fra Stockholm finner vi noen herlige telt rett ved sjøen. Å våkne her ute hvor himmelen og sjøen går i ett, solen filtreres gjennom bladene og det eneste du trenger å tenke på er om du kanskje skal lage en kopp kaffe? Eller skulle du ta en tur med kajakken først? Det er vakkert og passe vilt, og i teltet er det en liten peisovn hvis du skulle få lyst på litt ekstra varme.  Du har kjøkken med grill, så her er det bare å nyte lyse lange kvelder. Dette er eco turisme på sitt beste! David som satte opp plattingen teltene står på mistet en skrue mens han holdt på, den leter han etter enda! Frokost og middag er inkludert! Her er det mer informasjon. Åpent fra mai til september. 

Norge, terrengsykkel og naturopplevelser

Canvas Hotel ligger fantastisk til og her kan du utfordre deg selv på noen utrolige sykkelturer. Desmond styrer kjøkkenet og i tillegg finnes en gruppe guider som kan skreddersy turer om du ønsker det. Natten tilbringes i en yurt fra Mongonlia. Yurtene (tilsammen 9 stykker) har eksistert i over 1000 år og passer perfekt i det norske klima også! God mat, store naturopplevelser og mulighet for sportsmassasje lokker i tillegg til å oppleve de spesielle yurtene. 

De fleste som booker her er bedrifter, men det er fullt mulig å leie som privatperson også. Åpent fra 1 mai til 1 november. Se her for mer info.

Vår favoritt i Norge: Glamping ved Randsfjorden

Ved Randsfjorden kan du nyte naturen i fred og ro i en gammel eplehage med fjorden som nærmeste nabo. Om kvelden tennes det masse lykter langs stien som snor seg nedover mot vannet, og inni teltet venter ordentlig seng med deilige dyner og puter. Lyden av bølgene som slår mot stranden og suset i bladene fra de store bjerketrærne er herlig og ikke minst veldig romantisk. Aldri har vi sovet så godt! Les mer om vår opplevelser her!