Tanken på sommerferie får det til å krible! Varme sene kvelder, ingen viktige avtaler, sove lenge, tom innboks. Tid sammen med de aller viktigste. Enten du drømmer om badeferie, heftige treningsopplevelser, festivalsommer eller storbyferie….her kommer litt deilig inspirasjon!

Folegandros, kjærestur til en gresk øy!

I Kykladene, 40 kilometer fra Santorini, ligger denne drømmeøya. Den er 12,5 km lang, 4 km bred –  og her ligger det noen fine hoteller som er perfekt for en tur med kjæresten. Bruk dagene til soling og bading, og som en avveksling kan vi utforske en stor grotte som finnes her. Khora, den største byen, ligger på enden av en 200 meter høy klippe og er også verdt et besøk. Det går ferge fra Milo eller Pireus, Sikinos eller Los. Det at Folegandros ikke har egen flyplass gjør at dere kan nyte kjæresteturen uten det største turistinnrykket. Deilige Hotel Anemi blir den perfekte rammen for dere!

Strender som på Maldivene i Hellas, Paxos og Antipaxos!

Når vi først er i Hellas, må vi ta med disse to øyene som ligger rett utenfor Korfu. Veldig populære blant seilere,  hit kommer du for eksempel med Hydrofoil (kr 450-500 tur/retur ) fra Korfu. Skal du videre til Antipaxos kommer du dit med små fiskebåter! I gresk mytologi skapte Poseidon øya da han slo Korfu med gaffelen sin! Paxos har de dyreste eiendommene i Hellas, men vi skal heldigvis bare nyte strandlivets gleder og bruke kveldene til å utforske den pittoreske landsbyen Gaios. PS! Har du mer ferie til overs, ligger Albania bare en liten svipptur unna. Dit bør du reise nå før alle andre skal dit!

Skagen, nyt livet med hele familien eller en vennegjeng!

Dansk hygge med lune smørbrød og late dager i sanden. Her skal vi bo på Ruths Hotell som har eksistert siden 1900 tallet. Dette huset som vi fant på Airbnb er et annet godt alternativ, særlig om dere er en liten gjeng som reiser! Skagen hvor de to havene møtes, kan by på noen av Danmarks beste strender og lyset som har inspirert utallige kunstnere. Vi skal leie sykler og dra på fotosafari før vi avslutter med en helaften på Pakhuset som ligger i Rødspettevei!

Festivalsommer på Sørlandet med skalldyrfestival, beachparty, vannsportfest og Kardemomme By 

Hva er vel bedre enn Sørlandet om sommeren? Dyreparken i Kristiansand for barna, der kan du bo inne i Kardemomme By!

Skalldyrfestivalen i Mandal holdes den andre helgen i august. Yrende liv og sydlandsk stemning med konserter, matmarked og kokkeskole! Byens butikker holder nattåpent og her er det moro for hele familien!

Palmesus er 10 år i år. Dette blir beskrevet som årets største beach party. Hvert år samles over 30 000 festglade mennesker på Bystranda midt i Kristiansand sentrum for å nyte sol, sommer og en helt enestående fest.

 

Sup og Stup er Norge største og deiligste vannsportfest i følge arrangørene. Konserter gjør dette til årest «blaude høydepunkt». Lillesand er stedet og det hele går av stabelen mellom 26-29 juli!

Naturskjønne Montenegro, reis nå før alle andre!

Når innbyggerne i Roma, Barcelona og Venezia demonstrerer mot overturisme, kan det være på tide å finne på noe nytt. Vi forstår dem godt, hvem ønsker vel byen sin tråkket ned av turister i hopetall? Bittelille og vakre Montenegro ønsker seg flere besøkende og vi har funnet noen hyggelige hoteller! Les mer om Montenegro her og Hotellt Palazzo Radomiri i Kotor her. Innbyggerne er med rette stolte av dette landet som kan by på fantastiske naturopplevelser! Her skal vi padle kajakk og oppdage små strender før vi lander på Hotell Heaven!

Prisvennlig Skiathos med ungdommer.

Det blir kanskje litt mye Hellas her nå, men dette stedet er for bra til ikke å deles! Ferie kan fort bli kostbare saker, men på Skiathos finnes et sted hvor du kan nyte livet uten å måtte rane banken først. Koulas House har fin beliggenhet og er perfekt med romslige leiligheter om du skal på familieferie med ungdommer. Ikke så ideelt med små barn på grunn av bratte trapper. Her vil ungdommene trives og dere vil ha mulighet til å senke skuldrene.

Treningsferie til Nøsen, …!

Er du opptatt av å pleie kroppen og sinnet i ferien er Nøsenyoga kanskje noe for deg? Det er Alexander Medin, en av eierne av Puro Yoga i Oslo, som står bak dette tilbudet. Hvis du ikke forventer luksus, men heller fokuserer på treningsopplevelsen, kan dette være stedet for deg! I juli (20-27) er det yoga festival, hvor mange av Norges fremste yogalærere og dyktige internasjonale lærere innen yoga og buddhisme vil komme. Gjennom hele sommeren holdes det retreats og workshops som får rosende omtale fra tidligere deltagere.

London!

Storbyferie og sommer hører ikke alltid sammen, men London er et hederlig unntak! Lei en sykkel og oppdag byen i ditt eget tempo! Det beste av alt? Mindre køer og lettere tilgang på alt fra picnic i parken til båttur på Themsen. En ting du ikke må gå glipp av er konsert inne i det utrolige slottet Hampton Court Palace, som tilhørte den gale Henrik den 7. En svipptur ut av byen og du er midt i den engelske landsbygda med koslige puber, små cafeer, parker og altså verdens beste konsertarena!

Drømmeferie på Maldivene!

Mange tenker på Maldivene som et sted vi rømmer til når kulda tar oss, men det er flere grunner til å reise til Maldivene om sommeren. Pris er en ting, det er betydelig rimeligere i sommersesongen. Er du innstilt på at det kan regne litt innimellom (tropisk regn er heftig og varer kort) kan du nyte ferien uten bekymringer. Sommeren er ofte en fin tid på Maldivene også fordi det er litt roligere og noe færre gjester enn for eksempel i julen. Veligandu er en kjær favoritt med mange fornøyde gjester, oss inkludert!

Ville og vakre Comporta utenfor Lisboa, Portugal.

Her kan du bo i herlige hytter og hus rett ved stranden og nyte deilig sjømat tilbredt på portugisk vis, hvilket ofte betyr på grillen. Comporta har vakre strender, hyggelig landsby stemning og kan skilte med mange stilige steder å bo som ikke koster skjorta! Hopp på et fly til Lisboa, lei en bil, kjør en drøy time og du er fremme i paradis!

Nordnorsk natur og midnattssol på Manshausen

Vi avslutter denne inspirasjonsrunden med Børge Ousland´s fantastiske sted på Nordskot ved Lofoten. I sommer ferdigstilles det tre nye sjøhytter med utrolig beliggenhet! Manshausen har vunnet arkitekturpriser og vært på forsiden av en hel drøss av internasjonale magasiner som Wallpaper og Elle.

Her kan du gå turer i fjellet og imponere deg selv (og alle andre) med å gå Nordskot traversen. Eller hva med å padle ut til en vakker sandbanke, legge deg ned og vente på at en havørn svever forbi? Dagen kan avsluttes i badestampen mens du nyter midnattssol og verdens vakreste natur!