Kaffe med mening! =kaffe i Oslo

av | Europa, Norge | 2 kommentarer

Selv Supermann må ha en kaffe innimellom. = kaffe ligger midt i smørøyet i Oslo. Skal du noen gang oppleve at det å ta en kopp kaffe blir løftet opp til å gi en litt høyere mening må det være her! Det er nemlig veldig få av gjestene som tilfeldigvis ramler innom. Som de fleste er vi her for å nyte veldig god kaffe, men i tillegg elsker vi konseptet! 

 

Klikk på bildene for en større versjon

Konseptet

=kaffe er en kul kaffebar med veldig god kaffe og stilig interiør. Men det som skiller denne kaffebaren fra konkurrentene, er at de ansatte har bakgrunn fra rusmiljøet. Det handler ganske enkelt om å få en ny sjanse, finne mening, mestre og komme tilbake til eller inn i arbeidslivet. TV serien som går på Tv2 akkurat nå, gir et innblikk i livet til syv rusmisbrukere eller tidligere rusmisbrukere som alle jobber i =kaffe. Vi følger dem gjennom opplæring, tur til Afrika og hvordan de jobber med seg selv og kaffebaren som skal speile hvem de er. Serien gir et rått og usminket innblikk i en verden fylt av vanskelige følelser, men også mengder av mestring, latter og evner. Ettersom vi blir bedre kjent med gjengen, blir det tydelig hvilke talenter som skjuler seg; vi hører dikt, ser foto og ikke minst hører vi historier som griper tak i oss.

=Oslo

Det er stiftelsen Erlik som står bak kaffebaren. 

Bro

På denne måten kan =kaffe bli en bro mellom mennesker som sjeldent eller aldri snakker sammen. Det kan utdanne oss, endre perspektiver og utvide horisonter. Det er ganske stort! Alt over en kopp kaffe.

Vi kommer hit fordi kaffen er veldig god, det er det aller viktigste, sier kunden på bordet ved siden av.  Men selvfølgelig liker jeg konseptet. Det er som Sissel Kyrkebø sa en gang hun holdt en konsert for Oslos vanskeligstilte: Det kunne like godt vært meg som satt her og hørte på. Menneskeverd er avgjørende for å lykkes. Vanskelig livsrammer må ikke definere hvem du er, og  =kaffe kan gi en mulighet til å endre kurs. Mennesverdet er med på å støtte opp under gode beslutninger. Så ja, kaffen er alle viktigst, men du finner ikke et bedre konsept i Norge! 

Ingenting å lure på!

Så lurer du på hvor du får byens beste kaffe i Oslo er det bare å legge turen innom Akergata 32. Les mer og sjekk åpningstider her!

Her kan du lese litt mer om tv serien som går nå.

Klikk på bildene for en større versjon

=kaffe, Oslo