Kåret til verdens beste kaffebar, The Truth i Cape Town!

av | Afrika, Sør-Afrika | 0 kommentarer

Det er som å gå inn i en tidskapsel, på et øyeblikk har vi blitt en del av en annen verden. I det vi går fra fortauet og over terskelen til The Truth kaffebar i Cape Town er vi med i noe som minner om en Mad Max film. Vi henter de ansatte på et mentalsykehus fra borti veien her (no offence) sier Patrick, som er sjefen for det hele. Fem og fem av gangen tar vi med! Ber du dem om å bli med på et bilde, er det ingen som vet hva som kan skje. Haha det gjelder meg også, her kan alt skje!

Klikk på bildene for en større versjon

The Truth er på mange måter essensen av Cape Town. Det er lekent, ganske vanvittig, kreativt og utrolig god kvalitet på en gang. Glem alt du vet om kaffe. Steampunk bevegelsen er kaffe elskere som går løs på oppgaven med et avsindig engasjement.

Kaffen brennes ikke på vanlig vis. «Hvorfor skal det smake så bittert at du må søte kaffen for at den skal smake godt? På toppen av det hele skal melken varmes for mye slik at proteinene blir ødelagt, og dette skal vi løpe land og strand rundt for å kjøpe?» Patrick ser helt fortvilet ut..

Nei, det må finnes en bedre måte å gjøre dette på!

Du må gjerne bruke sukker, men kan du smake på kaffen vår først? Ganske riktig, denne kaffen er ikke bitter. Den smaker mer kaffe, på en rundere måte. Steampunk bevegelsen begynte opprinnelig i Australia og har spredt seg til store deler av verden. The Truth har tatt denne måten å behandle kaffe på inn i en ramme som gjør at det å drikke kaffe fort kan bli dagens høydepunkt.

The Truth er på mange måter essensen av Cape Town!

De ansatte velger hva de vil ha på seg etter dagens humør, føler du deg passe gal og leken er det bare å ta det helt ut med flosshatt og korsett eller hva med en gammel offisersjakke? Vi legger oss ikke opp i hvordan de ansatte ser ut, The Truth er for kreative sjeler. Regler er begrensende og vi kan ha gjester som kommer hit for å skrive en hel dag uten å ha penger til lunsj. Da sitter de her og jobber og hvem vet, en dag blir de kanskje berømte og kommer tilbake med alle sine venner? Men når det kommer til behandlingen av de dyrebare kaffebønnene er det ingen slinger i valsen. Brenningen av bønnen og behandlingen av melken gjøres med nøyaktig presisjon, det er tid og temperatur som er avgjørende og de ansatte barristaene er spesialt trente. I midten av det rustikke lokalet, som selvfølgelig var et fabrikklokale tidligere, står vidunderet. Her er steampunk maskinen som er i bruk hver morgen, kan Patrick fortelle.

The Truth ligger ikke langt unna District Six Museum i Cape Town, passer perfekt å avslutte dagens museumsbesøk med en passe dose galskap og ikke minst humor. En ting er i ihvertfall sikkert, Kaffebrenneriet eller Starbucks blir aldri det samme!

Klikk på bildene for en større versjon

Truth Coffee Roasting, Cape Town