Kisiwa House i herlige Stone Town, Zanzibar: En hotellomtale

av | Afrika, Hotellomtaler, Tanzania, Tanzania | 0 kommentarer

Stone Town må man ikke gå glipp av! Vi ville ha tid til å utforske denne energiske bydelen som er proppet med dramatisk historie og smale smug. Midt i dette kaoset som utgjør fantastiske Stone Town, fant vi en stille oase. Et lite boutique hotell med 8 rom, bygget i 1840 av en rik forretningsmann. Huset ble gitt i bryllupsgave til en vakker og karismatisk kvinne som siden flyttet opp i øverste etasje for å gi plass til resten av sin familie. Hennes kallenavn ble «Bibi wa Darini» som betyr bestemor på taket. I dag er huset eid av hennes barnebarn!

Klikk på bildene for en større versjon

Beliggenhet

Kisiwa House ligger ikke så langt fra havnen (0,6 kilometer), og har perfekt beliggenhet for å utforske Stone Town. Kenyatta Street er stille og vi opplevde ikke noe bråk fra gaten. Det kan være vanskelig å kjøre taxi helt frem, så du må beregne et par minutters tur før du kommer til hotellet.

Et lite tips: Hotel Park Hyatt ligger noen minutter unna, der har de verdens beste «sundowner»; drink som nytes mens solen går ned. Kan ikke anbefale å spise middag der (lett matforgiftning), men perfekt å nyte utsikten fra terrassen mens en rød sol forsvinner ned i det turkise havet.  

Rommene

Fire forskjellige kategorier. Vi bodde i nummer 10 som var perfekt med stort badekar, dusj og utsikt til sjøen. Det er høye etasjer i dette gamle huset og vi bodde i tredje etasje som var nydelig i forhold til lys og lyd.

De Ansatte

Imøtekommende og høflige.

Hva burde du vite

Det finnes ikke heis. Man må beregne noen minutters gange, siden veien er stengt for biltrafikk.

Ingen grunn til å ligge våken og glede seg til frokost, den er helt vanlig og vil ikke gjøre nevneverdig inntrykk på selv den mest positive gjest.

Hva liker jeg spesielt godt?

Vi liker opplevelsen av å bo i et hus som har rommet en stor familie. Det er vakre møbler overalt og huset innbyr til ro og hygge i ellers energiske Stone Town. De ansatte er imøtekommende og velvillige, og vi trives i dette huset med så mye historie i veggene. Kisiwa House er fortsatt eid av familien, og oppleves som personlig og ivaretagende. Det er sjel og atmosfære, akkurat det vi ønsket!

Vakre inngangsdører og en lekker trapp, store vinduer og en luftig takterrasse. Historien til huset er godt bevart samtidig som vi nyter moderne komfort. Store bad, lyst og rent!

Konklusjon

Kisiwa House er et godt alternativ når du vil utforske energiske, sjarmerende og spennende Stone Town. En stille oase med masse historie i veggene!

HVORDAN KOMME DIT

En del besøkende til Zanzibar velger å kombinere oppholdet med en safariopplevelse enten i Tanzania eller Kenya. Romantiske Zanzibar er også en populær destinasjon for bryllupsreiser. 

Fly med Air France via Paris, KLM via Schiphol, British Airways via London eller Turkish Airlines via Istanbul.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Juni til oktober er den kjøligere vårperioden. Vi besøkte Zanzibar i juli og hadde en del skyer pluss en dag med regn – noe som var veldig uvanlig fikk vi vite.

Desember – februar er best fordi dette er den tørre varme sommersesongen. Prøv å unngå midten av mars til og med mai som er regnsesong. November er også vanligvis en regnfull periode. (Zanzibar open-air filmfestival er mellom 10-18 juli.) Med klimaforandringene er det vanskeligere enn før å følge vanlige værprognoser.

LANDETS VALUTA

Tanzanian shilling (TZS) men den mest bruke valuta er US Dollar. Husk at Zanzibar har få minibanken (ATM).

VALUTA FOR PENGENE

Vi betalte 520 dollar for to netter, inklusive frokost (Malkia Suite), noe vi opplevde som en helt grei pris. Perfekt beliggenhet, lekre og komfortable rom.

SCORE 7-10

Hyggelig og sjarmerende boutiquehotell vi gjerne kommer tilbake til. Stille og sentral beliggenhet, perfekt for å utforske fantastiske Stone Town.

Kisiwa House, Stone Town