Maldivene på budsjett – ja, det går an!

av | Asia, Maldivene | 0 kommentarer

Maldivene og litt stramt budsjett har hittil ikke vært den beste kombinasjonen, men det var før! Maldivene er kjent for fantastiske luksussteder med lekkert design, og hvor din private butler ønsker deg velkommen. Ikke helt din greie? Ønsker du noe mer autentisk? Her er noen alternativer til deg:

Klikk på bildene for en større versjon

Dhigurah (betyr lang øy) som ligger i South Atoll, har en fantastisk beliggenhet for dykking og snorkling. Flere av de store resortene tar gjestene sine med til dette området for å oppleve de unike dykkemulighetene! Vi snakker om hvalhai og manta rays med vingespenn på fire meter, blue-fin jacks, skilpadder, barracuda og mange fler. Et dykkeparadis! Liker du best å snorkle er det mindre fisk med de utroligste farger.

Selve øya er 3 kilometer lang, ganske smal, og er bebodd av ca 600 sjeler. Fiskelandsby med skole, medisinsk senter og en havn. Dette er en forholdsvis stor øy i maldivisk målestokk. Så er det strand på resten av øya – hvit finkornet sand!
Det er ikke tilfeldig at nettopp The Maldivian Whale Shark Research Programme har base nettopp på Dhigurah. De kan fortelle at snittlengden på hvalhaier i dette område er på snaue 6 meter. Litt av en opplevelse å snorkle med disse «gentle giants».

Topp beliggenhet!

Beliggenheten er med andre ord helt topp. Total Maldives Experience  som hotellet heter, kan ikke tilby privat butler eller design som slår deg i bakken, men det koster til gjengjeld mellom kr 5 200 – 6 300 per uke!! 

Et annet alternativet heter Boutique Beach. Dette hotellet er mer rettet mot dykkere men det er ingenting i veien for å bo der selv om du ikke dykker. De tilbyr en rekke aktiviteter.

Dykkesenteret (ja, det er Padi) på øya kan tilby det meste både for de som ønsker å ta dykkersertifikatet og for de mer avanserte dykkerne. Du kan kjøpe pakker hvor prisen er på ca kr 345 per dykk hvis du kjøper mellom 5 – 9 dykk. Det er en litt annen pris enn på luksushotellene!

Mellomklasse alternativer

Andre alternativer av mellomklassehoteller er blant annet The Barefoot Eco Hotel  og Blancura hotelHøysesong på Maldivene er fra desember til april.

Maldivene er en muslimsk stat, så det er fint å vise respekt ved å kle seg noenlunde anstendig. Til gjengjeld har hotellene en privat strand. Du kan enkelt tasse bort til fiskelandsbyen og få et lite innblikk i disse gjestfrie menneskenes liv!

Fly til Male, ta en mindre fly til Maamgili (det tar ca 20 minutter), så en liten båttur og du er fremme!

Klikk på bildene for en større versjon

Maldivene