Moderne rorbuer med sjel i Lofoten, Hattvika Lodge!

av | Hotellomtaler, Norge

Vi ble tipset om Hattvika Lodge. «Sjekk ut dette stedet som er moderne, men som samtidig tar vare på det historiske! Det er masse å finne på, perfekt beliggenhet, høy standard med store bad, velutrustet kjøkken og peis i rorbuene. Så har de Lofotens stiligste badstue!» Ok, vi ble nysgjerrige, og her er vår dom etter 6 dager på Hattvika Lodge i Lofoten.

Bakgrunn

Hattvika Lodge ligger ikke langt fra flyplassen i Leknes, og er perfekt for dem som ønsker å utforske alt Lofoten har å by på. Vi blir møtt av Kristian, en hardhaus med snille brune øyne og varmt smil. Hardhausdelen av verten ble vi kjent med litt etter hvert. Det er nok av aktiviteter å velge mellom og det virker ikke som om noen av dem er spesielt krevende ifølge vår vert.  Mitt blikk søker mot en badestamp. Tenk å sitte der og nyte naturen eller nordlyset en sen kveld? Men først skal vi ut og oppleve!

Rorbu with a twist

Under forrige Lofotentur bodde vi i rorbuer som var av den helt opprinnelige og autentiske sorten. Lukten var vi ikke helt forberedt på (skrekk og gru med eimen fra varm tørrfisk), i tillegg var det dønn upraktisk. Hyggelig ja (sort of), men vi velger nok ikke det igjen.

På Hattvika Lodge finnes alt man ønsker av moderne komfort og mer. Det er store herlige bad med varme i gulvet, høyden under taket og de store vinduene slipper den fantastiske naturen inn. Her er det masse lys og luft. Praktisk med mye lagringsplass, så man slipper å føle at man bor midt i en sportsbutikk. 

Vi bodde i Bendiksenbua som er den mest luksuriøse av boenhetene, men det er både leiligheter og andre rorbuer å velge mellom. Utvalget er stort, tilsammen 16 rorbuer/leiligheter av forskjellig størrelse, samt Nordlandshus med tilhørende anneks og privat restaurant. Bendiksenbua har to soverom og to bad, stor stue med peis og åpen kjøkkenløsning. På terrassen kan du se på nordlyset eller midnattsolen fra ditt eget boblebad!

Vi var litt redde for at noe av den spesielle stemningen og atmosfæren skulle forsvinne i all moderne komfort, men en kveld i hytta med tente stearinlys og sjøsprøyten som blåste oppover de store vinduene var stemningsfullt til tusen. Vi gledet oss over varmen i gulvene og de lune gamle tømmerveggene!

Aktiviteter

Her kan vi selvsagt være med på fisketurer eller fjellturer med eller uten guide, men det skal det vise seg at de har veldig mye mer å by på! Her er noe av det du kan finne på:

 • Foto interesserte med eget drone servicesenter! (dette er på trappene)
 • Havkajakk
 • Mountainbike
 • Ski Randonèe
 • Splitboard
 • Dykking
 • Rib-Safari
 • Kiting
 • Bestill en middag i privat resturant (perfekt om dere er en større gruppe)
 • Transmaking
 • Badstu
 • Badestamp

Transmaking og designbadstu på kanten av brygga

På brygga finner vi det stilige huset hvor transmakingen foregår. Jeg grøsset litt ved tanken, men må innrømme at vi ble omvendte og at tran har fra nå av er en del av våre daglige morgenrituale. Kristian loser oss elegant gjennom opplevelsen og design aspektet er en uventet glede midt i det hele. Jøss, når ble tran trendy? Vi har tydeligvis ikke fulgt med i timen….

Stilig er også badstua som ligger helt på kanten av hjørnet på brygga. For et statement!  Her kan man varme opp kropp og sjel mens man tar inn den utrolige naturen. Hvis du ikke stiller i hardhaus kategorien og hopper i havet kan du fint komme unna med en lunken utedusj.

Hvem passer dette for?

Hattvika Lodge er et fleksibelt sted som passer for veldig mange Lofoten besøkende. De forskjellige bo alternativene gjør at både vennegjenger og romantisk tur med kjæresten vil få full uttelling. Vi ble imponerte over hvor fleksibelt alt er, både de forskjellige botilbudene og aktivitetene. Her finnes både natur- men også store mat- og kulturopplevelser.

Hva finnes i nærheten?

Himmel og Havn er vår favorittrestaurant i Lofoten så langt. Utrolig god mat og herlig, varm stemning. Vi liker dette konseptet som tar vare på gamle tradisjoner og historie og setter det hele i en ny, moderne og stilig ramme. Hit måtte vi tilbake flere ganger. Heldigvis er det kun noen få minutters gange fra Hattvika Lodge. Dette er en sikker vinner om du ikke har lyst til å lage mat selv!

Ballstad er et spennende sted som har samlet de forskjellige tilbudene i Destinasjon Ballstad. En sterk satsning som gjør det enkelt og oversiktlig for oss som besøker. Her kan vi bli med på fisketur eller klatre i fjellet mens vi gleder oss til kveldens matopplevelser.

Lofotr Vikingmuseet finnes ikke så langt unna, så ønsker du ikke å utfordre din sportslige side, er det nok av annet å finne på. Bare for å nevne noe!

Verdt å vite

 • Hattvika Lodge passer perfekt for dem som liker aktiviteter. Her er det masse å velge mellom!
 • Kjøkkenet er velutrustet. Ønsker du å lage en herlig middag i hytta er ikke det noe problem.
 • Hattvikas kjøkken åpner for flere gjester ved bestilling. Å spise i den gamle tømmerstua er en egen opplevelse. 

Hva liker vi spesielt godt

 • Høy standard og hygge i moderne, stilige rorbuer.
 • Veldig bra beliggenhet i forhold til å utforske herlige Lofoten, og kort vei til flyplassen.
 • Engasjert og profesjonelt vertskap som vet å sørge for at gjestene har det fint.
 • Stilige designelementer som transmakinghuset og badstua gir et stort løft til den fantastiske opplevelsen.

HVORDAN KOMME DIT

Vi fløy direktefly med Widerøe fra Oslo til Leknes. SAS eller Norwegian har ruter med mellomlanding i Bodø.

 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Høysesongen som er juli og august kan være temmelig hektisk i Lofoten, med infrastruktur som ikke helt klarer å ta unna for alle de ivrige turistene. Vi besøkte i mai som var helt strålende. Ellers begynner nordlyset ofte allerede i september. 

VALUTA FOR PENGENE

Det koster å oppleve Lofoten – selv en passe grei rorbu koster en del. Vi opplever prisnivået som noe høyt om man går for Bendiksenbua, men det finnes rimeligere alternativer på Hattvika Lodge. Det skal sies at Bendiksenbua er den mest luksuriøse rorbua og er komfortabel med plass til fire personer.

SCORE 7-10

Hattvika Lodge er lett å bli glad i. Med et utall av aktiviteter som tilfredsstiller de aller fleste, er dette et etterlengtet alternativ i Lofoten. Rorbuene er lekre, lyse og praktiske. Beliggenheten er perfekt. Det dedikerte vertskapet sørger for at alle gjester har det fint. Full score, hit kommer vi gjerne tilbake!

Hattvika Lodge