Maldivene: En introduksjon

av | Asia, Maldivene | 0 kommentarer

Maldivene! Turkist vann så langt øyet kan se og hvit puddersand på stranden. En palme her og der. Det er rene klisjeen, men sant. Vi ankom på ettermiddagen og syntes det var nesten uvirkelig vakkert. Pakket ut, du vet hvordan det er, plutselig var det kveld og solnedgang. Himmelen gikk fra svakt rosa til orange/rød. Havet lå som fløyel uten en krusning, dette lovet godt!

Klikk på bildene for en større versjon

Maldivene vant den ikke så ettertraktede prisen «Verdens Flateste Land». Himmelbjerget blir rene mastodonten her. Men hvilken roller spiller det når Maldivene kan tilby alt hva gjelder luksus, spa, nydelig mat, strand, snorkling, dykking og ro i sjelen?

Maldivene består av 26 korallatoller som ligger midt i det indiske hav. En atoll er én eller flere koralløyer, ofte med en lagune rundt. Alt i alt blir dette rundt 1190 øyer, som igjen er delt inn i nord og søratoll. Du finner hoteller på 90 av øyene. Av de totalt 1190 øyene er kun 202 bebodd.

I would like to thank Dr. Peter Thorausch for letting me use his beautiful underwater pictures. He is a big inspiration and a very talented photographer.

Dykkersertifikatet

Ta teorien på nettet før du kommer, så slipper du å kaste bort verdifull tid mens du er på Maldivene. Lær mer ved å klikke her. Er du i tvil kan jeg bare si: gjør det! Det er en fantastisk opplevelse du ikke vil være foruten! De aller fleste dykkesentrene holder veldig god standard og har høyt fokus på sikkerhet. De vil gi deg tid og ro til å ta ting i ditt eget tempo. En fantastisk verden venter på deg!

No Shoes, No News!

Det er mye sand naturlig nok, og en del steder er det sand på gulvet i for eksempel restauranten. Vi hadde ikke på oss sko en eneste gang. No shoes no news, er et utrykk som går igjen på Maldivene. Det betyr rett og slett at du kan droppe sko og ingen nyheter er gode nyheter. Virkeligheten får noen andre ta seg av, vi er logget av i noen uker! På Maldivene er man langt unna alt som heter ansvar, organisering og krav. Det meste handler om å nyte og kose seg.

Blir det kjedelig?

Hvis en i reisefølget er av den utålmodige sorten som liker at det skjer noe hele tiden, er kanskje ikke Maldivene stedet. På den annen side er det få steder som kan få stresset ut av kroppen til overarbeidede besøkende slik Maldivene kan. Det er også mange som velger å dele oppholdet sitt på to forskjellige øyer for å få litt variasjon. De fleste øyene er så små at en løpetur rundt øya ikke tar mer enn 10 min i rolig tempo! Hvis du dykker, er det masse å gjøre fordi det er et fantastisk tilbud av steder å utforske!

Verdt å sjekke ut før avreise

Noen av øyene er veldig utbygget, hvilket betyr at du kan se langt etter Robinson Crusoe- følelsen. De forskjellige stedene kan ha ganske ulik profil også, og dermed tiltrekker de seg høyst ulike mennesker. Pass på at dere kommer til et sted som passer dere. Se på størrelsen på øya og antall hus, så vil det gi deg en fornemmelse. Noen steder har veldig mange asiatiske gjester, mens andre har flest russiske. Vi bodde på fantastiske Veligandu som du kan lese om her.

Maldivene er dyrt, det kan være mye å spare på å reise om sommeren. Les også innlegget om Maldivene på budsjett her

Maldivene har ikke sommer- og vintertid. De ligger 3 timer før oss om vinteren, 4 timer om sommeren.

Fly til Mahle, sjøfly eller båt til hotellet. Turkish Airlines flyr til Male via Istanbul. Qatar flyr via Doha.

Klikk på bildene for en større versjon

Malé, Maldivene