Oljetanken, tenk tanken!

av | Drone, Europa, Hotellomtaler, Norge | 8 kommentarer

Vi i Happy Landing leter etter de unike stedene. De stedene som gir en opplevelse utenom det vanlige og som skaper varige minner. Å bo i en oljetank passer derfor perfekt inn i vårt konsept, og med en fantastisk beliggenhet på en øy i Lofoten var vi ikke vanskelige å be.

Klikk på bildene for en større versjon

Tenk tanken!

Filmfotograf Martin Otterbeck og kona Agnete Brun, som også er fotograf, snublet nærmest over en oljetank for noen år tilbake og bestemte seg for at de ville gjøre den om til ferie og utleiebolig. Et modig valg! Nå står oljetanken der, fiks ferdig med et superstilig hus som er dekket med speil ved siden av. Plutselig var de to kunstnerne en slags avart av tankredere. På Skrova i Lofoten ligger, eller retter sagt står vidunderet. Tanken troner grå og litt kjølig i utrykket på toppen av øya. En tre- etasjes sylinder med vinduer. Ved siden av står annekset som er bygget i speil. Landskapet rundt reflekteres og lager en uventet og spennende dynamikk mellom den kjølige tanken og den vakre ville Lofoten-naturen.

Hva skjedde her?

I det vi kommer innenfor blir alt forandret. Det er sanselig: Buet treverk i myke former som gir en organisk opplevelse. Den industrielle oljetanken er kledd med trefinér som kurver seg rundt alle de veggene som ikke er rette på innsiden. I det hele tatt er et opphold i tanken preget av kontraster.

Hva inneholder tanken

Det er som den litt avmålte velkomsten blir til et fyrverkeri når vi vel er innenfor! Bak den kjølige fasaden finnes en liten festkaramell. Det er morsomme gjenstander her og der, kule farger og retro-innslag. Alt er gjort med humor og ikke for mye! Vi elsker det! Personlig uten å bli nedlesset. Dette er tøft!

Første etasje: Her finner vi kjøkkenet og et soverom. Fargene er i oransje, gult og grønn med design retro elementer her og der. Spennende kokebøker og plenty av utstyr. Her er det bare å kokkelere for gode venner. Utleierne er livsnytere, og det er smittende! Dette må deles med flere! Et soverom med køyeseng finnes også ved siden av inngangspartiet med god plass til to personer.

Andre etasje: Her finner vi hovedsoverommet med gode senger og alt du trenger av plass. I tillegg har du et lekkert og romslig bad med stor dusj, og en gang.

Tredje etasje: Nå snakker vi! Det er i tredje etasje det skjer! Her finner vi stuen og utsikten. Luken i taket åpnes som om vi var på et skip. Midt i natten klatrer vi opp hit, ligger på taket av tanken og ser på stjernene. I stuen er det sofa og plass til to hengekøyer. Det er en uforglemmelig opplevelse å ligge og duve i en hengekøye med panoramautsikt over havet og Skrova. For en lykke! Det er masse stearinlys og om kvelden er det en liten lysfest der oppe på toppen. Trappen som snor seg som en skulptur. Vi kjenner på den spesielle stemningen det gir å bo i en tank hvor veggene er buet og opplevelsen er så motsatt av inntrykket vi fikk fra utsiden. I speilhuset ved siden av finnes det enda et soverom i tillegg til vaskerom. Det er kult og praktisk. Jeg elsker at gjestehuset er kledd i speil! For en effekt og for et statement!

Forelsket!

Vi forelsker oss i oljetanken: Denne damen som ikke legger all kortene på bordet og som har et hjerte av oransje gull. Kul og industriell på utsiden, lun, organisk og med myke kurver på innsiden. Hun er et fyrverki av et kvinnemenneske. Det er latter og humor, store puter og stearinlys i fleng. Hun må ha en godt utviklet fetish for bade-ender, for de er overalt! Hun elsker å kokkelere og ha gjester på besøk. Tanken er som en god vin, hun blir bedre og bedre om du gir henne litt tid!

Skrova

Skrova består av to mindre øyer som ligger forbundet med en bro. Naturen er fantastisk, hvite strender med turkis vann, høye fjell som stuper ned i havet. Bukter og viker i massevis. Dette er også stedet for å dra på hvalsafari. Det er et paradis og vi skulle ønske vi hadde tatt med sykler for virkelig å kunne få med oss alt. Vi blir ikke mette på denne naturen. Det er som om vi ikke får tatt bilder og film nok. Det var trolig det eierene av tanken opplevde i sin tid også. Inspirasjon rett i fleisen.

Kombinasjonstips

Å kombinere et opphold i tanken med et opphold på Manshausen kan ikke bli annet enn helt topp! Det lar seg gjøre ved at de to øyene forbindes med hurtigfergen fra Svolvær og så videre fra Skrova til Nordskott. Manshausen/Nordskott til Bodø. Denne turen tok vi og det var fantastisk.

HVORDAN KOMME SEG DIT

Hvis du kommer sørfra, må du normalt innom Bodø. Derfra kan du fly videre til Svolvær, før du tar ferge ut til Skrova – en 30-minutters tur. Alternativt kan du ta «Nordlandsexpressen» direkte fra Bodø til Skrova, som tar ca. 3 timer.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Vår, sommer og høst er fantastisk. Jeg ønsker meg tilbake i oktober. Da skal vi nyte en god middag og etterpå klatre opp på taket av Oljetanken. Der skal vi se på et av naturens store mirakler – Nordlyset!

p

HVA DU BØR VITE

Hval Her er det eneste skåret i gleden for min del. Skrova er et av få steder som fortsatt tar imot hval. Det betyr at er du der i sesong, vil du kunne oppleve å se at hval kommer inn til havnen. Hvalfangst er et vanskelig tema og det berører så mange følelser hos mange av oss. Jeg kan bare si jeg er veldig glad for at jeg ikke var der mens fangstsesong var i gang.

Ufremkommelig Tanken er ikke så egnet for folk med utfordringer i forhold til bevegelighet. Det er en smal sti å gå opp til tanken som kan være litt ubekvem. Trappen inni selve tanken er ganske bratt og terrenget utenfor er kupert. Du må bære varene et stykke før du kommer frem. For oss var dette helt fint, men noen vil kunne oppleve det som litt upraktisk.
For å sikre en optimal opplevelse vil det være en fordel om barna er over 7 år.

Aktiv havn Tanken ligger ved en vakker havn, og det er båter i alle størrelser som kommer og går. Fergen legger også til her med biler osv. Tenker du deg et stille sted hvor bølgene i havgapet står for eneste underholdning, er dette feil sted. Vi likte aktiviteten i havnen, men noen vil muligens føle det er for mye av det gode.

VALUTA FOR PENGENE

I oljetanken er det mulighet for både korttidsleie og langtidsleie. Prisen ved ukesleie for 1-3 personer er 10.800.- inkludert sengetøy og ettervask, og 4-6 personer er 12.800.- inkludert sengetøy og ettervask. Ved korttidsleie betaler du ca 600,- per person per natt, med en engangssum på 800.- til sengetøy, håndklær og ettervask. 

Her har ekteparet klart å skape noe helt spesielt. Vi opplever det er god valuta for pengene fordi Oljetanken kan tilby høy kvalitet i en helt unik ramme. 

SCORE 7-10

Et opphold i tanken glemmes ikke så lett. Varige gode minner fordi opplevelsen er så spesiell. Tanken er full av sjel og atmosfære og vi forlot stedet med et sterkt ønske om å komme tilbake snart!

Klikk på bildene for en større versjon

Oljetanken, Skrova