Om Happy Landing

Det er et paradoks: Verden er uendelig stor, likevel blir den mindre og mindre. Stadig flere nordmenn legger ut på reise. Vi reiser oftere, lengre og kresnere. Vi er turister, men drømmer om det motsatte – vi drømmer om å være de som finner frem til de virkelig unike stedene, stedene som gir oss opplevelser vi aldri glemmer.

I en verden hvor turismen øker og spres over stadig større områder, blir det desto vanskeligere å finne frem. Vi vet det, for vi har selv vært på jakt. De siste 12 årene har vi reist fire måneder hvert eneste år. 1500 reisedøgn. En million opplevelser. Vi har besøkt øyer i Maldivene som har bygget egne økosystemer, hvor du kan svømme med hvalhai og får verdens beste service. Vi har sovet som stein i et underjordisk grottehotell i Tyrkia, bygget ut i det som var en flere etasjer dyp uoppdaget kjeller. Vi har campet i gamle amerikanske trailere på toppen av et viktoriansk hustak, med utekino og vibrerende utsikt over hele Cape Town. Vi har reist kort og langt og blitt samlere på veien. Samlere av autentiske opplevelser, av unik luksus og uoppdagete oaser. Vi samler på steder.

Å reise er å utvide sitt perspektiv. Vårt er at verden er til for å deles. Alle stedene vi har samlet vil vi derfor dele med deg. Vi kan garantere en happy landing, fordi vi har vært der selv. Vi vet hvor vanskelig det er å skille klinten fra hveten. Reisebyråene skal selge og vet ikke alltid hva de egentlig anbefaler; Google er nyttig, men umulig å manøvrere i.

Vi startet Happy Landing for å gjøre unike opplevelser mulig for flere. Vi ser på opplevelser som kunst, og vi er kravstore kuratorer. Alt er nøye selektert, med kompromissløs kvalitet. Og vi vil ikke bare fortelle, men vise deg disse spesielle stedene i verden. Sånn må det være når vi ser på reisen din som en investering. En investering i minner, i lykke, i nye perspektiver. Vi sier at å reise, det er å investere i sin historie. Og hvis du skal investere i din egen historie, sørg for at investeringen kaster av seg. Lar du oss inspirere, er den i de beste hender.

Happy Landing – Vi inspirerer til å investere i din egen historie.

SILJE POLMAR – Forretningskvinne, mor og dyreelsker

Silje Polmar
Silje er ei dame med bein i nesa som har vokst opp i et møblert hjem på Oslos vestkant. Som liten var hun veldig nysgjerrig og merket behovet for å utforske den store verden allerede i tidlig alder. Da hun var 15 år flyttet hun til Frankrike for å gå på videregående skole, senere har hun bodd i både England og Sør-Afrika. Hun ble raskt fascinert av møtet med nye mennesker og kulturer. I løpet av en kort karriere som flyvertinne, fant hun raskt ut at hun ville jobbe tettere med mennesker, og har i dag en solid bakgrunn som bedriftsrådgiver innen rekruttering, omorganisering og lederutvikling i bedrifter.

Silje elsker dyr og naturopplevelser. Hun er på sitt lykkeligste når hun får svømme med hvalhai i det indiske hav eller står på toppen av fjellet, Lions Head, med Cape Town under sine føtter. Hun er ikke veldig fin på det, og møkker gjerne i låven hos bestekompisen hvor hun finner ro mellom kuer og kalver. Hun elsker å jobbe på Grøndalen Gård, som er landingsstedet når hun kommer hjem til Norge, sier hun – Våte muler og dyr som har det godt, det er uslåelig.

Det er de ekte og autentiske opplevelsene som gir Silje høyere puls. Gjerne kombinert med litt komfort, et spennende hotell kan være verdt en tur i seg selv. «Det handler ikke om luksus, selv om det er deilig med en god seng. Når jeg finner steder med sjarm og atmosfære blir jeg så glad. Genuine hoteller – det er luksus for meg,» sier hun.

Med sin sterke utstråling og vennlighet, sjarmerer Silje mangt et hjerte. Hvis Silje var er film hadde hun vært i kategorien feelgood, akkompagnert med herlig økologisk mat og et godt glass rødt. Hun er genuint opptatt av arkitektur og design, natur og foto. Få skulle tro at hun egentlig er en skikkelig spenningsjeger. Alt som kan gi adrenalinet i kroppen ekstra fart, kan du være sikker  på at Silje vil teste ut. Med forkjærlighet for dykking, store høyder og etniske stammer er hun alltid på jakt etter nye eventyr.

Siljes tre drømmeopplevelser i 2017:

  1. En rundreise i Australia
  2. Leve med en stamme i Namibia
  3. Oppleve vakker natur i Costa Rica

INGE NORUM – Forretningsmann, pappa og reisepartner med mange talenter

Inge Norum
I løpet av sin ungdom rakk Inge å være innom sykling, boksing, bryting og skihopp. Hvis du spør hvem han var på ungdomsskolen, vil han nok si at han var en opprører. Ikke fordi han var rebelsk men fordi han satte spørsmålstegn med skolesystemet og hvordan det var lagt opp. Med den klassiske grundermentaliteten, varte det ikke lenge før han gikk sin egen vei. Allerede som tre-åring hadde Inge spikret planen om å bli musiker. Senere ble han trommis i et band som turnerte rundt i Europa.

Som 15-åring blomstret interessen for kunst og han skrev en lang avhandling om Munch. Han fikk tilgang på alt av Munchs verk, noe som næret interessen ytterligere og han forble i kunstverden. På samme tid hadde Inge sitt første betalte oppdrag som fotograf, og fotokunsten gikk parallelt med musikken. Inge og en av til sammen 5 brødre (!) tok etter hvert over familiebedriften på Grunerløkka. Fra nå av var han en businessmann på dagtid, men forble en musiker på kveldstid. Med kremmerhånd og forretningsforståelse bygget de to brødrene opp selskapet til å ha 140 ansatte. Etter mange år i forretningsverden kjente Inge en dag at det igjen var på tide å redefinere drømmene sine, selskapet ble solgt og Inge  børstet støvet av speilreflekskameraet – denne gangen for godt.

Med 45 års erfaring innen foto er Inge en proff fotograf. Han fikk blod på tann da han for bortimot seks år siden testet ut dronefilm. Siden den gang har han vært hekta og er Happy Landings filmskaper.

Inge deler lidenskapen for natur og dykking med sin fru, og heldigvis er han like ”vågal” som henne. I følge Silje er ikke Inge den mest strukturerte i verden, men med et solid nerde-gen er han villig til å nedlegge timer og uker på å knekke koder mange andre ikke har tålmodighet til. Dermed blir han ofte best, sier kona.

Inges topp tre favorittdestinasjoner:

  1. Sør-Afrika
  2. Mannshausen
  3. Maldivene