Opplev magiske Ubud, Bali

av | Asia, Indonesia | 0 kommentarer

Ubud er kjent for å være Balis kulturelle hjerte – men det er mer!  Midtlivskrisens høyborg eller australiernes Kanariøyene – kjært barn har mange navn. For meg er Ubud på mange måter essensen av Bali. Her finnes irrgrønne terrasserte rismarker, herlige og uvanlige hoteller, spennende shopping og et hav av aktiviteter.

Klikk på bildene for en større versjon

Sensory overload

Eller overstimulert av spennende inntrykk. Første gang jeg var i Ubud var listen med hva som skulle ses og oppleves lang. Når natten kom, føltes det som om jeg lå 50 cm over madrassen, ute av stand til å sove etter alle inntrykkene.  Buddha, elefantguden Ganesh, de irrgrønne terrasserte rismarkene, dukketeateret, tempelseremonier, markedet; alt flimret foran øynene og søvnen var ikke å finne. Det ble litt mye spenning på en gang, så et godt råd er:  Ikke prøv å forstå eller få med deg Ubud på en dag. Her kan du fint bruke en uke!

Midtlivskrisen høyborg

Boken og filmen «Eat, Pray, Love» med Julia Roberts satte Bali og Ubud på kartet en gang for alle. Det finnes mengder av spennende yoga reatreats, meditasjonssentre, pilates, healing, selvutviklingskurs – i det hele tatt, det er mange som reiser til Ubud for å finne ro i sjelen, indre harmoni eller rett og slett finne tilbake til seg selv! Det er også mange fra Australia som velger å legge ferien til Ubud, vi hører» hey mate!» stadig vekk.

Bohemsk

Bare en time fra flyplassen finner du Ubud som uttales Obood. Ubud betyr på gammelt balinesisk språk «medisin» – dette var senteret for healing og helse i Indonesia. I 1930 ble utenlandske kunstnere oppfordret til å bosette seg i Ubud av den kongelige familie.

Det er kunstnerisk og bohemsk i dag også! Ubud er et av disse litt avslappede hippieaktige stedene som har klart å holde på sin autentisitet til tross for mengder av besøkende hvert år. Gressende vannbøfler, små stier hvor du kan møte bonden som kommer gående med et par kuer, fargerike religiøse seremonier, det finnes her alt sammen mellom de økologiske design cafeene og det minimalistiske spaet.

Uansett om du ønsker å bo på hostel eller 5 stjerners resort, har Ubud noe spesielt å tilby alle. Stemningen er vennlig og balinerernse lar seg ikke hisse opp over tilbakevendende trafikkork. Det er «seng ken-ken» ( ikke noe å bry seg om)!

Hotell Heaven!

Er du en ekte hotellnerd som meg, er Bali et paradis. Her finnes de virkelig spesielle hotellene som for eksempel Hanging Gardens eller et tretopp hotell. Det er uvanlig og spennende design og arkitektur, samt overraskende lett (og billig) å komme rundt med egen sjåfør. Begynn med frokost på ett sted, legg inn en spa behandling på neste og reis videre til et annet unikt bosted for lunsj. Eller lei en egen villa og nyt privatlivet i fred og ro!

Gjøre:

Ubud og området rundt har virkelig noe for alle! Rafting, turer, sykling, mengder av yoga reatreats og meditasjonssteder, kokke kurs, massasje, restauranter, kulturelle turer, templer, unike hoteller, pilates, økologiske bondegårder, ATV eller firhjuling, lær å male, tegne, keramikk kurs……listen er virkelig helt uendelig lang, så med mindre du er fast bestemt på å ligge på en strand, har Ubud mange opplevelser å tilby.

Shopping i Ubud

Håndverkssenter, treskjæringsarbeider, antikviteter, klær, smykker, malerier – alt i en avslappet hippie-stil.

Fun fact: African Drum Factory som eksporterer enorme mengder av afrikanske trommer, australske didgeridoo’er og så videre, ligger i Ubud!

Markeder:

Det finnes mange forskjellige markeder så her er det bare å velge!

Ubud Art Market

Sukawati Art Market

Gunwang Art Market

Gaten Japan Hanoman

Naturopplevelser

Tegallanlang er et av mange steder hvor man kan se rismarkeder som er terrasserte, et vakkert syn som du absolutt bør få med deg!

Templer

Aldri har vi sett så mange templer på ett sted! Vi ble til og med invitert inn i det vi trodde var en bakgård, hvor det var et nydelig lite hustempel.  

Puri Saren Royal Palace (natt shows)

 Goa Gajan Tempel

Tirta Empul Tempel

Gunung Kawi Tempel

Gunung Kawi Sebatu Tempel

Attraksjoner

Goa Gaja elefantgrotte, en skuffelse etter vår mening. Litt ufremkommelig og i varmen er dette et sted vi ikke vil anbefale. 

Ubud Monkey Forest, en stor skog man kan gå tur i og observere apekatter. Høye trær gjør dette til et fin opplevelse på dagen på grunn av mange skyggefulle steder.

 

Klikk på bildene for en større versjon

Ubud