Øyhopping på Seychellene – La Digue!

av | Afrika, Seychellene

Fra Mahé hopper vi på fergen. Det er en stor og komfortabel katamaran, og vi dumper ned i setet ved siden av en mor og hennes barn. Hvor skal dere, spør den unge moren. La Digue! Sier vi med forventning i stemmen. Ah sier hun, et bra valg. Jeg har vokst opp på La Digue og det er den vakreste øya på Seychellene. Bare vent, sier hun hemmelighetsfullt. Dere vil elske det!

Klikk på bildene for en større versjon

La Digue

Bohemsk og avslappet øy med noen unike og vakre severdigheter, som blant annet strendene Anse Source d´Argent og Grand Anse. Her kommer du deg rundt med sykkel eller oksekjerre (!). Det bor kun 2800 innbyggere her, og øya er ca 3×5 km stor! Her kan du snorkle, fiske, bade, se en vaniljestang-plantasje – eller hva med å lære surfing? La Digue er øya som de lokale elsker. Flere vi møtte sa til oss at «reis til La Digue, da får dere det aller beste til sist! Som dessert!»

Mer om hva du kan gjøre her:

 • Anse Source d´Argent er nok til å miste pusten av, men ikke forvent turkist vann og endeløse svømmeturer. Det er en del sjøgress, og mange steder er det veldig langgrunt. Når det er sagt, er steinformasjonen utenomjordisk vakre. Ikke ta mitt ord for det, men se på bildene, så forstår du hva jeg mener! Vi ble så bergtatt av denne stranden at vi måtte tilbake tre ganger. Mellom bryllupsfotograferinger og yoga poses fant vi vårt paradis, med granittstener som ser ut som om de er laget av fløyel (ja, det er en del turister her). Enorme stener bølger seg bortover, perfekt plassert på hvit puddersand. Et godt råd: Kom på ettermiddagen. I februar gikk solen ned rundt klokken 19, da var de fleste reist hjem og vi kunne nyte denne stranden i det vakreste lyset.

   

 • Grand Anse er en annen strand som får mye oppmerksomhet. Vi klarer ikke helt å se hvorfor, selv etter å ha utforsket stranden i alle retninger. Det er fint, ja bevares – men forsvarer ikke akkurat den lange sykkelturen dit.
 • Surfing er stort her, finnes det noe bedre sted å lære å surfe enn på La Digue?
 • Ta en sykkeltur eller tre og utforsk øya i rolig tempo. Noen av innbyggerne har investert i elektriske sykler og vi forstår hvorfor. Det er varmt, og her er det ikke mulig å stresse. Man kan godt bestille taxi, og noen velger å benytte seg av dette om de skal til Grand Anse –  som ligger på andre siden for der de fleste bor. Det kan fort oppleves som en lang tur på grunn av varmen og luftfuktigheten.
 • Se en vaniljeplantasj! På vei til vår favorittstrand Anse Source d´Argent sykler man først gjennom en kokosplantasje og så en vaniljeplantasje. 
 • Det går båtturer fra La Digue til Île Cocos, Grand Souere og Félicité.
 • Uendelige dykke og snorkle muligheter.

Det er en egen stemning på La Digue. Veldig hyggelig lokalbefolkning med en avslappet og imøtekommende holdning gjør dagens sykkeltur til en etterlengtet utflukt. Med vind i håret og masse vakkert å se på ble dette vår favorittaktivitet på La Digue. I tillegg til å stoppe på en vakker strand for å bade selvfølgelig.

Bo:

Mellomklasse

 • Vi bodde i en tretoppvilla på Domaine de L´Orangerie Resort & Spa som var veldig bra. Hagerommene er en helt annen verden og oppleves som mørke og inneklemte.
 • Le Repaire var et veldig fint og godt drevet hotell med flere effektive philippinere som får tingene gjort, men her må du bestille rom med sjøutsikt!

Spise

The Fish Trap Bar & Restaurant har fått varierende tilbakemeldinger, men vi hadde kun gode opplevelser her. Elsker de karibiske fargene og god mat som serveres innen rimelig tid. Et stort pluss er den perfekte beliggenheten med strand og utsikt på den ene siden, og gate og døsig byliv på den andre.

Vær forberedt på at måltidene kan ta uforholdsmessig lang tid på Seychellene. Serveringen foregår i et veldig rolig tempo, er du av den utålmodige typen kan det være et alternativ å kjøpe frukt langs veikanten. Vi tok med nøtter og satte kursen mot stranden fremfor å bruke formiddagen på restaurant.

Skilpadder her og der

Noen ganger må vi ut og løfte dem av veien, forteller en lokal fyr med rastafletter. De er jo litt store, så da må jeg ringe kompisene mine for å få rikket dem. Kjempeskilpaddene ser ut som forhistoriske dyr, tatt rett ut av Jurrasic Park!

Klikk på bildene for en større versjon

Seychelles