På besøk hos Avatarene i Gardens By the Bay, Singapore !

av | Asia, Singapore | 0 kommentarer

I Singapore er det et vanlig syn av betongbroene er dekket med grønne planter. Veggen på hotellet er helt dekket av planter som er klippet i sirlige mønstre, det er derfor ikke så overraskende at byens største attraksjon er et hageanlegg på over 1000 mål. Men Gardens By the Bay ligner garantert ikke på noe du har sett før!

Klikk på bildene for en større versjon

Supertree Grove

Vi kommer i god tid før lysshowet skal begynne. Hagen består av flere trær hvor planter vokser oppover metallkonstruksjoner, noe som gir illusjoner om noen enorme trær. Vi kan gå på broer mellom trærne høyt der oppe på det som kalles OCBS skyway. Solen er i ferd med å gå ned og vi skal overvære kveldens høydepunkt som er et lysshow i hagen.

Det litt ironiske er at vi kom sjøveien til Singapore en dag tidligere. På seilbåten Star Clipper hadde vi observert et hav fullt av plastikk. Vi hadde badet i havet noen timer lenger ut og kjent plastbiter smyge seg langs kroppen. Det virker om om vi var i annen verden, her er det ikke så mye som en fyrstikk på bakken. Grønne, bugnende og velordnede Singapore er en befrielse å komme til.

I tillegg til de enorme trærne finnes det en skulpturpark som er temmelig imponerende. Spesielt «Den Flyvende Babyen», en modell av kunstnerens egen sønn Lucas.

Her kan du lese om gatekjøkkenet i Singapore som har Michelinstjerne.

Cloud Forest

I tillegg til de enorme trærne finnes et bygg som inneholder en egen tåkeskog, komplett med et vannfall. 

Flower Dome

Her det fritt frem for hage entusiaster! Et helt bygg fult av tropiske blomster ble litt i overkant for min mann å ta inn (bless him), så vi fikk ikke sett dette. Men ryktet sier at det er verdt å få med seg!

Les vår omtale The Warehouse Hotel her.

Klikk på bildene for en større versjon

Gardens by the bay, Singapore