På stranden med Pingviner i Sør-Afrika

av | Afrika, Sør-Afrika | 4 kommentarer

I Cape Town, Sør-Afrika, kan du tilbringe en dag på stranden sammen med Pingviner. Ikke bare som små prikker langt borte i horisonten, men høyst tilstede både på land og i sjøen. Du kan til og med adoptere din egen Pingu!

 

African Penguins

African Penguins, (tidligere Jackass Penguins på grunn av sin esellignende lyd) bor på Boulder Beach, som ligger en times tid utenfor Cape Town. Her har de holdt til i alle år. De er stedbundne, derfor er det ikke et tema å flytte til et annet sted med færre mennesker. De er ca 60-70 cm høye og veier rundt 2 – 3,5 kg. De er hvite på magen fordi rovfisk som for eksempel hai ikke skal se dem så lett fra undersiden, og mørke på ryggen for at ikke rovdyr på land skal få øye på dem.

Utrydningstruet!

Tidligere var det mange pingviner, men det antas i dag at de vil være utryddet i løpet av bare 15 år! De lever av fisk og kan svømme så langt som 20 km unna stranden. Hai og forurensning av plastikk og olje truer pingvinenes eksistens. Et skip sank i havet utenfor Boulder Beach og slapp ut 1300 tonn med olje. En stor redningsaksjon ble igangsatt for å redde pingvinene. Likevel ble det anslått at halve bestanden døde av de farlige utslippene. Pingvinene har i ettertid måttet endre dietten sin og finner i dag bare fisk som ikke inneholder riktig balanse av fett og næringsstoffer.

Nysgjerrige

På vårt siste besøk var det en pingvin som ble særdeles nysgjerrig på strandvesken vår. Nysgjerrigheten tok overhånd og han flappet seg mot bagen – helt til han oppdaget at vi tittet på ham! Da stoppet han opp og lot som han sov! Unødvendig å si at de er utrolig søte, der de tasser mellom badegjester og strandballer.

Respekter pingvinene, de er ville!

Jeg er veldig glad i dyr og har flere ganger snakket til barn på stranden som synes det er moro å jage pingvinene rundt. De må få lov til å være i fred! Pingvinene er ikke direkte grasiøse på land, men i sjøen er de som små propeller og vi er sjanseløse i forhold. Uansett, det er ikke alle som evner å forstå at barn må passes på i nærheten av ville dyr. Pingvinene er ville! De er ikke kjæledyr som kan mates, så nyter du en dag på stranden på Boulder Beach, vær så snill å respekter disse fantastiske dyrene! Det er mulig å donere penger til www.sanccob.co.za  eller du kan…

…Adoptere din egen pingvin

Dette var løsningen for meg. Siden jeg alltid får lyst til å ta med meg en pingvin hjem, kan jeg i det minste adoptere en. Fin gave er det også! I tillegg er det mulig å jobbe som frivillig, hvis du har mulighet til å gjøre det.

Klikk på bildene for en større versjon

Cape Town